Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 21, 07:49)
Ryte, bet apskritai visi purškimai daromi kai nėra kaitrios saulės.

Nu va, nuo pat ryto kepina saule doh.gif o kiek as galiu laikyti ta virala? o jei po pietu apsiniauks ar galiu purkst ar laukti rytojaus? Nors kokie orai rytoi bus irgi neaisku doh.gif siandien sinoptikai rodo visa diena debesuota ir lietus doh.gif vakar vakare, sestadieniui pranasavo ruka, dabar rytojus rodomas be debesu, o rukas atkeltas iki sekmadienio doh.gif
Ir dar: ar nupurskus, siltnami reikia iskarto gerai isvedinti ar leisti truputeli pamirkti lapams? 4u.gif

QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 21, 09:35)
Dekui!  4u.gif  O ka reiskia is aprasymo: NPK ratio of 14:8:16 ? Skiedimo ar laistymo daznumas?  blush2.gif

As tu antruju trasu irgi neperku, nors jas bruka kiekvienoi parduotuvei doh.gif
Vat ka raso apie trasas ir ju koncentracijas: "tirpalo koncentracija neturi būti didesnė kaip 0,5 proc. (500g trąšų/100 litrų vandens). Tirpale negali būti daugiau 0,2 proc. azoto. Tiktai magnis "nedegina" šaknų. Jį naudojant, bendra tirpalo koncentracija gali siekti iki 0,7 proc" Tai is to gali pasiskaiciuoti kokiu santykiu tau reiks skiesi tas trasas, kad azoto(kurio tose trasose 14%) tirpale gautusi ~0.2%
Atsakyti
Mano nuomone, su trąšom pomidorų galiu nusipirkti ir maximoje, o jeigu jau auginu pati, tai jokios chemijos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lelija R @ 2010 05 21, 20:37)
Mano nuomone, su trąšom pomidorų galiu nusipirkti ir maximoje, o jeigu jau auginu pati, tai jokios chemijos doh.gif

pritariu drinks_cheers.gif niekad netrešiam ir kuo puikiausiai auga...
Atsakyti
help.gif help.gif
Padekit, labai reikia pagalbos. Gal J8s galit pasakyt kas nutiko mano pomidorams ir ka dabar man daryt...

user posted image
user posted image

Virsunes tokios kaip apgrauztos... gal koks amaras?

Ir dar - lapai grazus, seniai jau dideli, bet niekaip nezydi, tie kur daug velyvesni jau zydet pradejo... Gal per salta balkone? Gal kokiu medziagu truksta, nes ziedus, tai jau seniai sukrove, o vienas ziedelis net ir nudziuvo neprasiskleides... doh.gif

Gyvena balkone... Sitie apgrauzti ar sergantys - betalux - kiti kol kas nemaciau, kad tokie butu...
Atsakyti
Casual, matau, kad prisijungus - tark zodi, kas cia uzpuole mano pomidorus? 4u.gif

(i kokias zemes sodini savo daigelius - labai man patinka, tokia biri, biri, o pas mane, tai kaip betonuota doh.gif )
Atsakyti
g.gif
o jie taip apacioj padeti? gal jiems saulutes norisi? g.gif
shilumos tai trukti tokiu oru tikrai negali....
nebent mazai vietos shaknims, kazkas nepatinka laistymo klausimu , ar kokiu medziagu truksta.....
mistika su tais pomidorais..... doh.gif
mano vienas pamirshtas i soda isvezti stovi ant palanges visai mazam induke, pamirshtas palaistyti, zydi kaip ishprotejes doh.gif (bet jis ten is tu miniatiuriniu)
o kiti i shiltnami susodinti stovi uzsikonservave ir nei is vietos nejuda- nei auga, nei zydi unsure.gif

PS. kas link zemiu mano daigiukai paprastai geriausiai auga eilineje parduotuvineje pomidorams skirtoje durpeje.
merginos kalbejo apie ekologine zeme shiltnamiams - nusipirkau - persodinau- shitoje man visai prastai augo unsure.gif

tai va uz tai skaitau ir tyliu, nes jokiu "sventu tiesu" apie pomidorus pasakyti negaleciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 22 gegužės 2010 - 08:51
QUOTE(Casual @ 2010 05 22, 09:48)
g.gif
o jie taip apacioj padeti? gal jiems saulutes norisi? g.gif
shilumos tai trukti tokiu oru tikrai negali....
nebent mazai vietos shaknims, kazkas nepatinka laistymo klausimu , ar kokiu medziagu truksta.....
mistika su tais pomidorais..... doh.gif
mano vienas pamirshtas i soda isvezti stovi ant palanges visai mazam induke, pamirshtas palaistyti, zydi kaip ishprotejes doh.gif  (bet jis ten is tu miniatiuriniu)
o kiti i shiltnami susodinti stovi uzsikonservave ir nei is vietos nejuda- nei auga, nei zydi  unsure.gif

Vat del saulutes gali but - ten tokia uzdanga yra - vis svarsciau ar isgyvens ar reiks lupt - 7dieni vyra versiu, kad nuluptu - ten labai gera kampeli jiems suorganizavau, bet pavesis verysad.gif
Ir vazonai, tai tikrai mazi - kaip tik ruosiausi persodint - ateinu - issigandau - lyg koks amaras 2 virsunes nuvalges doh.gif
Atsakyti
tai gal persodinus atsigaus - tik persodinus geriau is karto i atokaite nepastatyti.
dar palaistyciau kokiu Delfanu (cia tas naturalus stimuliatorius kur greisi rekomendavo - senukuose visur maciau yra) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 05 22, 09:56)
tai gal persodinus atsigaus - tik persodinus geriau is karto i atokaite nepastatyti.
dar palaistyciau kokiu Delfanu (cia tas naturalus stimuliatorius kur greisi rekomendavo - senukuose visur maciau yra) smile.gif

Turiu DELFANo, nes nupirkau mamai ir uzmirsau nuvezt... bigsmile.gif
Kas idomiausia, kad geriausiai auga kriausiniai, kurie visai ne balkonui skirti - nieko nebijo, nei mazu vazoneliu, nei nieko - turbut saules trukumas akivaizdus, nes sitie daugiausia saules gauna... ax.gif

(apie zemes klauasiau, nes kiek daigeliu is taves gavau tokioj birioj buvo - visai nepanasioj i durpes... tiek pipiriukas, tiek pomidorai... net persodint gaila cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 22, 10:01)

(apie zemes klauasiau, nes kiek daigeliu is taves gavau tokioj birioj buvo - visai nepanasioj i durpes... tiek pipiriukas, tiek pomidorai... net persodint gaila cool.gif )

tai jie toj ekologinej shiltnaminej, bet man ji kazkaip nelabai - ir vandens sugerimo aspektu nepatiko ir siaip augaliukai mano jos nepamego. matyt ja geriausia butu pamaishyt su kazkuom- gal net su ta pacia durpe.
pipiriukas tai ten labai baisulis - va ka reishkia kai pokelio iki galo nepasiskaitai - net nezinojau kad monstru pasisejau doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 05 22, 10:07)
tai jie toj ekologinej shiltnaminej, bet man ji kazkaip nelabai - ir vandens sugerimo aspektu nepatiko ir siaip augaliukai mano jos nepamego. matyt ja geriausia butu pamaishyt su kazkuom- gal net su ta pacia durpe.
pipiriukas tai ten labai baisulis - va ka reishkia kai pokelio iki galo nepasiskaitai - net nezinojau kad monstru pasisejau  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

man i kolekcija tiks mirksiukas.gif Tokio neturiu. As juos del grozio vis tiek auginu - bet pamarinuot, jei bus ka - vis tiek pabandysiu ax.gif
Atsakyti
Manishkiai blush2.gif vieni kaip ir auga, kiti(pvz tas susnele, kur paciam kamputyje) -ant vietos mina, bet tikiuosi anksciau ar veliau ims augti , jei ne -rausim lauk ir sodinsim 'atsarginius"

user posted image

baltasis pomidoras "Snezno belyi" labai idomiai zydi g.gif tikiuosi nebus tusciais ziedais unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 22 gegužės 2010 - 20:17