Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(blakstiena5 @ 2010 05 17, 21:58)
greisi is tavo seklyciu man pomidorai vangiai auga,ar cia taip visoms tos rusys ar man vienai verysad.gif stovi violetiniai kazkokie...marvel stryp isvis supyke is 8 isdygo tik trys ir tos pacios baigia nuleipt verysad.gif  verysad.gif palaisciau juos savaitgali neistverus panergetiku,arba suaugs arba isvis amen bus verysad.gif black net ispykiuot nedrystu...vos antra lapeli augina...o seti balandzio 8...o gal jie taip auga letai istikro? g.gif
Papildyta:
kur jus gyvenat? kad pas jus sodai baigia zydet g.gif pas mus tik ievos dabar suzydejo...net bulviu negalim pasodint, tiek gaunam lietaus, kad viskas permirde

Nu mano daigai padoraus dydžio,susodinti.Aišku ne taip kaip pirmieji,bet grąžūs ,kai kurie su pumpurais.Nu pas mus irgi alyvos žydi,tai aš kelis čiliukus į lauką ištrėmiau.
O pomidorų sėklos ne mano rinktos ,visos orginalios.Nu žiūrėsiu kaip augs,pafotkinsiu.Paul robeson ir black zebra ypač grąžūs daigai.
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 05 17, 16:49)
Hmmmm  g.gif google'i lapai labai jau apibale ir suvarge, apvyte, o pas mane lapai sveikut sveikutelei ir niekuom nesiskiria nuo kitu, tik kad vienur kitur tos baltos demeles  g.gif
user posted image user posted image user posted image
Gal vis del to nupurksti profilaktiskai su sodos ir muilo tirpalu? Tik kur dabar man kokio ukisko muilo gauti? Tikriausiai su visokiais kvapais ir t.t. ne tinka?

O 100s&1000s po tresimo jokio pagerejimo nerodo, lapai vis dar geltoni. Gal vysniniams taip buna, kai priauga daug pazastu, senus lapus pradeda naikinti? gal nuskinti man juos? Patys lapai atidziau paziurejus, kazkokie demeti  g.gif Yra ir rudu taskeliu, bet taip pat matosi tokie pasvieseje plemai, tarsi pavirsinis lapelio sluoksnis atsokes. Panasiai kaip klijuojant kokius libdukus ant stiklo ar, jei matet, tamsinant langus kai buna oro burbuliukai  doh.gif
user posted image user posted image

Nu tų išviesėjusių viršūnė graži ,adaptuosis.Būtum pasodinęs gulsčiai ,tai galvos nereiktų sukti ...
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 17, 22:05)
Nu mano daigai padoraus dydžio,susodinti.Aišku ne taip kaip pirmieji,bet grąžūs ,kai kurie su pumpurais.Nu pas mus irgi alyvos žydi,tai aš kelis čiliukus į lauką ištrėmiau.
O pomidorų sėklos ne mano rinktos ,visos orginalios.Nu žiūrėsiu kaip augs,pafotkinsiu.Paul robeson ir black zebra ypač grąžūs daigai.
Papildyta:

Nu tų išviesėjusių viršūnė graži ,adaptuosis.Būtum pasodinęs gulsčiai ,tai galvos nereiktų sukti ...

g.gif nu ir kas tada jiems?gal blogu menuliu pasejau ar persodinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 05 17, 21:30)
dabar sakykit Klaipedietes kur butu galima rast pirkt idomiu pomidoru ( augalu) seklu?gal zinot?butu faina, kad parasytumet adresiukus.

Vokiškas sėklas Delizia, marmande pirkau Schetelige (Grandus PC, antrame aukšte). O šiaip ne tik kad sėklų, bet ir daigų įdomesnių Klaipėdoje nemačiau schmoll.gif , visur tas pats.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 05 17, 22:11)
g.gif nu ir kas tada jiems?gal blogu menuliu pasejau ar persodinau g.gif

Mano sėti per gerą buvo biggrin.gif aš sėjau kovo 20 ax.gif ,
o tavo būtent per blogą 8; 9; 13; 14; 22; 23
Atsakyti
Kol kas mano persodintieji auga ne dienom, o valandom thumbup.gif (tfu tfu tfu per kairį petį biggrin.gif ) Vienu netyčia daugaiu atsinešiau į šiltnamį, tai ir tas tks pastorėjęs, riebesnis nei likusieji verandoj. Gabensiu ir kitus su indeliais į šiltnamį, kol mam ajuos pasiims ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 17, 20:05)

Tu cia apie 100s&1000s? jei taip, tai ju ir pazastys labai grazios, sito kurio foto ikeliau nelabai dideles, o pas kitus tai ohoho thumbup.gif Pazastyse jau jau pazastys pradejo augti thumbup.gif
O ka manai apie tuos malunininkus? miltlige ar ne? purkst kuom nors ar palaukt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 17, 22:39)
Tu cia apie 100s&1000s? jei taip, tai ju ir pazastys labai grazios, sito kurio foto ikeliau nelabai dideles, o pas kitus tai ohoho  thumbup.gif Pazastyse jau jau pazastys pradejo augti  thumbup.gif
O ka manai apie tuos malunininkus? miltlige ar ne? purkst kuom nors ar palaukt?  4u.gif

100 gr šviežiai nuskintų asiūklių visą parą mirkyti 1 litre vandens,paskui pusę valandos ant silpnos ugnies pavirinti.Atšaldyti,nukošt .Purškiant atskiest 1:5.
Galima jų ir prisidžiovint.Džiovintų reikėtų imti tris kartus mažiau.Tai gal rasi dživintų,ttaip pat pienu purkšt gal kas pasakys kaip skiesti,nes nebandžiau.Nu ir dar viena priemonė,tai aspirino tabletė kažkur kibirui ištirpinti ir purkšti,čia užsienietiškuos forumuos skaičiau...Pas mane irgi būna tokių lapų,bet ,kai daug sodinu nepajaučiu derliaus trūkumo.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 17, 22:05)

O tai į vazonus irgis bandyti sodinti gulsčiai, tada jokių problemų nebus? g.gif Ar čia tik dideliems daigams galioja? g.gif

Serzai, kurioj tu ten pasaulio vietoj gyveni, kad sakei, jog oras, kas 5min. mainosi. Tai žinok, LT - tas pats, jau kaip užkniso, penkias minutes saulė šviečia, po 5min. žiūrėk, kai duos lietaus, kaip iš kibiro ir vėl saulė šviečia doh.gif

Priminki, kiek tu pomidoriukų sodinai į tuos žemės maišus, berods, po 3 daigus, taip? Tai jei ten koks 75l žemių, tai vienam daigui apie 25l žemių reikia g.gif Ir pomidorų šaknys šakojasi į šonus ar gilyn? Aš čia klausinėju, nes jau planuoju ilgalaikius namus pomidorams (todėl reikia ir vazono dydį tinkamą pasirinkt ir žemių kiekį ax.gif ) Planuočiau pikti apie 19cm. vazoniukus ax.gif
Dar klausimas dėl vyšniunių VILMA, o jiems irgis pažastis reikia skaboti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 18, 08:53)

Aš čia klausinėju, nes jau planuoju ilgalaikius namus pomidorams (todėl reikia ir vazono dydį tinkamą pasirinkt ir žemių kiekį ax.gif ) Planuočiau pikti apie 19cm. vazoniukus ax.gif
Dar klausimas dėl vyšniunių VILMA, o jiems irgis pažastis reikia skaboti? g.gif [/i]

priklauso nuo pomidoru ax.gif

Vilmai pazastu neskabyk. jei kalba del vazonu apie Vilmas eina - as zadu i 17 cm bandyt sutalpint - jei matysiu, kad saknys lenda lauk - tada sodinsiu i didesnius - 19 cm skersmens ax.gif Tas pats galioja ir Balkonzauber, Balkonstar, Tiny tim, Balkoni red. Kitiems deja teks didesniu ieskot vazonu, nes ir pomidorai nebalkoniniai cool.gif

Idomu ir man kitu nuomone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 18, 06:17)
100 gr šviežiai nuskintų asiūklių visą parą mirkyti 1 litre vandens,paskui pusę valandos ant silpnos ugnies pavirinti.Atšaldyti,nukošt .Purškiant atskiest 1:5.
Galima jų ir prisidžiovint.Džiovintų reikėtų imti tris kartus mažiau.Tai gal rasi dživintų,ttaip pat pienu purkšt  gal kas pasakys kaip skiesti,nes nebandžiau.Nu ir dar viena priemonė,tai aspirino tabletė kažkur kibirui ištirpinti ir purkšti,čia užsienietiškuos forumuos skaičiau...Pas mane irgi būna tokių lapų,bet ,kai daug sodinu nepajaučiu derliaus trūkumo.

Aciu 4u.gif sita recepta turejau issisaugojes, tik i ji nekreipiau demesio, kol tu neparasei, nes maniau jog nerasiu to dirvinio asiuklio, o ir kaip atrodo neisivaizdavau, maniau koks krumas, tai kur as jau ji ten atskirsiu, tarp daugybes visokiu, bet pasiziurejau dabar googlei tai ju pas mus kiekvienoi pelkei ar paezerei pilna thumbup.gif Bus lengviau rasti nei ukisko muilo, tik reikia guminius nusipirkti lotuliukas.gif o ir soda su muilu, pasiziurejau, tinka tik vynuogėm, darželio gėlėm, agrastam ir vaiskrūmiam g.gif Situo asiuklio nuoviru galima purksti viska? profilaktiskai? ax.gif
Reikia nusipirkti spizini puoda, gaubtu dugnu, galesiu kaip ragana virt visokius marmalus is zoleliu ir t.t. thumbup.gif Vakar dariau pelenu antpila rozem, tai kaimynas skersas ziurejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 18, 06:53)

O tai į vazonus irgis bandyti sodinti gulsčiai, tada jokių problemų nebus? g.gif Ar čia tik dideliems daigams galioja? g.gif

Serzai,  kurioj tu ten pasaulio vietoj gyveni, kad sakei, jog oras, kas 5min. mainosi. Tai žinok, LT - tas pats, jau kaip užkniso, penkias minutes saulė šviečia, po 5min. žiūrėk, kai duos lietaus, kaip iš kibiro ir vėl saulė šviečia doh.gif

Priminki, kiek tu pomidoriukų sodinai į tuos žemės maišus, berods, po 3 daigus, taip? Tai jei ten koks 75l žemių, tai vienam daigui apie 25l žemių reikia g.gif Ir pomidorų šaknys šakojasi į šonus ar gilyn? Aš čia klausinėju, nes jau planuoju ilgalaikius namus pomidorams (todėl reikia ir vazono dydį tinkamą pasirinkt ir žemių kiekį ax.gif ) Planuočiau pikti apie 19cm. vazoniukus ax.gif
Dar klausimas dėl vyšniunių VILMA, o jiems irgis pažastis reikia skaboti? g.gif

Gulsciai sodinti reiktu didesnius daigus, kad kuo daugiau stiebo butu po zeme. mano atveju - galejau nuskabyti apatinius lapus, kurie dabar pagelte, ir sodinti kuo giliau, butu tiesiog nesimate pliko/nugeneto stiebo ir geltonu lapu. Tik as kai sodinau tie lapai dar nebuvo geltoni ir sodinau iki pirmuju jau isaugusiu pazastu.
As Airijoi.
Taip sodinau po 3, butu buves didesnis siltnamis tai sodinciau po 2, bet kai reikia grustis tai ir grudu doh.gif Mano maisuose yra po 33l zemiu + kai sodinu isstumdau zemes i sonus ir daigus apkasu papildomai kokiais 5l zemiu tai 1 daigui gaunasi apie 15l. As pasodinau ciliuka ir 1 pomidoriuka 100s&1000s i 35cm vazona, tai man atrodo jiems vietos turetu uztekti, bet tokio kaip faworyt ar alicante tikriausiai nesodinciau g.gif O vat i 30cm sodinau krapus, raudoneli ir gvazdikeli tai i situs dar su siokiu tokiu gailesciu galeciau pasodinti kokius zemaugius, vysninukus pomidorus ar ciliuka, na o ka jau ten kalbeti apie 17 ar 19cm vazonus? schmoll.gif As sodindamas i maisus istaciau 17-19 cm vazonus tai dabar zvilgtelejau ant 19cm raso jog telpa 3l zemiu, o ant 17cm 2.5l doh.gif As i juos pirktinius agurkus ir 1 pomidora buvau persodines, bet auginti tokiuose schmoll.gif Savaitgali vienam prekybos centre pardavinejo pomidorus pasodintus i 15cm vazonus, su pomidoriukais jau, bet tokie suvarge, lapai ir pomidorai pajuode doh.gif
user posted imageuser posted image

Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 18, 16:06)
O vat i 30cm sodinau krapus, raudoneli ir gvazdikeli tai i situs dar su siokiu tokiu gailesciu galeciau pasodinti kokius zemaugius, vysninukus pomidorus ar ciliuka, na o ka jau ten kalbeti apie 17 ar 19cm vazonus?  schmoll.gif As sodindamas i maisus istaciau 17-19 cm vazonus tai dabar zvilgtelejau ant 19cm raso jog telpa 3l zemiu, o ant 17cm 2.5l  doh.gif As i juos pirktinius agurkus ir 1 pomidora buvau persodines, bet auginti tokiuose  schmoll.gif Savaitgali vienam prekybos centre pardavinejo pomidorus pasodintus i 15cm vazonus, su pomidoriukais jau, bet tokie suvarge, lapai ir pomidorai pajuode doh.gif
user posted imageuser posted image

Zinok tie balkoninukai pomidorai tai ne tik, kad zemaugiai, jie tikrai mazi - gi ir auga kokiu 30 cm ugio... Esu beveik garantuota, kad 17 cm skersmens vazono bus ne tik, kad gana, bet dar ir nebus pilnas saknu ax.gif
O jei juos susodinsi i 10 tarkim ltr vazona, tai jie i lapus iseis, o vaisiu taip ir nesulauksi rolleyes.gif

pataisykit, jei as neteisi blush2.gif
Atsakyti