QUOTE(Juračiuks @ 2010 05 12, 17:57)
Kažkada kai maža buvau mes turėjom sodą, tai mama visada tik ir sodindavo lauke ,nes šiltnamio neturėjom, tai jie manau buvo laukiniai ne šiltnaminiai, žemaūgiai tokie, bet pomidorus valgydavom iki sausio vasario mėn. Dar pamenu sakydavo "damskie palčiki" - net nežinau ar yra dabar tokių
O aš šiandien viską susodinau šiltnamin. O 2 pomidorus -jaučio širdį ir matiną pasodinau praeitą savaitę, tai vargšai nugeibę, numėlynavę, ačiū dievui, kad visų nesukišau
. Bet šiandien šiltnamį 36 laipsniai, nu i vėl per karštą, o palikti negaliu atdaro, tai tie orai nepastovūs nervus vis gadina
O kodel negalite palikti atviro - maniskiai jau senai siltnamyje, jau pomidoriukus augina, paprikos irgi su vaisiais, vakar miegojo atidaromis durimis, - jauciasi puikiai. Siltnamis neisrasojo. Mano jau ir aitrioji gvardija papriku lauke auga ir baklazanai - tegu grudinasi, ner cia ko
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 13, 13:37)
Tu jei turesi kokiu idomesniu veisliu sekluciu, tai ir as labai noreciau. Domina visokie: ir aukstaugiai ir zemaugiai, ir visai miniatiuriniai pomidoriukai. Aisku ne uz dyka
Jei turetum atliekamu tarkim po pomidoriuka irgi galeciau gale vasaros nupirkt, nes siustis is uzsienio ne visada iseina
Galesi ne pirkti - nisuskinti, jeigu uzderes
Papildyta:
QUOTE(Edexa @ 2010 05 13, 15:28)
Aš tai nušienautą žolytę lauke truputį pravėdinau, pradžiovinau, tai taaaip maloniai kvepia šiltnamis
Aha, as vat susidejau pravedinti - o taip pila siuo metu - kaip is kibiro, silosa turesiu garantuotai
....nu is kitos puses - medziu laistyt nereikes
, tas irgi gerai.