Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Asmeniškai pas mane šiltnamis per daug ant saulės, jokios užuovėjos. Tėtis atvažiavo ir konstatavo "ligą" blush2.gif Ir dėmėm nuėjo kai kurie lapai - nudegė, nes net atvėrus iš abejų galų ganėtinas karštis, ypač šiandien. Dabar suksiu galvą, arba iš išorės agroplėvele rengsiu, arba purkšiu kalkėm cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2010 05 12, 21:37)
Dabar suksiu galvą, arba iš išorės agroplėvele rengsiu, arba purkšiu kalkėm cool.gif

yra specialus mishinys shiltnamiu balinimui - su bordo skysciu ir kalkem. ir nubalina ir dezinfekuoja. kaina ar 3 ar 4 lt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, help.gif
ateinu pasikonsultuoti kas gali būti mano pomidorams, šiltnamyje išpikiuoti tačiau kai kurie lapai džiūna ir pasidaro balti kaip popieriniai, kas daryti, ar tai koks maras, ar pwer karšta jiems ir reikia pavėdinti, nebeišmanau ką ir bedaryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandr_e @ 2010 05 13, 08:32)
Sveikos, help.gif
ateinu pasikonsultuoti kas gali būti mano pomidorams, šiltnamyje išpikiuoti tačiau kai kurie lapai džiūna  ir pasidaro balti kaip popieriniai, kas daryti, ar tai koks maras, ar pwer karšta jiems ir reikia pavėdinti, nebeišmanau ką ir bedaryti  verysad.gif

gali buti, kad jie apdege...per karsta arba gal palaistet ant lapu
Atsakyti
Jau vakar susodinau visus pomidorus ir paprikas į šiltnami ax.gif Geriausiai kad paprikos jau 3 užmezgusios vaisius blink.gif
Atsakyti
laba ryta gal kas zino apie kambarinius pamidoriukus?
Atsakyti
QUOTE(ddincciukas @ 2010 05 13, 10:26)

siulyciau apie kambarinius pomidorus klaust temoj: darzelis balkone, ant palanges...
o jeigu klausiat cia, tai konkretizuokit klausima...
As auginu is kambariniu pomidoru Vilma. Seti vasari, tai jau nemazi, bet dar nezydi...

beje, dabar klausimas blush2.gif .

Buvau isvaziavus i kaima beveik savaitei. Pomidorus liejo vyras. Stovejo kambaryj, ibalkona nebuvo kam nesiot...

Grizus radau stai kokius apatinius lapus kai kuriu
user posted image
user posted image
user posted image

kaip manot kas cia jiems nutiko? Gal kokia liga? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 13, 10:55)

Grizus radau stai kokius apatinius lapus kai kuriu

kaip manot kas cia jiems nutiko? Gal kokia liga? unsure.gif

Pomidorams paaugus dažniausiai tokiu būdu lapai natūraliai ir nyksta. Nereikalingi jie ten, paseno. Pas mane tas pats, nieko baisaus. Susodinusi į šiltnamį, pomidorams tokius lapus nukerpu ir baigtas kriukis.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 05 13, 11:02)
Pomidorams paaugus dažniausiai tokiu būdu lapai natūraliai ir nyksta. Nereikalingi jie ten, paseno. Pas mane tas pats, nieko baisaus. Susodinusi į šiltnamį, pomidorams tokius lapus nukerpu ir baigtas kriukis.

drinks_cheers.gif ir aš vakar nulaužinėjau visus pageltusius apatinius lapus ir susodinau į šiltnamį mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ddincciukas @ 2010 05 13, 10:26)

Aš tai auginu Vilma bet dar nežydi, o sodinau kovo pradžioje.Augaliukas gal kokia 20 cm dar didžio ax.gif
Atsakyti
Na šiandien pagaliau keliaus ir maniškiai pomidorai į šiltnamį,laukiu kol žuvis atitirps,tikuosi upinės tiks pakasti po pomidorais. g.gif jau ilgiau laukt nėra ko, pas mane jie tokie nusprogę huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2010 05 13, 11:22)
Na šiandien pagaliau keliaus ir maniškiai pomidorai į šiltnamį,laukiu kol žuvis atitirps,tikuosi upinės tiks pakasti po pomidorais. g.gif jau ilgiau laukt nėra ko, pas mane jie tokie nusprogę huh.gif

Ir mano pradėjo kažkaip vysti, tai vakar susikroviau ir išvežiau susodinti į šilnamį ax.gif Man atrodo kad jau šaknyms vietos mažai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 05 12, 22:09)
yra specialus mishinys shiltnamiu balinimui - su bordo skysciu ir kalkem. ir nubalina ir dezinfekuoja. kaina ar 3 ar 4 lt  4u.gif

sveikutes 4u.gif as vakar pirkau trasas ir paprasiau bordo pomidorams purksti,grizau namo ir nesuprantu-misinys siltnamiu balinimui g.gif galvojau gal sumaise kazka blink.gif blush2.gif kaip jus ji naudojat? ax.gif
Atsakyti