Užsukau pas Jus pagalbos Neesu patyrus augintoja, tik antri metai siltnami savo turim.
Tik kelios dienos kai susodinau į šiltnami pomidorus, o šiandien jau kokiu lapu radau Ten tiksliau demes kazkokios.
Ten vienas lapukas labiau suvyto, kol grizom i miesta, o kito krasteliai pradeje ruduot. Jau su krasteliais negraziais, tai dauguma pomidoru, tiesa, tik apatiniai lapai.
Ka daryt?
QUOTE(mamaa @ 2010 05 11, 23:11)
turiu klausima kaip skrusdeles is siltnamio isnaikinti.
Teks su jom susigyvent - niekaip neišnaikinsi. Jau daug metų su skruzdėm kariauju, karą vis aš pralaimiu. Pyliau ir chemiją, miltelius visokius pirkau brangius, ir mielių su cukrum daviau, bazilikus sodinu iki šiol, tai per trumpą laiką visą krūmelį užkapsto...Nė motais...pelenai joms tai kaip statybinė medžiaga... Jei jau mano visos suruoštos smirdalynės pernelyg joms nusibosta, persikrausto per sprindį toliau ir vėl karaliauja...
Numojau ranka, GREISI patarimu užmulčiavau žole visą šiltnamį ir.....skruzdžių tiesiog nebematau. Ką jos ten veikia po žolėm nesirūpinu ir nesinervinu. Rami galva.
QUOTE(Edexa @ 2010 05 11, 20:13)
Šį pavasarį ieškojau MONROE, Kauno ir Vilniaus cheteligus aplėkiau, žalias stoteles...nors sprandą nusisuk - niekur neradau Kur tas sėklas parduoda?
monroe yra Šilainių turguje pas vieną moteriškę,jeigu ką sakyk prigriebsiu.
QUOTE(Robi24 @ 2010 05 12, 12:34)
Užsukau pas Jus pagalbos Neesu patyrus augintoja, tik antri metai siltnami savo turim.
Tik kelios dienos kai susodinau į šiltnami pomidorus, o šiandien jau kokiu lapu radau Ten tiksliau demes kazkokios.
Ten vienas lapukas labiau suvyto, kol grizom i miesta, o kito krasteliai pradeje ruduot. Jau su krasteliais negraziais, tai dauguma pomidoru, tiesa, tik apatiniai lapai.
Ka daryt?
Ka daryt?
O tavo daigai iki sodinimo yra buve lauke? as kai savo daigus buvau pirma karta isneses ant saules tai irg apatiniai lapai buvo ismesti dememis ir veliau nuvyto. neuzsigrudine soka gavo, jei visada siltai stovejo namie ant palangiu tai nemate saltu naktu ir tiek sviesos, o cia iskart sitiek permainu.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 12, 17:10)
monroe yra Šilainių turguje pas vieną moteriškę,jeigu ką sakyk prigriebsiu.
ačiū už pasiūlymą, nu fainai būtų...tikra sėkmė Jei ji dar turi ir jei ten originalas - griebk kitiems metams užraugsiu. Ir pranešk man, kai kišenėj turėsi.
Arba kad tavęs netrukdyt, pasakyk kur tą moteriškaitę nustvert, pati nusvilinsiu iki Šilainių....aš gi pripratus 100 km sukart dėl kelių sėklučių
QUOTE(Edexa @ 2010 05 12, 18:10)
ačiū už pasiūlymą, nu fainai būtų...tikra sėkmė Jei ji dar turi ir jei ten originalas - griebk kitiems metams užraugsiu. Ir pranešk man, kai kišenėj turėsi.
Arba kad tavęs netrukdyt, pasakyk kur tą moteriškaitę nustvert, pati nusvilinsiu iki Šilainių....aš gi pripratus 100 km sukart dėl kelių sėklučių
Ar orginalas,tai gali ir meluot,ryt nueisiu ir paimsiu tada vieną.Ar gerai?
QUOTE(serzas @ 2010 05 12, 16:48)
O tavo daigai iki sodinimo yra buve lauke? as kai savo daigus buvau pirma karta isneses ant saules tai irg apatiniai lapai buvo ismesti dememis ir veliau nuvyto. neuzsigrudine soka gavo, jei visada siltai stovejo namie ant palangiu tai nemate saltu naktu ir tiek sviesos, o cia iskart sitiek permainu.
Vienus daigus pirkau, bet paemiau tiesiai is namu, tai tikriausiai lauke nebuve, kiti daiginti namie. Gerai butu, jei cia tik sokas jiems.
O kur galima Bordo skysti pirkti pomidorams purksti?
Prisiskaiciau, bet neesu susidurus, pernai neprireike.
QUOTE(Casual @ 2010 05 11, 22:43)
nelabai tikiu, bet patikrinsiu
Kažkada kai maža buvau mes turėjom sodą, tai mama visada tik ir sodindavo lauke ,nes šiltnamio neturėjom, tai jie manau buvo laukiniai ne šiltnaminiai, žemaūgiai tokie, bet pomidorus valgydavom iki sausio vasario mėn. Dar pamenu sakydavo "damskie palčiki" - net nežinau ar yra dabar tokių
O aš šiandien viską susodinau šiltnamin. O 2 pomidorus -jaučio širdį ir matiną pasodinau praeitą savaitę, tai vargšai nugeibę, numėlynavę, ačiū dievui, kad visų nesukišau . Bet šiandien šiltnamį 36 laipsniai, nu i vėl per karštą, o palikti negaliu atdaro, tai tie orai nepastovūs nervus vis gadina
QUOTE(Edexa @ 2010 05 12, 18:10)
arba as nesuprantu, arba tu kalbi apie seklytes, o GREISI apie daigus
QUOTE(Robi24 @ 2010 05 12, 14:34)
Ka daryt?
Ka daryt?
NA, MAN TAIP BUVO KAI AŠ JUOS SUSODINAU IR VANDUO ANT JŲ PAPUOLĖ, TAI PO TO NUSKABIAU LAPUKUS TUOS IR VISKAS.
Tikiuosi, kad čia ne liga
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 12, 19:06)
arba as nesuprantu, arba tu kalbi apie seklytes, o GREISI apie daigus
Turbūt tu teisi aš apie miltus, GREISI apie tiltus... Bet jei parduoda daigus, irgi gerai
GREISI, taip, jei daigai, tai du daigelius paimk.. mažu vienas nukvaks...
Šią savaitę lėksiu į savo gimtą Kauną, tai kur nors pagausiu tave.
QUOTE(Juračiuks @ 2010 05 12, 18:12)
NA, MAN TAIP BUVO KAI AŠ JUOS SUSODINAU IR VANDUO ANT JŲ PAPUOLĖ, TAI PO TO NUSKABIAU LAPUKUS TUOS IR VISKAS.
Ir as tikiuosi siek tiek nuraminot, galesiu ramiau miegot Aciu uz patarimus