QUOTE(lolita1960 @ 2010 05 11, 15:32)
MONROE -auksataugiai ,ankstyvi ,pernai auginau man labai patiko
Šį pavasarį ieškojau MONROE, Kauno ir Vilniaus cheteligus aplėkiau, žalias stoteles...nors sprandą nusisuk - niekur neradau Kur tas sėklas parduoda?
laba as jau sendien visus pomidorus susodinau i siltnami.o sakykit kokeis tarpais daret ar 60 cm nepermazi?
Oi, nu 60cm - tai čia karalystė jiems
Labas vakaras merginos! Man neviltis - jau beveik laikas nesti pomidorus i siltnami, o jie dar tokie mazuliukai. Kaip ir kiekvienais metais paprika seju vasari, o pomidorus kova (mazdaug 1 menesio skirtumas), viskas budavo OK, paprika nesdavau i siltnami apie 30 cm aukscio, o pomidorus apie 70 cm ir aukstesnius. Siemet jie man visiskai nenori augti (toks jausmas, kad jiems skleroze - pamirso, kad turetu augti ). Laikas juos nesti i siltnami, o tesiekia 4 cm. ZIAURU...
QUOTE(ritat29 @ 2010 05 11, 22:15)
Labas vakaras merginos! Man neviltis - jau beveik laikas nesti pomidorus i siltnami, o jie dar tokie mazuliukai. Kaip ir kiekvienais metais paprika seju vasari, o pomidorus kova (mazdaug 1 menesio skirtumas), viskas budavo OK, paprika nesdavau i siltnami apie 30 cm aukscio, o pomidorus apie 70 cm ir aukstesnius. Siemet jie man visiskai nenori augti (toks jausmas, kad jiems skleroze - pamirso, kad turetu augti ). Laikas juos nesti i siltnami, o tesiekia 4 cm. ZIAURU...
nu tikrai ziauru
bet persodinsi -manau atsigaus.
Mano irgi tokiu "sutrauku" buvo - po ishpikiavimo (gal kokius 3 kartus buvo persodinti) pasijusdavo geriau kitus tai tokius "sutraukas" i shiltnami ir ishsodinau. taip sakant - turiu vilciu
QUOTE(satanele @ 2010 05 11, 22:39)
Mano , kai kurie jau žydi , o kai kurie 5-10 cm
mano ziedus sukrove pagrinde tie, kur ant juoko auginti buvo (na tie, kur is nukainuotu seklu visokie balti, dryzuoti , kuriu nei labai norejau nei labai reikejo, bet smalsumas nugalejo )
ko gero kishiu kelis daigus ir lauke - turiu laukiniu pomidoru , nehibridiniu, kaimynes sesuo metu metais lauke augina, ir sako buna visai normaliai tu pomidoru
nelabai tikiu, bet patikrinsiu
Labas vakarelis,pomidoru augintojeles.prisipazinsiu visos temeles neperskaiciau ,bet turiu klausima kaip skrusdeles is siltnamio isnaikinti.mama siandien pasiskunde,kad jau 4 pomidprus persodino,nes skrusdes kazka jiem parado ir jie sunyksta .gal pelenai padetu ? ar buvot kas su tokia problema susidure? Aciu.
QUOTE(Casual @ 2010 05 11, 22:43)
mano ziedus sukrove pagrinde tie, kur ant juoko auginti buvo (na tie, kur is nukainuotu seklu visokie balti, dryzuoti , kuriu nei labai norejau nei labai reikejo, bet smalsumas nugalejo )
ko gero kishiu kelis daigus ir lauke - turiu laukiniu pomidoru , nehibridiniu, kaimynes sesuo metu metais lauke augina, ir sako buna visai normaliai tu pomidoru
As pernai turejau labai daug pomidoru (daug kam dalinau, daug ismeciau) kiek tilpo susodinau i siltnami ir kelis (apie 7 daigus) pasodinau lauke (nors jie siltnaminiai). Is pradziu augo tokie pamelinave (nes orai buvo atvese ir nuolat lyjo), bet veliau kaip isbujojo, net pradejo luzineti, nes neislaike vaisiu svorio ( o man nebuvo kada ju priziureti, nes bus vestuviu pasiruosimo ikarstis). Taigi lauke isaugo super pomidorai
Bet tai buvo pernai, o siemet vienas siaubas....
Beje merginos jei ka domintu turiu neblogu pomidoru (atveztu is Rusijos), bendradarbe parupino, galeciau metu eigoje padovanoti viena kita pomidora seklai (siu pomidoru seklas ruosiu pati). Pomidorai labai dideli (iki 800 g), sultingi, skanus, labai derlingi. Vasara pomidorais aprupinu brolio seimyna, visas savo geras drauges, geriausius kaimynus, nuolat vaisinu visus apsilankusius draugus ir konservuoju ziemai. Jei tik ka domintu, man tikrai negaila, pasidalinsiu keliais pomidorais seklai (o gal ir daugiau nei seklai)
QUOTE(mamaa @ 2010 05 11, 23:11)
Labas vakarelis,pomidoru augintojeles.prisipazinsiu visos temeles neperskaiciau ,bet turiu klausima kaip skrusdeles is siltnamio isnaikinti.mama siandien pasiskunde,kad jau 4 pomidprus persodino,nes skrusdes kazka jiem parado ir jie sunyksta .gal pelenai padetu ? ar buvot kas su tokia problema susidure? Aciu.
kova pries skruzdeles nepageidajamose vietose
1. pries sodindami augalus, skruzdeliu apgyventa dirvozemi palaistykite verdanciu vandeniu
2.porolonine kempine suvilgykite cukraus tirpale, padekite ant tako, kol ja apniks skruzdeles paskui panardinkite i verdanti vandeni
3.skruzdems nepatinka kai kurie kvapai: anyziu, pomidoru, petrazoliu, gvazdikeliu.Uztenka padeti siu augalu sakeliu ir jos ims ieskoti kitos vietos
4.ant skruzdeliu sunestu kaubureliu pabarstykite pelenu, perpus sumaisytu su medziu zieves pjuvenomis. Tinka ir suodziai su kalkemis
5.sukaskite zeme ir isdeliokite tabletes, skirtas dandims atbaidyti
6.skruzdeliu invazija laikinai sustabdysite, ant skruzdelyno pabarste smulkiai kapotu cesnaku, kurios kvapo jos itin nemegsta. Negrista gana ilgai kol visiskai neissivadeja nemalonus kvapas
7. jei skruzdeliu prisiveise gyvenamosiose patalpose, kovokite su dregme-sie padareliai neapsigyvens sausose vietose
8.sie vabzdziai nepakencia sugedusiu citrinu kvapo.
9. Skruzdelems nepatiks, jei uogieniu, medaus stiklainiu ar cukraus, saldainiu indeliu krastus patepsite aliejumi
Kaip išvaryti skruzdėles
Kadangi dažniausiai jos įsikuria prie arba tarp ankstyvųjų ir šiltnaminių daržovių, kurių vegetacija labai trumpa, chemikalų naudoti nerekomenduojama. Pabandykite skruzdėles išvyti liaudiškomis priemonėmis.
1. Skudurėlius pamirkykite uogienėje arba meduje (medaus tirpale) ir išdėliokite prie lizdų. Kai prilys daug skruzdžių, skudurus įmeskite į kibirą vandens.
2. Uogienėje ištirpinkite 100 g šviežių mielių, gerai išsukite ir su šaukštu apšlakstykite skruzdėlyną.
3. Skruzdėlynus galima užpilti druskos, valgomosios sodos tirpalais ir net šlapimu.
4. Jeigu gyvenate kaime, o lysvės dar tuščios, paleiskite "pasiganyti" vištas. Jos iškapsto ir išrenka skruzdžių kiaušinėlius. O nėra kiaušinėlių - nebus ir skruzdžių.
sveikos, apie darzus nenutuokiu nieko bet sendien gavau pomidoru seklu, juodu ir tokiu garbanotu, bet jau kogero seklas reiks kitiems metams palikti taip? jau gerokai per velu seti ?