Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(mamadonata @ 2010 05 01, 11:33)
Sveikos, noriu prisijungti ir as.
Aciu satanele uz nauja tema 4u.gif  Perskaiciau visas jusu prisneketas temas  karsta.gif  tik radau viena neatitikima nuoroda i 3 ir 4 tema yra ta pati. 4 tema pagal datas turėtų būti ši:
POMIDORU 4tema (2tema)
http://www.supermama...howtopic=443691

Aciu visoms uz patarimus - jie labai vertingi 4u.gif

Beje, Greisi buvo idejus filmuka, kad pomidorus sodina i zeme sumaisyta su siurblio turiniu...
Nori nenori man teko tai isbandyti - ciucikas nuverte nuo palanges du pomidoru vazonus (anksciau isvertes buvo ir daugiau ). Viena pomidora suvalge, antra spejau isgelbeti. Sušlaviau nuo grindų visas žemes, kartu su ciuciko plaukais ir įsodinau pomidorą. Po savaitės šis pomidoras praaugo visus savo veislės kitus pomidorus, lapai labai sodriai žalios spalvos, nors ir apkramtyti  thumbup.gif

Nu tai reiks man sunu plaukus pakasti po pomidorais ir paziureti kas bus, kaip tik pesu dabar - tai koks kibiras bus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mikuotuke @ 2010 05 01, 11:38)
net nežinau, savo dičkius vakar išnešiau į šiltnamį, įkišau į žemę, o šiandien kad vėsu, kad vėsu  g.gif žinai, geriau gal kai vėsu sodinti, užsigrūdins  mirksiukas.gif

Geriau kai vesiau - as isnesiau i siltnami pomidorus vakar - nu tai ir apalpo visi nuo silumos blink.gif , nors kambaryje irgi tiesioginej saulej pietinej pusej buvo, o vat sian anksti ryte isnestieji, kai vesu - net pagrazejo per puse dienos, issitiese.
Mano net afrikietiski agurkai puikiai laikosi siltnamyje be apildomo dengimo nakciai, matyt uztenka tos silumos.
Kad tik dideliu salnu nebutu ir viskas bus gerai - mikronas jau vaisiukus nokina wub.gif Keli daigai buvo eksperimentiniai - labai anksti seti, tai jau vaisius mezga - sukarpysiu vazonus ir ikasiu i zeme, o kiti dar maniskiai nedideli, veliau bus.

Uztat paprikos kaip isproteje - Trapez veisle, kaip medeliai, dideles, zydi, jau nebegalejau laikyt - teko susodinti, gal nieko joms nepakenks, dar planavau tik geguzes antroj pusej nesti i siltnami g.gif
Atsakyti
as tai ispykiuot zadu savo paskutiniuosius setus tiesiai i siltnami...o kada kitus sodinsiu i nuolatine vieta tai dar nezinau... g.gif siemet esu susivelinus su viskuom,tai siltnamiai visko pilni priseti ir dygsta...tai turbut pomidorus sodinant teks i tarpus spraust kol issiraus geles ir visa kita.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 05 01, 14:54)
Nu tai reiks man sunu plaukus pakasti po pomidorais ir paziureti kas bus, kaip tik pesu dabar - tai koks kibiras bus biggrin.gif
Papildyta:

Geriau kai vesiau - as isnesiau i siltnami pomidorus vakar - nu tai ir apalpo visi nuo silumos blink.gif , nors kambaryje irgi tiesioginej saulej pietinej pusej buvo, o vat sian anksti ryte isnestieji, kai vesu - net pagrazejo per puse dienos, issitiese.
Mano net afrikietiski agurkai puikiai laikosi siltnamyje be apildomo dengimo nakciai, matyt uztenka tos silumos.
Kad tik dideliu salnu nebutu ir viskas bus gerai - mikronas jau vaisiukus nokina wub.gif Keli daigai buvo eksperimentiniai - labai anksti seti, tai jau vaisius mezga - sukarpysiu vazonus ir ikasiu i zeme, o kiti dar maniskiai nedideli, veliau bus.

Uztat paprikos kaip isproteje - Trapez veisle, kaip medeliai, dideles, zydi, jau nebegalejau laikyt - teko susodinti, gal nieko joms nepakenks, dar planavau tik geguzes antroj pusej nesti i siltnami g.gif

Medeliuks ačiū dar kartą už daigus.Aš irgi šiandiena darbavausi ir keturis pomidorus pasodinau.Šiaip tai labai fainas oras dirbti.Žirnių pridygę gausybė,ridikėlius valgom,bet daug nebus,nes nėra kam palieti,salotos auga labai gražiai.
Atsakyti
Labas pomidoriuku augintojos smile.gif
Ziuriu daugelis dar juos auginat ant palanges g.gif Kodel dar nenesat laukan? As saviskius jau siltnami isnesiau, tik persodinti liko, vargsta jie vargsiukai ant palanages. Ar kas bandet sodinant pomidorus deti po zuvi? As jau kelinti metai visada dedu, kazkur skaiciau, kad labai gera trasa ir nuo ligu saugo, nors kaip sirgo taip serga kiekvieni metai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xingx @ 2010 05 01, 17:57)
1. Kodel dar nenesat laukan? .
2. Ar kas bandet sodinant pomidorus deti po zuvi? As jau kelinti metai visada dedu, kazkur skaiciau, kad labai gera trasa ir nuo ligu saugo, nors kaip sirgo taip serga kiekvieni metai  doh.gif
1. Šalta, bent pajūryje tikrai šalta. Ir nieko šilto ateinančią savaitę nenusimato schmoll.gif Palauksiu gegužės vidurio.
2. Aš šiandien į duobes primečiau žuviukų (gavau po 1,50 už kg Mazimoj nukainuotų) ir užpyliau dilgėlių trauktine (dar dabar rankos smirdi-neatsiplauna). Nežinau, ar tas eksperimentas pasiteisins, darau pirmą kartą. Tiesiog laaaabai noriu daug pomidorų biggrin.gif
Atsakyti
vat ir man idomu kaip su tom zuvim,ar verta jas deti,ar nesmirda jos paskui? gal kuri bandet ir pasidalinsit patirtim g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 05 01, 19:05)
vat ir man idomu kaip su tom zuvim,ar verta jas deti,ar nesmirda jos paskui? gal kuri bandet ir pasidalinsit patirtim g.gif

Nebandžiau,bet manau nepakenks.Užsienyje beveik visur dar deda porą saujų kaulų miltų į duobutę.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 05 01, 19:40)

GREISI, man tavo duotos White beauty pažastyse lapeliai auga. Ar juos depiliuot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 05 01, 19:05)

dejau pernai ax.gif nesmirdi. kazkokio stebuklo nepastebejau, bet blogiau tikrai nebuvo biggrin.gif siemet jei sugebesiu ishtaikyti nusipirkti turbut irgi desiu ( cia aishku jei mano daigai galutinai neapsirgs - nes tokie itartini - vieni pajuodusiais lapu krashtukais, kiti padziuvusiais apatiniais lapais, dar kiti per 2 menesius koki 1 cm tepaauge doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 01 gegužės 2010 - 18:56
QUOTE(vardė @ 2010 05 01, 19:54)
GREISI, man tavo duotos White beauty pažastyse lapeliai auga. Ar juos depiliuot? g.gif

Nu šiaip dviem stiebais aš auginau,bet jeigu aukštas šiltnamis galima vienu.Gali depiliuoti.
Atsakyti
Tikrai pas mus šaltoka ,kad šiltnamyje susodinti pomidorus, bet jau namuose ,kai kurie ruošiasi žydėti, vargsta, bet sušaldyt nesinori g.gif
Atsakyti
Aš pernai sukasiau visas lašišos galvas, kaulus, laisčiau dilgelėm ir ta gėle, užstrigo pavadinimas, na kaip piktžolė ji, žydi tokiais melsvais skambaliukais doh.gif . Tai va, pomidorų buvo tikrai labai daug, efektas žymiai didesnis nei laisčiau kažkada kaulamilčiais tais - jie ir smirdėjo, o žuvis nea.

Tiesa ,pasodinau 2 pomidorus šiltnamyje trečiadienį, tai jaučio širdis susisukus tokia , o kitam patiko -stovi patenkintas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 01 gegužės 2010 - 20:45