QUOTE(ievakata @ 2010 05 06, 08:34)
Labas rytas,
Ar rytu Lietuvoj buvo salna? Mano pomidorai sodyboj siltnamyje, ir zvakiu niekas neuzdege...........
Ar rytu Lietuvoj buvo salna? Mano pomidorai sodyboj siltnamyje, ir zvakiu niekas neuzdege...........
Pas mus nebuvo,tik taip labai salta.
Bukit geros, pasakykit, kodel kai kurie pomidoru ziedai prazysta, baigia zydeti, nudziusta kartu su koteliu ir nukrenta. ar taip buna iprasta, ar cia kazkas pomidorams darosi blogo? cia apie pomidorus Vilma, ant palanges augancius.
QUOTE(Novilunio @ 2010 05 06, 12:52)
Bukit geros, pasakykit, kodel kai kurie pomidoru ziedai prazysta, baigia zydeti, nudziusta kartu su koteliu ir nukrenta. ar taip buna iprasta, ar cia kazkas pomidorams darosi blogo? cia apie pomidorus Vilma, ant palanges augancius.
Nu as tikrai ne zinove, bet visgi manau, kad ir kokie pomidorai savidulkiai butu, bet matyt stovedami ant palanges ziedeliu neapdulkina
Pabandykit zydinti pomidora pajudint, gal su vata pabraukyt per ziedukus - gal nenukris
Tikiuosi man taip nebus, o tai pomidorai irgi jau pumpurus krauna, bet kai tokios "grazios dienos", tai zydet neskuba
QUOTE(xaos @ 2010 05 06, 12:06)
Ignalinos krašte irgi šalnos nebuvo, ryte +2
Super, reiskia ir Svencioniu rajone neturejo but
Kai klausiau prognoze,tai salnas pranesinejo Telsiu puseje.
QUOTE(Novilunio @ 2010 05 06, 12:52)
Jeigu augalai užsikrėtę užkrečiamąja liga, jie vysta visi ir išgelbėti jų neįmanoma. Kodėl krinta pomidorų žiedai? Pagrindinės priežastys, dėl ko krinta žiedai, yra blogas apšvietimas, sausa dirva, maža oro drėgmė, aukšta temperatūra šiltnamyje.
Jau daigų augimo metu nuo šviesos intensyvumo priklausys, kiek susidarys žiedų bei vaisių užuomazgų. Jeigu šiuo metu trūko šviesos, žiedai sunyks, išsivystys be žiedlapių, o jeigu temperatūra buvo per aukšta ar buvo didelių jos svyravimų, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti.
Kai oras šaltas bei lietingas, šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė, krinta žiedai. Nereguliariai laistant augalus taip pat krinta žiedai ir vaisių užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštos oro temperatūros (per 30 oC) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai. Kai temperatūra per aukšta, šiltnamį reikia intensyviai vėdinti, o norint, kad temperatūra šiltnamyje būtų iš viso mažesnė, reikia baltinti šiltnamio stogą.
Balinimui naudokite preparatą Nixol. Jį reikia tris kartus praskiesti vandeniu ir šiuo mišiniu apipurkšti šiltnamio stogą. Be to, stenkitės, kad nebūtų didelių temperatūros svyravimų (ypač tarp dienos ir nakties). Iki derėjimo oro drėgmė šiltnamyje turi būti šiek tiek mažesnė, o derėjimo metu aukštesnė.
Pomidorų žiedai krinta arba nesusiformuoja, kai trūksta tam tikrų maisto medžiagų. Pvz., geležies ar mangano. O krinta žiedai trūkstant kalio ar esant azoto pertekliui. Kad geriau užsimegztų pirmųjų kekių žiedai, 45 dienas prieš sodinimą daigus apipurkškite boro rūgšties tirpalu (1 g boro rūgšties/1 l vandens). Norint neprarasti žiedų, skatinti jų susidarymą bei vystymąsi, galima naudoti augimo reguliatorius (iviną, fatilomalį).
Labai svarbu šiltnamį intensyviai vėdinti, nes pomidorai nebijo skersvėjo. Palaisčius būtinai tai padarykite. Vėdinant šiltnamius mažėja temperatūra, oro drėgmė, o svarbiausia iš šiltnamio pašalinamas kondensatas ir į vidų patenka anglies dvideginis
[
QUOTE(serzas @ 2010 05 05, 20:04)
Pas mane tik 24 pomidorai tai as ne tik atsimenu kur kuris yra, bet tuoj ir vardus jiems sugalvosiu
QUOTE(Osvile @ 2010 05 05, 22:15)
Tik belieka dar naktį su gitara ateiti ir Mamontovo dainą surgoti Tai jau įsivaizduoju kaimynų reakcijas
QUOTE(Casual @ 2010 05 05, 22:44)
turejau minti uzdegti zvake balkone- vyras neleido
ojei, o balkonas neįstiklintas, ar įstiklintame žvakes degiosi Aš tai "pratinu", jokių žvakių nedeginu, bet daigiukai balkone "tupi".
QUOTE(ievakata @ 2010 05 06, 08:34)
Labas rytas,
Nu tai apart tavęs niekas žvakių ir nedegs Manau, kad išsigąstum, jei rastum savo šiltnamyje kažkieno degintas žvakes
QUOTE(lolita1960 @ 2010 05 06, 08:49)
pernai deginau jau naujiems pomidorams zvakes ,tai kaimynai skersi ziurejo ,o ir paciai paziurejus is 2a nelabai malonus jausmas buvo
man tai būtų dzin kaimynai, gal jie skersai žiūrės, kai pas tu derlių vežimais veši? Kai augini pomidorus nuo pirmos sėklytės, ir įpusėji darbą, tai jau bent jau aš, daryčiau viską, kad tik išsaugoti juos sveikus, gražius, ir "vaisingus"
Niu fainiai jūs čia šiandien pribendravot
Niu pasakykit, gal nieko tokio, kad mano daigiukų pirmieji lapiukai pagelto? Gal nušalo? Jokių ligų nesimato, antri lapiukai žali.
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 06, 13:48)
Aš tai "pratinu", jokių žvakių nedeginu, bet daigiukai balkone "tupi".
bent jau aš, daryčiau viską, kad tik išsaugoti juos sveikus, gražius, ir "vaisingus"
Niu pasakykit, gal nieko tokio, kad mano daigiukų pirmieji lapiukai pagelto? Gal nušalo? Jokių ligų nesimato, antri lapiukai žali.
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 06, 13:48)
gal nuo zvakiu apdege?