taigi apsuk lelę maistine plėvele ir dzibuok
QUOTE(linette @ 2010 05 11, 22:38)
šiaip realiai tų taškiukų nesimato,o jie yra dėl to,kad aš dažų jokių neturiu o spalvą kažkaip noriu išgauti,tai nuo pabarstukų taip gaunasi
QUOTE(naitas @ 2010 05 12, 08:30)
o man tai atrodo, kad labai gražus tortas, ir svarbiausia, VISOS papuošimų dalys yra labai proporcingos lyginant su torto dydžiu. Ir akys labai tinkamai sudėtos, ir ūsai.
ačiū jums smagu išgirsti
QUOTE(Olesta @ 2010 05 12, 22:32)
nu ir gigantė...
labai gražūs visi tortukai
QUOTE(asaraa @ 2010 05 13, 12:02)
labai gražus
nu tikrai visu tortukai nuostabaus grozio
QUOTE(Olesta @ 2010 05 13, 11:52)
želė gabaliukus dėliojau torte taip, kad nedaietų iki kraštų jie, liko po 2 cm nuo kraštų panašiai, tortą sutepus per naktį laikiau šaldytuve, išlyginusi jį sviestiniu kremu su medučio trupiniais plonai plonai, ant rytojaus išsitraukiau, palaikiau šiek tiek kambario temperatūroje, ir įsitikinusi, kad sviestinis nerasoja, išsiplakiau bezė ir papuošiau, užteko 3 baltymų XL dydžio pilnai visai knygai padengti, dar kokie 3-5 šaukštai liko maišeliuose... niekas niekur net nepajudėjo, viskas buvo puiku
Dėkui už paaiškinimą
QUOTE(nekava @ 2010 05 13, 17:16)
nu tikrai visu tortukai nuostabaus grozio
parodyk ir tu sabvo kada tortus.....žinau ,kad kepi....
merginos jūsų torčiukai tikrai visų nuostabūs aš tik sau kartais išsikepu, bet taip puošti man tikrai toooliiii tik noriu pasidalinti su jumis viena savo mėgiamiausia laida, manau dauguma žino kanalą TRAVELandLIVING, per tą laidą kasdien apie 8 val. vakaro rodo laidą CAKE BOSS, tai laida apie Amerikoje eančią tortų kepyklėlę ir jos gyvenimą. Nu žiauriai įdomi laida ir nerealių tortų padaro, net parodo kai kada kaip ką daro galima šaunių idėjų prisišaudyti beje, verčia rusiškai atsiprašau už
labas vakaras turiu toki klausima, gal kuri galetu pagalbet... as del "ganaso", kuris yra virsutineje temoje... tas kremas.. tai va, kokio riebumo turetu buti grietinele ir kiek % kakavos sokolade? ir dar, ar grietinele reikia uzvirint pries idedant sokolada ar jau idejus..? is dar, kiek reiketu pasidaryt to kremo norint apdzibuot dvieju aukstu torta?
+2010 05 13, 21:40-->
grietinėlė 35-36%, šokoladas normalus, juodas, baltas, pieninis, neturi reikšmės, tik jau ne po litą su Karūnos darau visada gaunasi, o kokie skersmenys tų tortų, esu dzibavus, tai reikėjo 800 g kremo prabangus reikalas
QUOTE(sraigyte @ 2010 05 13, 21:40)
labas vakaras turiu toki klausima, gal kuri galetu pagalbet... as del "ganaso", kuris yra virsutineje temoje... tas kremas.. tai va, kokio riebumo turetu buti grietinele ir kiek % kakavos sokolade? ir dar, ar grietinele reikia uzvirint pries idedant sokolada ar jau idejus..? is dar, kiek reiketu pasidaryt to kremo norint apdzibuot dvieju aukstu torta?
grietinėlė 35-36%, šokoladas normalus, juodas, baltas, pieninis, neturi reikšmės, tik jau ne po litą su Karūnos darau visada gaunasi, o kokie skersmenys tų tortų, esu dzibavus, tai reikėjo 800 g kremo prabangus reikalas
QUOTE(Olesta @ 2010 05 13, 23:39)
grietinėlė 35-36%, šokoladas normalus, juodas, baltas, pieninis, neturi reikšmės, tik jau ne po litą su Karūnos darau visada gaunasi, o kokie skersmenys tų tortų, esu dzibavus, tai reikėjo 800 g kremo prabangus reikalas
aciu uz atsakyma na manau vienas aukstas bus 25cm, kitas mazesnis... o tai 800 g kremo reiktu skaiciuot taip: 400g grietineles ir 400g sokolado ar po 800g kiekvieno? o kada grietinele uzvirint?
+2010 05 13, 22:47-->
užsivirini iki virimo grietinėlę pačios jos virti nereikia, tik pradeda kunkuliuoti ir viskas, sulaužytą šokoladą sudedi ir išmaišai, kol visiškai ištirps... palieki šaltai per naktį, ryte plaki 400 grietinėlės, 400 šokolado, nors palauk, aš dariau 28 cm tortą, visą visą dzibavau ganašu, tai aš ėmiau proporcijas 2:1 (grietinėlė, šokoladas) ...nu dėk kokius 400 grietinėlės ir 300-350 šokolado, bus ok tada
QUOTE(sraigyte @ 2010 05 13, 22:47)
aciu uz atsakyma na manau vienas aukstas bus 25cm, kitas mazesnis... o tai 800 g kremo reiktu skaiciuot taip: 400g grietineles ir 400g sokolado ar po 800g kiekvieno? o kada grietinele uzvirint?
užsivirini iki virimo grietinėlę pačios jos virti nereikia, tik pradeda kunkuliuoti ir viskas, sulaužytą šokoladą sudedi ir išmaišai, kol visiškai ištirps... palieki šaltai per naktį, ryte plaki 400 grietinėlės, 400 šokolado, nors palauk, aš dariau 28 cm tortą, visą visą dzibavau ganašu, tai aš ėmiau proporcijas 2:1 (grietinėlė, šokoladas) ...nu dėk kokius 400 grietinėlės ir 300-350 šokolado, bus ok tada
QUOTE(pupainga @ 2010 05 13, 14:41)
Kaip suprantu princesių nieks nedarot ?
O gal kas turit kokią mintį kaip padaryti rūtų vainikėlį ir iš ko?
O gal kas turit kokią mintį kaip padaryti rūtų vainikėlį ir iš ko?
aš dengiu princesės kūną pačia cukraus mase, nebandžiau dar dzibuot.
šiaip tai "išlaužau" lėlei kojas, ir susuku iki kiek aukščiau klubų į maistinę plėvelę - kiek įtariu, kad bus įsmeigta į tortą. O toliau palieku pliką. Patepu maistiniais klijais ir apklijuoju "drabužiais".
Jeigu dzibuočiau ant paties kūno, tai ką jau ten daug išrasi. Nuvalyčiau tą lėlę, susukčiau į maistinę plėvelę tiek, kiek liesis su tortu, o kitą dalį palikčiau pliką. Tada kiek "drabužis" dengų, padengčiau beze (ko tai ima nuojauta, kad grietinėlė nesilaikytų.. na bet gal klystu) plonu sluoksniu, ir dzibuočiau. Padengčiau plonu sluoksniu, kad išvengčiau kūno "persišvietimo" per dzibukus, kaip kad dažnai būna ant grietininių tortų.
Tik va galvoju - kada dzibuot? Mat kai lėlę rengiu mase, tai pirmiausia apsirengiu aš ją iki pusės, tada palieku džiūti įstačius į plačią stiklinę ir dengiu tortą. Prisilietimai nėra labai baisūs. O jeigu taip palikt grietinėle puoštą lėlę... na dzibuot tada reiktų jau įsmeigtą.. kaip nepatogu
QUOTE(rutyte11 @ 2010 05 13, 14:56)
Kai as dariau su mase, tai leles kuna apsukau su folija. o del grietineles tai negarantuoju, gal reikia apsukt su folija, aptept sviestiniu kremu o tik tada grietinele dzibuot
visą kūną folija? o tai kam... kas jau ten laižo..
sveikos,
vakar pasidariau apdengimo masę pagal meian... vakar ji buvo puiki.. šiandien nutariau dengti torčiuką... išsivyniojau aš ją ir net silpna pasidarė.. sutrupėjo visa.... minkiau minkiau aš ją ir su šlapiom rankom ir su aliejuotom.. apdengiau šaip ne taip, bet tragiškai viskas gavosi tai gal kas turit minčių ką ne taip padariau, ko nepadariau, kad taip nutiko
ir dar klausimukas: su kokia dengimo mase lengviausai dirbt ir kurią galėtų pasigamint nelabai sunkiai... kokia jūsų mėgstamiausia ???
vakar pasidariau apdengimo masę pagal meian... vakar ji buvo puiki.. šiandien nutariau dengti torčiuką... išsivyniojau aš ją ir net silpna pasidarė.. sutrupėjo visa.... minkiau minkiau aš ją ir su šlapiom rankom ir su aliejuotom.. apdengiau šaip ne taip, bet tragiškai viskas gavosi tai gal kas turit minčių ką ne taip padariau, ko nepadariau, kad taip nutiko
ir dar klausimukas: su kokia dengimo mase lengviausai dirbt ir kurią galėtų pasigamint nelabai sunkiai... kokia jūsų mėgstamiausia ???