Seniau Dell turejo stambia gamykla Airijoje, bet veliau iskele i Rytu Europa. Dabar galvoju ar tik ne i Lenkija, kartais? Airijoje tik vartotoju pagalbos skyrius beliko.
Beje, pagal:
http://www.pcworld.c...o_buy_from.html
"Our survey also confirmed the growing perception that Dell's halo is fading. Once known for its excellent reliability and service, Dell received scores for desktops and notebooks that were average overall and below average in some areas, including phone support hold time. Dell's overseas reps with thick accents also featured in many reader complaints. Recent changes by the company to shorten some warranties and alter delivery policies may tarnish its image as well."
Taip kad Dell kompai dabar - daugmaz vidutiniai, ir tikrai jau ne vieni is geriausiu ir patikimiausiu, kokie buvo.
latitude reikejo imti, o ne inspirona - ten grynai korporatyvine serija, o inspironas - piguva (tai nereiskia, kad jie blogi). visi kompai genda - tau nepasiseke ir viskas. siaip dell lietuvoje minusas - ilgas serviso laikas, hp zymiai greiciau remontuoja. beje, pas mus aplamai su idomesniais kompais bedos - is uzsienio reikia pirkti, nes ju tiesiog neveza.
Labas, prasau padekit ir man issirinkt laptopa. Nu nelabai as juose suprantu.
Reiketu tokio, kad galeciau normaliai AutoCadu ir Photoshopu dirbt. Karts nuo karto filma koki paziuret.
Noretur tilpt i 2000 - 3000 Lt.
Ar imanoma? Ka patartumet?
Reiketu tokio, kad galeciau normaliai AutoCadu ir Photoshopu dirbt. Karts nuo karto filma koki paziuret.
Noretur tilpt i 2000 - 3000 Lt.
Ar imanoma? Ka patartumet?
Geriausia butu jei kas patartu kokie turetu/neturetu but parametrai, kad kompas normaliai veiktu su tomis programomis. Na pvz koks turetu but procesorius, o kokio vengti, kokios vaizdo plokstes reiktu ir pan.
tiks bet kuris su core procu ir diskretine video - uz 2-3klt gali paimti 15'' notebooka, bet geba bus ne fontanai - 1366x768, su tokia notebooko geba tik prijungus isorini kalibruota monika galima bus normaliai dirbti acade ir fotoshope. o jei norisi normalios gebos ant 15'' ir pusetinos kokybes ekrano, reikia ziureti i kainu kategorija nuo 3,5 klt ten yra variantu, bet ekranai bet kuriuo atveju ne ips. dellai studio xps buvo su rgb led matricomis - ale tik jav, ir kiek supratau, tos opcijos jau neleidzia pasirinkti. sony vaio turi gerus ekranus, ale ne visi, tik brangiausi. hp envy 14 lyg ir nebloga ekrana turi, bet jis yra glossy ir dar reikia pabandyti surasti
QUOTE(xxl @ 2010 07 19, 22:43)
tiks bet kuris su core procu ir diskretine video - uz 2-3klt gali paimti 15'' notebooka, bet geba bus ne fontanai - 1366x768, su tokia notebooko geba tik prijungus isorini kalibruota monika galima bus normaliai dirbti acade ir fotoshope. o jei norisi normalios gebos ant 15'' ir pusetinos kokybes ekrano, reikia ziureti i kainu kategorija nuo 3,5 klt ten yra variantu, bet ekranai bet kuriuo atveju ne ips. dellai studio xps buvo su rgb led matricomis - ale tik jav, ir kiek supratau, tos opcijos jau neleidzia pasirinkti. sony vaio turi gerus ekranus, ale ne visi, tik brangiausi. hp envy 14 lyg ir nebloga ekrana turi, bet jis yra glossy ir dar reikia pabandyti surasti
Tai kad išskyrus tą Lenovo fotografijai skirtą laptopą ar kas nors išvis su IPS matricom kompus gamina?
Nu gerai, as cia gal per daug uzsilankciau
Tas Autocads ir photoshopas tai man siaip, namie reikalingas, chalturkem kaip sakoma. Tai nereik man ten laaabai kad sustrai viskas veiktu. Manau issversciau ir be jokiu papildomu monitoriu tuo labiau jei paziureti su kokiu kompu dirbau iki siol
Man paprasciau reikia.
Kap suprantu ziuret kad butu:
- core procesorius
- diskretine video
- geba 1366x768
i ka dar atkreipt demesi?
Tas Autocads ir photoshopas tai man siaip, namie reikalingas, chalturkem kaip sakoma. Tai nereik man ten laaabai kad sustrai viskas veiktu. Manau issversciau ir be jokiu papildomu monitoriu tuo labiau jei paziureti su kokiu kompu dirbau iki siol
Man paprasciau reikia.
Kap suprantu ziuret kad butu:
- core procesorius
- diskretine video
- geba 1366x768
i ka dar atkreipt demesi?
i garantija - kuo ilgesne, tuo ramiau miegosi.
QUOTE(xxl @ 2010 07 19, 22:43)
tiks bet kuris su core procu ir diskretine video - uz 2-3klt gali paimti 15'' notebooka,
Pirma - kokiu core procu?
Single core, dual core, quadro core?
Ar daug laptopu parduodami su atskira video plokste?
Notebook'ai mano nuomone, pagrindinai skirti dirbt su dokumentais, o ne rimtai darbuotis AutoCad'u ar PhotoShop'u.
QUOTE(e_vaida @ 2010 07 21, 17:54)
Notebook'ai mano nuomone, pagrindinai skirti dirbt su dokumentais, o ne rimtai darbuotis AutoCad'u ar PhotoShop'u.
Nu tas tai taip. Bet jei man reikalingas ir laptopas, tai negi pirkti du kompus is karto? Isgyvensiu kaip nors ir vien su laptopu
Aciu, kas nepatingejo pasidalint patarimais
vaida, procus su 1 branduoliu siais laikais kisa tik i netbookus arba subnoutus. 2 branduoliai yra absoliucioje daugumoje nesiojamu kompiuteriu ir ju siaip uztenka viskam. kalba, beje, buvo apie komercini procesoriaus pavadinima intel core i3, i5 arba i7. notebooku visokiu buna - yra tokiu, kuriu uztenka tik internetui ir ofisui, o yra ir tokiu, kurie sukurti cad/cam sistemoms ir yra placiai naudojami pramoneje - pvz - dell precision, fujitsu celsius. kiti gamintojai taip pat turi atitinkamus modelius.
Noriu pirkti laptopa, bet sunku apsispresti. Biudzetas 4000 (max 5000). Naudosiu interneto narsymui, filmams, nuotrauku tvarkymui; zaidimu nezaisiu. aktualu sparta ir vaizdo kokybe, ir noretusi, aisku, kad bent jau po 3 metu nebutu totali seniena. Galvoju apie Mac'a bet niekad nenaudojau jo, tai ir kamuojuosi...
Is anksto dekoju uz patarimus!
Is anksto dekoju uz patarimus!