Nesekiau šitos diskusijos, bet keista kryptimi ji pasuko... Jei jau perkate kompą su mintimi, kad bus žaidžiami žaidimai, tai ne laptopą reikia pirkti... Perkant nebrangų, bet galingesnį už bile kokį laptopą stacionarą + kokį nors pigų ir paprastą netbook'ą webo pabrowsninimui ant sofos atsisėdus...
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2010 11 08, 15:04)
Nesekiau šitos diskusijos, bet keista kryptimi ji pasuko... Jei jau perkate kompą su mintimi, kad bus žaidžiami žaidimai, tai ne laptopą reikia pirkti... Perkant nebrangų, bet galingesnį už bile kokį laptopą stacionarą + kokį nors pigų ir paprastą netbook'ą webo pabrowsninimui ant sofos atsisėdus...
+1
nebutinai - nesiojamas lyginant su stacionaru, be abejo, yra ne toks galingas. bet yra variantu, kurie veza paskutinius zaidimus visai neblogai - ne ant maksimaliu nustatymu, zinoma. kiti zaidimams aplamai perka xboxa arba playstation, o netbooka (su normaliu ekranu) internetui ir viskam kitkam.
QUOTE(xxl @ 2010 11 08, 20:37)
o netbooka (su normaliu ekranu) internetui ir viskam kitkam.
Netbook'ų su normaliais ekranais nėra...
kodel gi nera? 1366x768 su matiniu ekranu - tai minimumas egronomiskam kompo naudojimui ir netbooku su tokia geba yra. o kas liecia vaizdo kokybe tai tam, kam naudojasm netbookas jos uztenka.
Noriu pirkti laptopą. Galvoju imti dellą. Sesė taip pat turi dellą inspironą kažkurį, bet vis gęsta klaviatūra. Mygtukai ten keli [niekas jos nelaisto], tad net nežinau. Visais kitais atžvilgiais, kompiuteris geras. Kompas turi pavežti lengvai sims 3. [sesės inspironas lengvai paveža], bet va net nežinau, gal yra koks geresnis variantas, nenoriu turėt problemų su ta klaviatūra. Stacionaraus pirkt nenoriu, nes mėgstu kompą po namus pasinešiot. O ir jeigu reikia vežtis nėra problemų. Beje stacionarų padorų turiu. Nors jau sims 3 stringa, o dar /sunkesnių/ žaidimų iš vis nepavežtų. Privalumai, kad būtų kuo didesnis hardas. Daugiau nelabai kur nusimanau. Na noriu, kad nestrigtų man tas kompas ir nereiktų vežti taisyt dažnai... Turbūt čia yra daug protingesnių už mane. Tai va, patarkit prašau.
Beto, apple nedomina.
Beto, apple nedomina.
Planuoju ir aš prkti kaip šitas http://www.asusshop....piuteris-i.html
reiktu interneto naršymui, filmams, mokslui. Reiktu karts nuo karto pasinešioti
beje turiu socialini kompiterį ir žaidimų nežaidžiu
QUOTE(martinukax @ 2010 11 13, 20:21)
Planuoju ir aš prkti kaip šitas http://www.asusshop....piuteris-i.html
Jeigu reikia mazo tai pats tas o siaip uz tokia kaina didesni galima paimti,netgi galingesni dar
Papildyta:
QUOTE(Dalia** @ 2010 11 11, 20:43)
Noriu pirkti laptopą. Galvoju imti dellą. Sesė taip pat turi dellą inspironą kažkurį, bet vis gęsta klaviatūra. Mygtukai ten keli [niekas jos nelaisto], tad net nežinau. Visais kitais atžvilgiais, kompiuteris geras. Kompas turi pavežti lengvai sims 3. [sesės inspironas lengvai paveža], bet va net nežinau, gal yra koks geresnis variantas, nenoriu turėt problemų su ta klaviatūra. Stacionaraus pirkt nenoriu, nes mėgstu kompą po namus pasinešiot. O ir jeigu reikia vežtis nėra problemų. Beje stacionarų padorų turiu. Nors jau sims 3 stringa, o dar /sunkesnių/ žaidimų iš vis nepavežtų. Privalumai, kad būtų kuo didesnis hardas. Daugiau nelabai kur nusimanau. Na noriu, kad nestrigtų man tas kompas ir nereiktų vežti taisyt dažnai... Turbūt čia yra daug protingesnių už mane. Tai va, patarkit prašau.
Beto, apple nedomina.
Beto, apple nedomina.
Dell kas gerai duoda 3 metu garantija,del tu smulkiu problemeliu kaip klaviatura tai ju pas visus gamintojus pasitaiko (cia garantija pagelbes)
Siulyciau atkreipt demesi i procesoriu (kuo galingesnis jis laptope tuo geriau 2,4 GHz pats tas jums butu,aisku daug reiskia vaizdo plokste bet i laptopus paprastai integruotas eina arba ne ir jos nebuna daznai galingos bet cia jau ziurekit kad butu neintegruota ir geriau ATI arba Nvidia firmos,skaiciai ant ju jums nieko nepasakys nes kaip sakiau laptopose galingu nededa nebent jo kaina butu virs 5000 lt
Toliau del hardo jau susigaudysit pati manau kuo didesnis tuo geriau
nu kaip ir viskas,
Taigi:
1.Procas
2.Vaizdo plokste
3.Hardas
cia pagrindiniai dalykai i kurios siulyciau kaip nedaug ismananciam zmogui atkreipti demesi
Kita kaip ekranas ir pan ziurekit pagal skoni
Kol kas tiek
sveiki..
ir man reikia patarimo, niekaip neapsisprendžiu
po beveik 7 metų su savo senuku laptopu pagaliau prisiruošiau pirkti naują.. pirmiausia turėjau susitaikyt su tuom, kad nebėr 4:3 ekranų todėl teks pirkti didesnį, nei galvojau (nekenčiu scroll'inti )
Taigi, pagrindiniai reikalavimai:
1. 15,6 colių įstrižainė
2. matinis ekranas (iš bėdos tiktų ir blizgantis, bet bijau kad jis man netiks nes už nugaros yra šviesos šaltinis)
3. klaviatūra - ala mcbook stiliaus, arba "senoviška" kur klavišai vienas prie kito, o ne tokie "atsistoję" su tarpais tarp jų (turiu namie katę, todėl su tokia prasikeikčiau dėl valymo )
4. 4GB atmintinė, procesorius - netuliu žalio supratimo (tik girdėjau, kad kuo daugiau cache tuo geriau?)
5. kietojo disko dydis nesvarbu (t.y. nieko nekaupiu, didelis nebūtinas)
6. grafika - kompas turėtų "pavežti" MMORPG žaidimus.. (čia visai nesigaudau, gal patarsit į ką būtina atkreipti dėmesį? dauguma mano žiūrėtų turi šitą: Intel GMA 4500M , ar jos užtenka?)
7. būtų geriau kuo daugiau įmanomų jungčių (pvz. hdmi, bluetooth,..) (noriu kad laptopas vėl kuo ilgiau ištarnautų ir nereiktų pirkti jokių papildomų priedėlių)
8. kaina 500-550, max 600eu (esu ne Lietuvoje - bet kiek lyginau, kompai LT daug brangesni )
9. išvaizda aišku ne paskutinėj vietoj.. todėl Lenovo tikrai nepirksiu
10. iki 2,5kg, kuo ilgesnis veikimas be elektros, tylus darbas
pagrinde žvalgiausi į Asus ir Samsung. Dell kažkaip neradau nieko padoraus už tokią kainą, o gal ką praleidau o Acer kažkodėl man atrodo nekokybiški, bet gal klystu?
ačiū už bet kokius patarimus
po beveik 7 metų su savo senuku laptopu pagaliau prisiruošiau pirkti naują.. pirmiausia turėjau susitaikyt su tuom, kad nebėr 4:3 ekranų todėl teks pirkti didesnį, nei galvojau (nekenčiu scroll'inti )
1. 15,6 colių įstrižainė
2. matinis ekranas (iš bėdos tiktų ir blizgantis, bet bijau kad jis man netiks nes už nugaros yra šviesos šaltinis)
3. klaviatūra - ala mcbook stiliaus, arba "senoviška" kur klavišai vienas prie kito, o ne tokie "atsistoję" su tarpais tarp jų (turiu namie katę, todėl su tokia prasikeikčiau dėl valymo )
4. 4GB atmintinė, procesorius - netuliu žalio supratimo (tik girdėjau, kad kuo daugiau cache tuo geriau?)
6. grafika - kompas turėtų "pavežti" MMORPG žaidimus.. (čia visai nesigaudau, gal patarsit į ką būtina atkreipti dėmesį? dauguma mano žiūrėtų turi šitą: Intel GMA 4500M , ar jos užtenka?)
7. būtų geriau kuo daugiau įmanomų jungčių (pvz. hdmi, bluetooth,..) (noriu kad laptopas vėl kuo ilgiau ištarnautų ir nereiktų pirkti jokių papildomų priedėlių)
8. kaina 500-550, max 600eu (esu ne Lietuvoje - bet kiek lyginau, kompai LT daug brangesni )
pagrinde žvalgiausi į Asus ir Samsung. Dell kažkaip neradau nieko padoraus už tokią kainą, o gal ką praleidau o Acer kažkodėl man atrodo nekokybiški, bet gal klystu?
QUOTE(moocho @ 2010 11 14, 18:30)
sveiki..
1. 15,6 colių įstrižainė
1. 15,6 colių įstrižainė
Auksciau mano posta paskaityk,idemiai tik,pasiimk 500-600 eur nueik i parde su didesniu pasirinkimu kur ten pas jus yra ir issirinksi be vargo manau pagal savo kriterijus ir kaina laptopa.
Sekmes
O kaip tokie parametrai? Tik čia su googlo vertėju versta, bet suprasti eina . O kompas reikalingas man Sims'ams tretiems, filmams kartais ir internetui. "Modelis AS7552G-P324G1TMnsk. AMD Athlon X2 P320 (2,1 GHz). 4 GB DDR3 RAM. 1000 GB kietasis diskas. Iki 3839 MB ATI Radeon HD 5650 (1GB skirta) su HDMI. 17.3 "HD LED ekranas. DVD. Webcams. Bevielio tinklo pre-N." Bluetooth ". 5-in-1 kortelių skaitytuvas." Windows 7 Home Premium 64-bit"
QUOTE(Envita @ 2010 11 14, 22:16)
O kaip tokie parametrai? Tik čia su googlo vertėju versta, bet suprasti eina . O kompas reikalingas man Sims'ams tretiems, filmams kartais ir internetui. "Modelis AS7552G-P324G1TMnsk. AMD Athlon X2 P320 (2,1 GHz). 4 GB DDR3 RAM. 1000 GB kietasis diskas. Iki 3839 MB ATI Radeon HD 5650 (1GB skirta) su HDMI. 17.3 "HD LED ekranas. DVD. Webcams. Bevielio tinklo pre-N." Bluetooth ". 5-in-1 kortelių skaitytuvas." Windows 7 Home Premium 64-bit"
Cia ASUS?
Siaip parametrai kaip laptopui sakyciau galingi,bet imeskit nuorodele pazesiu issamiau