Įkraunama...
Įkraunama...

Laptopo (NB) pirkimas, kaip išsirinkti? 3 tema

QUOTE(minep @ 2010 08 22, 23:05)
Nebūtina tų 3k mokėti jeigu tik tiek tereikia. Siūlyčiau ieškotis, kad būtų LED ekrano apšvietimas - saulė netrukdo dirbti su kompu, ilgiau baterija laiko.

Nors jeigu į ateitį:
http://www.fotofabri...dio-1558-2.html
http://www.fotofabri...dio-1558-3.html

Kodėl būtent Dell? smile.gif Mano nuomone jie kaip ir MacBook truputi per daug užsikėlę kainas. Už tą pačią kainą galima geresnį Acer, Asus ar HP rasti smile.gif
Atsakyti
3 metu garantija? smile.gif pas hp tai irgi imanoma, tik damoketi reikia.
Atsakyti
QUOTE(firefox @ 2010 08 22, 23:29)
"Mac'ų" tema gallite čia pasiskaityti.
http://www.mkservisa...apple-suck.html

Labai tendencingas straipsniukas, kur labai daug kas nutylima.

1. Kaina
Taip, Makai yra brangesni. Tiesa, dažniausiai kažkodėl premium verslo klasės MacBook Pro yra lyginami su žemiausios klasės kitų gamintojų barškaliukais, o ne su Dell Precision ar HP EliteBook linija. Palyginkite su pastaraisiais ir Apple kainos nebebus žiauriai didelės.
Taip pat ten yra vienas įdomus faktas, kuris pateikiamas kaip PC privalumas: PC kainos per metus nuo jų išleidimo labai smarkiai krenta, o Makų kainos lieka vis tos pačios. Taigi, čia pasirodo, kad lazda turi du galus. Po poros metų naudotas PC laptopas bus praktiškai bevertis. Tuo tarpu už dviejų metų MacBook Pro, galima gauti visai padorius pinigus - Makų kainos jiems senstant krenta gerokai lėčiau, nei PC.

2. Saugumas.
Vėlgi - taip, Vista ir Windows 7 užkamšė visas tradicines saugumo spragas. Mac OS X nulaužti yra lengviau, nei Windows. Ir iš ties Charlie Miller'is labai tiksliai apibūdino Mac vs Windows: ramus kaimas, kur niekas nerakina durų ir miestas su didžiuliu nusikalstamumu, kur reikia gyventi už šarvuotų durų ir grotuotų langų. Beje, pats Charlie Miller'is naudojasi Maku ir rekomenduoja eiliniam vartotojui Mac OS X kaip saugesnę sistemą, tik straipsnio autoriai kažkodėl nutyli tas jo mintis išsakytas po teiginio, kad Windows yra labiau šarvuoti.

3. Pasirinkimas.
Vėl prisiminkim, kad Apple gamina premium klasės laptopus. Pas kitus gamintojus, kaip taisyklė, irgi yra viena verslo klasės serija, su pakankamai robotu pasirinkimu. Biudžetinių variantų tik prigaminę tiek, kad nebežinai iš ko rinktis.

4. OS kainos.
Kažkaip nesupratau kodėl palyginime nėra įtraukta Vista ir Windows 7 kaina?
Taip tarsi teigiama, kad Mac OS X būtina atnaujinti kiekvienąkart pasirodžius naujai OS versijai, o Windows tai nėra būtina? Juk lygiai taip pat galima naudoti sena Mac OS X versija.

5. Palyginimas
Kažkoks beprasmis palyginimas. MacBook Pro yra kitos klasės kompai, nei HP Pavillion. Lai lygina su Elite Book ar Envy.

6. Komponentų atnaujinimas.
Aš nesupratau ar autorius rašo apie laptopus (iki šiol buvo tik apie juos) ar aplamai apie kompus. Nes asmeniškai aš nelabai žinau tokių laptopų, kur galima jį atsidaryti ir atsipūtus pasikeisti bet kokį komponentą. O atmintį ir HDD tai ir pas Apple galima labai lengvai pakeisti.

Dėl USB smarkiai bičas perlenkia: pelei ir klaviatūrai pas Apple USB nereikia, jie BlueTooth. Skeneriai, išoriniai diskai - Apple propaguoja FireWire, per juos paprastai ir jungiama, o su FireWire daisychain galimybe taip galima prijungti 63 įrenginius prie vienos FireWire jungties.

Papildyta:
QUOTE(minep @ 2010 08 23, 00:05)
Siūlyčiau ieškotis, kad būtų LED ekrano apšvietimas - saulė netrukdo dirbti su kompu, ilgiau baterija laiko.

Šuplakėte į krūvą matinį ekraną ir LED pašvietimą. Taip, LED taupo energiją, bat niekaip neįtakoja komforto dirbant saulėje. Čia jau reikia matinio ekrano.

Papildyta:
QUOTE(Dinastija @ 2010 08 23, 14:13)
Kodėl būtent Dell? smile.gif Mano nuomone jie kaip ir MacBook truputi per daug užsikėlę kainas. Už tą pačią kainą galima geresnį Acer, Asus ar HP rasti smile.gif

Žiūrint tik į skaičiukus, tai ir Zaporožietis gera mašina wink.gif
Atsakyti
nu jau smile.gif siaip jau, kiekviena asmenybe turi teise i savo poziuri, kuris gali ir nesutapti su likusiu asmenybiu poziuriais. as sakyciau, kad jei macas butu totalus sh., jobbso kontora nebutu tuo, kas yra dabar. o dabar jie de facto dizaino, ergonomikos, bei is dalies techniniu naujoviu propaguotojai. ne visos naujoves prigyja, bet kai kurios idejos yra naudojamos ir kitu gamintoju smile.gif o kas liecia kompo vidurius - tai auditorijai, kuri perka macus didelio skirtumo nera, koks ten procas ir video stovi. broko, beje, pas visus gamintojus pasitaiko. nors esant pakankamai pinigu, yra ir kitu idomiu variantu - kad ir sony z serija.
Atsakyti
QUOTE(papa sin catsup @ 2010 08 22, 00:03)
1. Kokie atsiliepimai apie apple?
2. Ar jis vertas tokių pinigų? Esu girdėjus, kad už tokią kainą galima nusipirkt geresnių parametrų kitos firmos kompą... doh.gif
3. O dar mac os, kaži ar ten labai sudėtinga išmokt naudotis?

1. Dauguma atsiliepimų geri. Dauguma vartotojų, pabandę Apple, nebenori grįžti atgal į Windows pasaulį. Lietuvoje tai išvis įdomi situacija - paklauskite kiek nusistačiusių prieš Apple (net ir šitame forume) realiai yra dirbę su Apple kompu wink.gif

2. Taip, už Apple teks sumokėti papildomai. Už tuos pačius parametrus Apple kainuos tikrai brangiau. Bet kompas ne vien parametrai, yra dar ir toks dalykas kaip operacinė sistema, kompo surinkimo ir naudojamų medžiagų kokybė (build quality), kurie skaičiukais neaprašomi.

3. Ne, nesudėtinga.
Papildyta:
QUOTE(minep @ 2010 08 23, 00:05)
Nebūtina tų 3k mokėti jeigu tik tiek tereikia. Siūlyčiau ieškotis, kad būtų LED ekrano apšvietimas - saulė netrukdo dirbti su kompu, ilgiau baterija laiko.

Dar pridėsiu: "nuotraukų tvarkymas“ gali reikšti ir tūkstančius RAW failų po keliolika megabaitų kiekvienas, intensyvų Photoshop naudojimą, tada jau su bile kokiu žaisliuku neišsisuksite.
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 08 23, 15:25)
3 metu garantija? smile.gif pas hp tai irgi imanoma, tik damoketi reikia.

Už papildomą kainą galima visų kompiuterių garantiją padidinti smile.gif

QUOTE(lituanus vulgaris @ 2010 08 23, 15:57)
Papildyta:

Žiūrint tik į skaičiukus, tai ir Zaporožietis gera mašina wink.gif

Kadangi kompiuterio nežadu mėtyti į sieną, tai man ir paprastesnio korpuso užtenka wink.gif

Nesu nusistačiusi prieš Apple, jei turėčiau galimybę įsigyčiau jį vien dėl to, kad man smalsu kas per aparatas ten. Arba Dell Alien Ware... Esu pamišusi dėl kompiuterinių žaidimų rolleyes.gif Bet šiuo metu verčiau jau rinkčiausi kaip jau minėjau Asus, Acer arba HP - galingą kompiuterį už mažesnę kainą su prastesniu korpusu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dinastija: 23 rugpjūčio 2010 - 20:34
QUOTE(Dinastija @ 2010 08 23, 22:33)
Nesu nusistačiusi prieš Apple, jei turėčiau galimybę įsigyčiau jį vien dėl to, kad man smalsu kas per aparatas ten.

Vat aš tą ir sakau. „Apple nebandžiau, nemačiau, bet žinau, kad Apple prastas pasirinkimas“, ane? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2010 08 23, 21:43)
Vat aš tą ir sakau. „Apple nebandžiau, nemačiau, bet žinau, kad Apple prastas pasirinkimas“, ane? smile.gif

Ne prastas, o per brangus wink.gif Jis turi daug savų pliusų, bet kiek žinau apie Apple (o žinau tikrai ne viską), aš tiesiog tų jo pliusų net neišnaudočiau. Mano laptopas visada buna namie pajungtas į rozetę, aš jo niekur nesinešu, nenaudoju net baterijos - ji išimta. Nenešu jo prieš saulę ir t.t. ir pan... Kam man mokėti už tai, ko net nenaudočiau? smile.gif
Atsakyti
Nelabai suprantu, čia rekomenduojama, patariama ar bandoma pakeisti nuomonę.
Jei žmogus paminėjo, jog tvarkys nuotraukas - tai nebūtinai tai turi būti Apple su spec programomis.
O jei kažkas ir rekomenduoja, tai tikriausiai irgi savo nuomonę turi.
O Apple - kaina tikrai brangesnė nei kitų kompiuterių. Kainuoja tokius velniškus pinigus, o garantija suteikia 1 metams. Plius, kad jie negenda mitas. Tikrai genda, o jei taiso tai taip ilgai - jog pamiršti jog kompiuterį turėjai.
Ir jei kažkam reikia ar asmeninė čia patirtis, tai galiu pasakyti ne mano - o draugų, kurie apple pardavė po pusmečio ir įsigijo kitą kompiuterį.

DELL palyginti su ACER - jau vien plastmasė kompiuterio skiriasi. O tai irgi atsiliepia į kainą.
ASUS kainos yra išpūstos labiau nei DELL. Specifikacijas jei lyginsi, ASUS viršys beveik visada.
Atsakyti
QUOTE(Dinastija @ 2010 08 23, 23:21)
Ne prastas, o per brangus wink.gif Jis turi daug savų pliusų, bet kiek žinau apie Apple (o žinau tikrai ne viską), aš tiesiog tų jo pliusų net neišnaudočiau. Mano laptopas visada buna namie pajungtas į rozetę, aš jo niekur nesinešu, nenaudoju net baterijos - ji išimta. Nenešu jo prieš saulę ir t.t. ir pan... Kam man mokėti už tai, ko net nenaudočiau? smile.gif

O tai kam jūs išvis laptopą naudojate? Desktopas būtų daug geresnis pasirinkimas, bent jau monitorius didelis būtų smile.gif

Beje, apie kokius neišnaudotus pliusus kalbate? smile.gif Aš, žiūrėdamas iš paprasto namų vartotojo pozicijų, matau tokius pliusus:
+ jokių problemų su kompo draiveriais;
+ jokių operacinės sistemos aktyvacijų ir raktų;
+ jokių klausimų dėl antivirusų;
+ paprastam vartotojui beveik nėra šansų „sudirbti“ OS;
+ jokio galvos sukimo apie tai kur surasti foto ar video redagavimo programas, kaip padaryti slideshow ar iškepti DVD ― viskas duodama su kompu.
+ puiki sistemos integracija, net toks dalykas kaip lietuviškas spellcheckeris ar žodynas (tame tarpe Piesarso anglų-lietuvių) integruojami OS lygyje ir t.t. ir pan. čia sunku žodžiais nupasakoti, reikia pabandyti, kad suprastumėt apie ką aš kalbu.
+ labai paprastas duomenų atsarginių kopijų darymas bei vartotojų bei instaliuotų programų perkėlimas iš vieno kompo į kitą.

Mano durna galva ― Apple padarė puikų produktą eliniam namų vartotojui. Nepigų, bet gerą. Labiausiai tuo turėtų būti nepatenkinti žmonės, užsiimantys Windows sistemų „valymu“ bei reanimacija wink.gif

p.s. prieš porą metų aš buvau laaabai skeptiškai nusiteikęs Apple atžvilgiu. Kol smalsumo vedamas nenusipirkau MacBook Pro (pasitaikė proga nusipirkti labai pigiai). Ir dabar žinau, kad kitas mano laptopas bus tik MacBook Pro. O kai galutinai pasens desktopas, tai į jo vietą atsistos iMac.
Papildyta:
QUOTE(Filomena S @ 2010 08 24, 00:30)
O Apple - kaina tikrai brangesnė nei kitų kompiuterių. Kainuoja tokius velniškus pinigus, o garantija suteikia 1 metams. Plius, kad jie negenda mitas. Tikrai genda, o jei taiso tai taip ilgai - jog pamiršti jog kompiuterį turėjai.

Mat kaip. Man kai nusmigo videoplokštė (brokuota nVidia GeForce 8600M serija, jie ten garsiai nuskambėjo per visą pasaulį dėl to), man motininę laptopo plokštę pakeitė per dvi dienas. Nemokamai, nors laptopo garantija jau beveik du metai kaip pasibaigusi.

Beje, kas jums sakė, kad Apple negenda? Genda jie, kaip ir dauguma kitų. žinoma, ne tiek, kiek HP wink.gif
Atsakyti
nu nezinau - nei vienas is isvardintu pliusu man asmeniskai nera pliusas, kaip ir ne visi minusai realiai yra minusai smile.gif o kazkam yra - taigi - zmones renkasi tai, ka nori ir prie ko priprate. o kas liecia broka - tai labai idomus skaiciai internete voliojosi gamintoju produkcijos gedimu statistika per 3 metus. pirmavo asusas su 15,6%, o paskutinis buvo hp su 25% smile.gif visi like issideste tarp siu gamintoju. istorijos moralas - skirtumas 10%, brokas gali pasitaikyti pas bet ka, o jei nori ramiai miegoti - perki 3 metu (o geriausiai - 5 metu garantija) ir nesuki sau galvos del broko.
Atsakyti
2. Saugumas.
Vėlgi - taip, Vista ir Windows 7 užkamšė visas tradicines saugumo spragas. Mac OS X nulaužti yra lengviau, nei Windows. Ir iš ties Charlie Miller'is labai tiksliai apibūdino Mac vs Windows: ramus kaimas, kur niekas nerakina durų ir miestas su didžiuliu nusikalstamumu, kur reikia gyventi už šarvuotų durų ir grotuotų langų. Beje, pats Charlie Miller'is naudojasi Maku ir rekomenduoja eiliniam vartotojui Mac OS X kaip saugesnę sistemą, tik straipsnio autoriai kažkodėl nutyli tas jo mintis išsakytas po teiginio, kad Windows yra labiau šarvuoti.

Nesutinku, Windows yra namas, kur durys ir langai neužsidaro, o name sėdi šeimininkas su kulkosvaidžiu.
4. OS kainos.
Kažkaip nesupratau kodėl palyginime nėra įtraukta Vista ir Windows 7 kaina?
Taip tarsi teigiama, kad Mac OS X būtina atnaujinti kiekvienąkart pasirodžius naujai OS versijai, o Windows tai nėra būtina? Juk lygiai taip pat galima naudoti sena Mac OS X versija.

Na Windows, tai tikrai būtina atnaujinti, jei Service Pack galima laikyti atnaujinimu. Bet ar normalu naudoti 9 metų senumo OS? Microsoft tikrai nebūtų prieš, jei visi pamirštų XP ir nusipirktų Win 7. Taip galima naudoti ir Tiger, bet negausi net saugumo atnaujinimų, o kai nutrūks Leopard palaikymas, tai teks išmesti Power PC Mac'us, nes atnaujinti jau nebegalėsi.
6. Komponentų atnaujinimas.
Aš nesupratau ar autorius rašo apie laptopus (iki šiol buvo tik apie juos) ar aplamai apie kompus. Nes asmeniškai aš nelabai žinau tokių laptopų, kur galima jį atsidaryti ir atsipūtus pasikeisti bet kokį komponentą. O atmintį ir HDD tai ir pas Apple galima labai lengvai pakeisti.

Thinkpad *slepiasi po stalu*

QUOTE(lituanus vulgaris @ 2010 08 23, 23:38)
Mano durna galva ― Apple padarė puikų produktą eliniam namų vartotojui. Nepigų, bet gerą. Labiausiai tuo turėtų būti nepatenkinti žmonės, užsiimantys Windows sistemų „valymu“ bei reanimacija wink.gif

Na jei svarbi tik OS, tai kodėl gi nesusidėti Mac OS X į tą Dell/Acer/Asus/HP?
Atsakyti