Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

sveikos visos mamytės. aš čia naujokė, tai jei nusišnekėsiu nepykit 4u.gif
rašau tokiu reikalu. prieš kelias dienas sužinojau, kad laukiamės. taigi nėštumas dar visai mažiukas, gal 3 savaitės tik pagal mano paskaičiavimus. klausimas ar reikia apskritai genetinių tyrimų, jei giminėje jokių genetinių ligų nėra, neturi žalingų įpročių, abu jauni ir t.t. žodžiu kai šiaip neturėtų apsigimimų būti? sutinku kad ramiau gal, bet tai daug kainuoja ir jei daraisi jau kokią 16 savaitę tai net jei sužinosi, kad leliukas bus su liga nieko nepakeisi, nes jau kaip ir nedarysi išvalymo ar kažką panašaus. tai nebent pasiruoši morališkai tokio vaikelio atėjimui...na čia man taip žaliai atrodo. gal galit pasidalinti mintimis. ačiū ax.gif
Atsakyti
Laba
as siandien buvau antra kart pas genetikus- jau 18 savaite- dare echo. pagal echo viskas tvarkoj, musu mazasis sunelis tures sesute. Pasikalbejus su daktare vis del to nutarem dar pasidaryti Prisca II, o tada bus matyti- ar tirsimes toliau, ar bus jau pabaiga su vazinejimais pas juos.
Atsakyti
QUOTE(miraanda @ 2010 05 14, 16:04)
sveikos visos mamytės. aš čia naujokė, tai jei nusišnekėsiu nepykit  4u.gif
rašau tokiu reikalu. prieš kelias dienas sužinojau, kad laukiamės. taigi nėštumas dar visai mažiukas, gal 3 savaitės tik pagal mano paskaičiavimus. klausimas ar reikia apskritai genetinių tyrimų, jei giminėje jokių genetinių ligų nėra, neturi žalingų įpročių, abu jauni ir t.t. žodžiu kai šiaip neturėtų apsigimimų būti? sutinku kad ramiau gal, bet tai daug kainuoja ir jei daraisi jau kokią 16 savaitę tai net jei sužinosi, kad leliukas bus su liga nieko nepakeisi, nes jau kaip ir nedarysi išvalymo ar kažką panašaus. tai nebent pasiruoši morališkai tokio vaikelio atėjimui...na čia man taip žaliai atrodo. gal galit pasidalinti mintimis. ačiū  ax.gif

Tai užsiregistruok pas gydytoja genetike kuo greičiau, o kol prieis eilė nuspręsi nori ar ne tų tyrimų.jei eini su siuntimu tai visi tyrimai nemokami. Tik reikia šiandien jau užsiregistruoti. o pas mus nėštuma jei neklystu galima nutraukti iki 21-22 sav.
Atsakyti
QUOTE(natalije @ 2010 05 13, 23:49)
Gavau vandenu tyrimo atsakyma , parasyta , kad 13 , 18 , 21 chromasomu skaiciaus pokyciu nenustatyta. Kariotipas netiriamas .
Ar gali be kariotipo , duoti atsakyma del chromasomu ??? nelabai suprantu  g.gif

Prasau , kas nors atsakykyte del kariotipo ?????arji butinai daro... arbe jo gali duoti atsakyma kad viskas gerai ???
Atsakyti
QUOTE(natalije @ 2010 05 13, 21:49)
Gavau vandenu tyrimoatsakyma , parasyta , kad 13 , 18 , 21 chromasomu skaiciaus pokyciu nenustatyta. Kariotipas netiriamas .
Ar gali be kariotipo , doti atsakyma del chromasomu ??? nelabai suprantu  g.gif

taip,- tiesiog nesismulkino, netyre kiekvienos chromosomos ,- garantuoja, kad nebus baisiuju Patau, Edvardso ar Dauno sindromu,- koks ir yra pagrindinis genetiniu tyrimu tikslas (nebent giminej turit kazhkokia ypatinga ligele, kuria reiketu nustatinet atskirai). Sveikinu 4u.gif Ramaus neshiojimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(natalije @ 2010 05 14, 18:32)
Prasau , kas nors atsakykyte del kariotipo ?????arji butinai daro... arbe jo gali duoti atsakyma kad viskas gerai ???

Siaip per pirmasias keleta dienu padaromas tyrimas del triju tavo minetu sindromu, o po to lasteles auginamos ir tiriamas visas kariotipas.

Tik va as to metodo, kaip nustatomi tie trys sindromai, dar nesuprantu.
Gal koki Western blota daro ar kitus molekulines biologijos metodus taiko, na cia mano fantazijos.. ax.gif

Darau isvada: jei kariotipo nustatymui reikia lasteles paauginti, jei tai uztrunka kelias savaites, tai tie pirmieji sindromai nustatomi kitokiu budu. Priesingu atveju gautumem iskart visus rezultatus.
Vadinasi, del tu triju sindromu atsakymas gali buti duodamas ir be pilno kariotipo..

BET: cia tik mano isvedziojimai, as tikrai eksperte nesu. ax.gif
Gal kas tiksliau atsakys.
Sveikinu su iki siol gerais rezultatais! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvavute @ 2010 05 14, 21:48)
Tik va as to metodo, kaip nustatomi tie trys sindromai, dar nesuprantu.
Gal koki Western blota daro ar kitus molekulines biologijos metodus taiko, na cia mano fantazijos.. ax.gif

Daro FISH,- fluorescencine in situ hibridizacija smile.gif
http://en.wikipedia....u_hybridization

kai tiria kariotipa,- zhiuri vizualiai akimi po mikroskopu.
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 05 15, 00:25)
Daro FISH,- fluorescencine in situ hibridizacija  smile.gif
http://en.wikipedia....u_hybridization

kai tiria kariotipa,- zhiuri vizualiai akimi po mikroskopu.

Aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
uups, kreipiuosi informacijos, nes šiame skyrelyje daugiausia išmanai.
Man atsakymus dėl daunos sindromo pasakė, jis buvo neigiamas, o kraujas rodė didelę grėsmę, aišku labai apsidžiaugiau, nes iki tol gyvenimas slydo iš po kojų. Gal gali man paaiškinti, kokios dar rizikos yra tiriant kariotipą, antradienį turiu skambint ir sužinoti atsakymus, kokias dar ligas jie ten ištiria. Ačiū g.gif
Atsakyti
QUOTE(aggneelle @ 2010 05 15, 11:56)
Man atsakymus dėl daunos sindromo pasakė, jis buvo neigiamas, o kraujas rodė didelę grėsmę, aišku labai apsidžiaugiau, nes iki tol gyvenimas slydo iš po kojų.  Gal gali man paaiškinti, kokios dar rizikos yra tiriant kariotipą, antradienį turiu skambint ir sužinoti atsakymus, kokias dar ligas jie ten ištiria. Ačiū  g.gif

sveikos
mano kraujo tyrimas irgi buvo labai blogas - 1:10 DS, kartu su echo - 1:51, dariausi vandenų tyrima - norma, taigi DS nėra. po 3 sav gausiu atsakymą dėl viso kariotipo, Krasovskaja sakė, kad jei prdinis atsakymas dėl DS geras tai tas po 3 sav tikrai nebus blogas dėl DS. Va dėl kitų chromsomų visko gali būti, bet tokia tikimybė labai maža. O kraujas blogas dėl to, kad gal kokios problemos su placenta, gali būti priešaikinis gimdymas ar kokios kitos negenetinės ligos. Arba būti viskas gerai. smile.gif
tu kaip supratai turi jau ats dėl 3 sindromų ir viskas ok? tai tikrai nemanau kad antradienį sulauksi blogų žinių.
Parašyk kai turėsi ats.
Atsakyti
QUOTE(aggneelle @ 2010 05 15, 11:56)
Man atsakymus dėl daunos sindromo pasakė, jis buvo neigiamas, o kraujas rodė didelę grėsmę, aišku labai apsidžiaugiau, nes iki tol gyvenimas slydo iš po kojų.  Gal gali man paaiškinti, kokios dar rizikos yra tiriant kariotipą, antradienį turiu skambint ir sužinoti atsakymus, kokias dar ligas jie ten ištiria. Ačiū  g.gif

nusiramink 4u.gif viskas gerai pas tave smile.gif
Nelabai supratau del rizikos tiriant kariotipa g.gif Jokiu papildomu riziku nera juk,-jis tiriamas ish tu pachiu vandenu paauginus lasteles. Rizika kad vaikelis tures dar kazhkokiu kitu genetiniu ligu yra labai artima nuliui, nebent gimineje cirkuliuoja kazhkokios ypatingos genetines ligos ( hemofilija, Turnerio sindromas, fenilketonurija ir pan,- bet jos ypatingai retos,- tuo atveju greichiausiai zhinotumet tai ish anksto). Konkrechiai del kokiu ligu LT tiria tiksliai nezhinau. Pas mus, vokietijoj, kudikiui gimus tiriamas jo kraujas del keliu genetiniu ligu (cistines fibrozes, fenilketonurijos, etc),- bet tai daroma tam, kad zhinant ish anksto tokia liga ir pritaikant gydyma/dieta vaikas auga pilnaverchiu.
Atsakyti
Labas 4u.gif
labai noreciau jusu pasiklausti ax.gif as jau antra karta sergu nu ne gripas bet sloga ir t.t be temparaturos,kazkaip galvoju ar vaikiukui gali pakenkti g.gif mums jau 13 savaiciu.dabar sugalvojau kad reiktu pasidaryt tyrima,butu ramiau gyvent,nes va viena pagimde antra leliuka nesveika,ir aceit todel kad sirgo nestumo pradzioj g.gif g.gif nelabai tikiu bet nu visko gali but g.gif seip daktare dare tyrima kraujo nelabai galiu pasakyt koki nes nepamenu bet kraujas ir slapimas idealus,echo viskas irgi gerai g.gif o jai pasidaryciau ta prisma tyrima jis mane nuramintu idomu? ka jis ten istikro parodo? ir Kaune KMUK supratau daro tuos tyrimus taip? maciau klinikoj avevita daro dar,kazko klinikos manes netraukia schmoll.gif blush2.gif
Atsakyti