Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(SimonaV @ 2010 04 30, 15:46)
man tai 3D echoskopu paziurejo ir pasake,kad vandenu netruksta,viskas ok.Lb gerai matosi. smile.gif

nelabai supranti apie ka kalbi... doh.gif genetika tavo atveju ne prie ko...
Papildyta:
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 12:02)
Sveikos šiandien paskambinau dėl savo vandenų tyrimo tai gydytoja pasakė, kad norma ir viskas.Ar jums ir taip atsako. Tiesa dar po 3 savaičių pasakys kažką, tik nelabai žinau ką gal paaiškinumėtės kas darėtės? ačiū labai.

mano galva- normalus atsakymas,- viskas normoj,- reishkia, nera ko bijot nei DS, nei edvardso sindromo thumbup.gif Chia preliminarus atsakymas, po 3 savaichiu bus ishsamus, tikslesnis (dar karta perzhiures). Tada, jei paklausi, pasakys ir lyti aikelio. Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 13:02)
Sveikos šiandien paskambinau dėl savo vandenų tyrimo tai gydytoja pasakė, kad norma ir viskas.Ar jums ir taip atsako.

Telefonu jie neturi teises sakyti info unsure.gif as tik is uzuominu supratau apie tyrimu rezultata doh.gif Beto ka galejo pasakyti placiau, jei atsakymas TAIP arba NE thumbup.gif
Taigi apsiramink mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susapnuota: 30 balandžio 2010 - 16:26
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 13:02)
Sveikos šiandien paskambinau dėl savo vandenų tyrimo tai gydytoja pasakė, kad norma ir viskas.Ar jums ir taip atsako. Tiesa dar po 3 savaičių pasakys kažką, tik nelabai žinau ką gal paaiškinumėtės kas darėtės? ačiū labai.

Ta pati ir man pasake,dar kai paklausiau,pasake lytį.O kur dareisi tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(Drasuole @ 2010 04 30, 19:56)
Ta pati ir man pasake,dar kai paklausiau,pasake lytį.O kur dareisi tyrimą?

Dariausi Santariškėse pas Krasovskaja.Paskambinau dar kartą paklausiau dėl lyties tai pasakė ir kas bus. O po trijų sav. sakė pasakys dėl kariotipo. O kas tai? Ir aplamai tai jei negali sakyti telefonu tai kaip sužinoti.
Papildyta:
[quote=SimonaV,2010 04 30, 17:46]
man tai 3D echoskopu paziurejo ir pasake,kad vandenu netruksta,viskas ok.Lb gerai matosi. smile.gif
[/qNieko aš nebesuprantu tai kada žėjo ir kas su 3D? genetikė?tai po vandenų tyrimo dar vis neaišku ir reikia žėti su 3D? Nieko nieko nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 21:31)
Dariausi Santariškėse pas Krasovskaja.Paskambinau dar kartą paklausiau dėl lyties tai pasakė ir kas bus. O po trijų sav. sakė pasakys dėl kariotipo. O kas tai? Ir aplamai tai jei negali sakyti telefonu tai kaip sužinoti.

O sis tyrimas buvo daromas kurioj nestumo savaitej?
Atsakyti
QUOTE(aiva78 @ 2010 04 30, 20:34)
Ir aplamai tai jei negali sakyti telefonu tai kaip sužinoti.

g.gif Atvaziuot pas juos vel ax.gif
Man kai pasake "Noreciau tave matyt kuo greiciau" Supratau, kad atsakymas blogas.

Papildyta:
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 20:35)
O sis tyrimas buvo daromas kurioj nestumo savaitej?

Vandenu tyrima galima daryti jau nuo 16 sav.
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 30, 21:41)
g.gif Atvaziuot pas juos vel  ax.gif
Man kai pasake "Noreciau tave matyt kuo greiciau" Supratau, kad atsakymas blogas.
Papildyta:

Vandenu tyrima  galima daryti jau nuo 16 sav.

O kiek jis kainuoja, jei per VIP kabineta? Nes siandien pasake, kad konsultacija - 175 Lt, o su kraujo tyrimu iki 500 Lt. Prisiregistruoti paprastoj registraturoj neimanoma. Jauciu, sitas vandenu tyrimas bus labai brangus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arona: 30 balandžio 2010 - 19:45
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 20:45)
Jauciu, sitas vandenu tyrimas bus labai brangus...

Vien vandenu tyrimas kainuoja 650 (bent tiek mokejau sausi,anksciau buvo 1500 (lygtais) dabar atpigo...). Taigi tyrimas gal ir brangus paliginus su kazkuo tai, bet kai uzklumpa beda neskaiciuoji pinigu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 04 30, 21:52)
Vien vandenu tyrimas kainuoja 650 (bent tiek mokejau sausi,anksciau buvo 1500 (lygtais) dabar atpigo...). Taigi tyrimas gal ir brangus paliginus su kazkuo tai, bet kai uzklumpa beda neskaiciuoji pinigu  cool.gif

Cia be abejo, tik neplanuota buvo daryti visko mokamai. Eeeh... Net negalvojau, kad patekti iprastu budu laiku neimanoma.

Aciu labai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arona: 30 balandžio 2010 - 19:59
QUOTE(Arona @ 2010 04 30, 20:58)
Net negalvojau, kad patekti iprastu budu laiku neimanoma.

Aciu labai!

Imanoma jei registruotis nestumo pradzioje 4u.gif Kas jau su tuo susidure, jau zino mirksiukas.gif Bet nebutinai gausi siuntima nemokama vandenu tyrimui schmoll.gif Tai gi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susapnuota: 30 balandžio 2010 - 20:17
[quote=aiva78,2010 04 30, 20:34]
O po trijų sav. sakė pasakys dėl kariotipo. O kas tai?
Papildyta:
[quote=SimonaV,2010 04 30, 17:46]
[/qNieko aš nebesuprantu tai kada žėjo ir kas su 3D? genetikė?tai po vandenų tyrimo dar vis neaišku ir reikia žėti su 3D? Nieko nieko nesuprantu.
[/quote]

doh.gif doh.gif ojj, mergaites

Kariotipas - chromosomu skaicius, dydis, forma

3D echoskopija - kaip 3D filmai, smagiau ziuret, mamytei graziau, bet itin dideles diagnostines reiksmes sis tyrimas neturi

jei domites, ar vaikelis gims be chromosominiu ydu, tyrimai paprastai atliekami tokia tvarka: 11-13 nestumo savaitemis rekomenduojama echoskopu istirti, kokio storio yra sprando/kaklo raukslyte (kaklo srities persvieciamumas), papildomai galima ivertinti slaunikaulio, pirstuku ilgi, nosikauli ir kt. Jei tyrymuose matoma patologija, rekomenduojama atlikti kraujo tyrimus - PRISCA I, siek tiek veliau - PRISCA II
http://www.sorpo.lt/...acientui/PRISCA (nedidele info)
jei ir toliau neramu, daromas vaisiaus vandenu tyrimas, po kurio jau tikrai aisku, ar vaikelis tures genetine liga, ar ne.
jokiu papildomu echoskopiju diagnostikai nebereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvavute @ 2010 04 30, 20:46)
jokiu papildomu echoskopiju diagnostikai nebereikia mirksiukas.gif

pas mus, Vokietijoj, kaip alternatyva vaisiaus vandenu tyrimui (jei labai dideliu itarimu nera) nuo 19 savaites siulo ishsamia vaisiaus biometrija/organu sonografija ir echokardiografija (prenatalines medicinos ir genetikos centruose/klinikose).Juk DS ir Edvardso sindromas turi daug kitu markeriu... Ash pasinaudojau tokia galimybe,- nenorejau rizikuoti, nors amzhius 'garbus', bet sprando raukshlyte buvo tik 1 mm. O su PRISCA Vokietijoj, pastebejau, net nesiterlioja unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 30 balandžio 2010 - 21:31