Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(MildaCe @ 2010 05 24, 13:51)

Ačiū carramele.  4u.gif

Ačiū carramele.  4u.gif

o as siulau pasiteirauti savo ginekologes, nes PRISCA tyrimai labai jautrus - reikia labai tikslios echo (i tai ir vaisiaus amzius ieina) informacijos, kitaip galite gauti nepalankius rezultatus, o po to seka ilgas nerimo ir asaru laikas.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(strazdaneles_ant_veido @ 2010 05 24, 17:34)

o as siulau pasiteirauti savo ginekologes, nes PRISCA tyrimai labai jautrus - reikia labai tikslios echo (i tai ir vaisiaus amzius ieina) informacijos, kitaip galite gauti nepalankius rezultatus, o po to seka ilgas nerimo ir asaru laikas.... unsure.gif

drinks_cheers.gif pagal echo ziuri ir be gyditojo siuntimo nieks tyrimo nedarys schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2010 05 24, 20:28)

drinks_cheers.gif  pagal echo ziuri ir be gyditojo siuntimo nieks tyrimo nedarys schmoll.gif  g.gif

drinks_cheers.gif  pagal echo ziuri ir be gyditojo siuntimo nieks tyrimo nedarys schmoll.gif  g.gif

darys privaciai mirksiukas.gif ir jokio siuntimo nereikia ir ner btaip jau ir brangu
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
Merginos, gal zinot, ar per pirmine genetiko konsultacija bus daromi kazkokie tyrimai? g.gif
Uzsiregistrvau KMUK pirminei genetiko konsultacijai, penktadieni eisiu. Ar mane tik pakonsultuos ar ir tyrimus kazkokius darys? g.gif
Beje, siuntima turiu, ar kainuos kazkiek? Gal zinot, kiek? rolleyes.gif
Aciu!
Atsakyti
QUOTE(VVaiva @ 2010 05 25, 09:16)

Sveikos!  4u.gif
Merginos, gal zinot, ar per pirmine genetiko konsultacija bus daromi kazkokie tyrimai?  g.gif
Uzsiregistrvau KMUK pirminei genetiko konsultacijai, penktadieni eisiu. Ar mane tik pakonsultuos ar ir tyrimus kazkokius darys?  g.gif
Beje, siuntima turiu, ar kainuos kazkiek? Gal zinot, kiek?  rolleyes.gif
Aciu!

Sveikos!  4u.gif
Merginos, gal zinot, ar per pirmine genetiko konsultacija bus daromi kazkokie tyrimai?  g.gif
Uzsiregistrvau KMUK pirminei genetiko konsultacijai, penktadieni eisiu. Ar mane tik pakonsultuos ar ir tyrimus kazkokius darys?  g.gif
Beje, siuntima turiu, ar kainuos kazkiek? Gal zinot, kiek?  rolleyes.gif
Aciu!

jei turi siuntima- nieko nekainuos, tam ir siuntimas duodamas mirksiukas.gif
o man per pirmine apziura- pamatavo sprando rauksle, apziurejo leliuka ir paskyre kraujo tyrima Prisca I, bet ziuriu pas tave jau 15 savaite- tai nezinau kaip su Prisca I cia tau bus, kaip ir velokai jau
Atsakyti
QUOTE(IRIM @ 2010 05 23, 23:30)

Tyrimus rekomenduoja atlikti:
PIRMĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-I) - nuo 11 iki 13 + 6 d. nėštumo savaitės. Įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Edvardso sindromais.

ANTRĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-II) - nuo 14 + 3 d. iki 22 nėštumo savaitės. Įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Edvardso sindromais, nervinio vamzdelio pažeidimu.

Tyrimus rekomenduoja atlikti:
PIRMĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-I) - nuo 11 iki 13 + 6 d. nėštumo savaitės. Įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Edvardso sindromais.

ANTRĄJĮ nėštumo trimestrą (PRISCA-II) - nuo 14 + 3 d. iki 22 nėštumo savaitės. Įvertinama rizika kūdikiui gimti su: Dauno ir Edvardso sindromais, nervinio vamzdelio pažeidimu.

QUOTE(Jogvile @ 2010 05 25, 09:25)

o man per pirmine apziura- pamatavo sprando rauksle, apziurejo leliuka ir paskyre kraujo tyrima Prisca I, bet ziuriu pas tave jau 15 savaite- tai nezinau kaip su Prisca I cia tau bus, kaip ir velokai jau

IRIM rase, kad ir nuo 14+ savaiciu PRISCA daro g.gif
Raukslyte jau matavo gine - viskas normalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VVaiva @ 2010 05 25, 09:33)

IRIM rase, kad ir nuo 14+ savaiciu PRISCA  daro  g.gif
Raukslyte jau matavo gine - viskas normalu  smile.gif

IRIM rase, kad ir nuo 14+ savaiciu PRISCA  daro  g.gif
Raukslyte jau matavo gine - viskas normalu  smile.gif

nuo 14 savaites daro Prisca II tyrima, bet ne Prisca I. kiek N. Krasovskaja sake, tai Prisca I yra tikslesnispasiskaityk
Atsakyti
QUOTE(strazdaneles_ant_veido @ 2010 05 24, 17:34)

Na aš pakalbėjau su Sorpo centru, nes mano poliklinikos gydytoja apie tai net negalvoja, manes i jokias rizikos grupes neskiria, nzn nebent prašant gal duotu siuntimą? O sorpe sake kad reikia vistiek pagal echo skaičiuoti, jie ten dabar ir echo turi tai tikriausiai ten ir bandysiu darytis uzh 70lt echo pamatuoja ta raukšlę ir tada galima keliauti kraujo atiduoti 150lt pas juos Prisca I. Dar nesu tikra kad tikrai eisiu darytis bet kazhkaip linkstu link to kad eisiu.
Sorpo darbuotoja sakė per anksti irgi negerai eiti, ta prasme nors jie daro nuo 11 savaičių, bet sakė tiksliau būna 12 savaitę, tai taip bandysiu kazhkaip taikyti, bet kai tas lelius auga neprognozuojamai greitai tai nzn teks tikriausiai pora echo pasidaryt, kol pataikysim... Nesuprantu kaip kitoms taip viskas aiškiai skaičiuojasi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jogvile @ 2010 05 25, 09:35)

nuo 14 savaites daro Prisca II tyrima, bet ne Prisca I. kiek N. Krasovskaja sake, tai Prisca I yra tikslesnispasiskaityk

Aaaa... supratau, aciu mirksiukas.gif
Na, ziuresiu tuomet, ka genetikas pasakys ax.gif
Atsakyti
nu susinervinau, nebezinau ka daryti- vyras liepia nusiraminti ir klausyti gydytojo
Prisca I parode del DS 1:4000, Prisca II - 1:1004. gydytoja parase, kad tyrimai kraujo geri ir vandenu tyrimo nerekomenduoja. parase, kad atvykti pas ja kai bus 24-25 savaites.
suvokiu, kad pirmas tyrimas tikslesnis, bet nervas vis vien ima. mastau dabar ka su tais vandenimis daryti.
gal paklausyti vyro ir pasitiketi daktare, juolab, kad sprando rauksle normali buvo kai matavo ir siaip nieko blogo nemato... ka jus man patartumet?
Atsakyti
čia esančių mamyčių noriu paklaust, - koks tikslas daryti tyrimus? ir apskritai genetinių tyrimų temos tikslas ??? kad nutraukt nėštumą...ar pirma vadinat mažylis mažylis, o po to...kai reik nutraukt nėštumą--nėštumas nėštumas...o gal tyrimai reikalingi kad susitaikyti iš anksto su diagnoze, domėtis literatūra, etc? svarbiausia - prisitaikyti vyrams, silpnajai lyčiai.
bet manau kad bent pusę mamų atsisakytų vaiko. g.gif ar aš klystu??
Atsakyti
QUOTE(Jogvile @ 2010 05 25, 14:49)

nu susinervinau, nebezinau ka daryti- vyras liepia nusiraminti ir klausyti gydytojo
Prisca I parode del DS 1:4000, Prisca II - 1:1004. gydytoja parase, kad tyrimai kraujo geri ir vandenu tyrimo nerekomenduoja. parase, kad atvykti pas ja kai bus 24-25 savaites.
suvokiu, kad pirmas tyrimas tikslesnis, bet nervas vis vien ima. mastau dabar ka su tais vandenimis daryti.
gal paklausyti vyro ir pasitiketi daktare, juolab, kad sprando rauksle normali buvo kai matavo ir siaip nieko blogo nemato... ka jus man patartumet?

patarciau nusiraminti 4u.gif 4u.gif
o del siuntimo sakei privaciai nereik,reikia g.gif as ejau i avevita klinika darytis liepe ateit su siuntimu ir dar suplojau 170lt doh.gif
turiu atsakyma,niekas aisku man jo nepaaiskino,dabar turiu kruva lapeliu ir nezinau ka cia jie reiskia g.gif tipo sako eikit pas musu ginek. bet kad man ji pasakys 2 zodzius man vel moket 80lt manau per daug g.gif doh.gif blush2.gif
Atsakyti