Įkraunama...
Įkraunama...

Homeopatija

Mes nevalgom nesąmonių, kiek tik įmanoma. Viską darau namie, net karamelę pati su mergaitėm išsiliejam (kai jau saldumo baisiai norisi). Dičkei kai pradėjom gydytis pas Vaivarienę Kaune, 4 mėnesius nedaviau nei vieno saldainio, batonų ir baltų duonų, importinių vaisių, buvo ypatinga dieta - JOKIO POVEIKIO. Dar po 2 mėnesių operavom adenoidus, nors pradėjus laikytis dietos, net nežinojom, kad juos turim - nebuvo jokios problemos su nosim ir slogom.
Didžiąją sezono dalį valgom savo pačių mini daržiuke išaugintas daržoves, ir vaisius iš sodo (nenaudojam anei jokių trąšų ir chemikalų), vaikams įprasta vietoj saldainio pagraužt morką, agurką ar kopūstą žalius. Mėsą perku kiek įmanoma tik ekologišką. Pieno vaikai nuo gimimo nemėsgta, tad jo visai negeria.
Sveikatai įtakos nepastebėjau. Na sveikatai gal ir yra (ką aš žinau, kas būtų jei taip nesimaitintumėm - nors įtariu, kad nieko), bet GLEIVIŲ KIEKIUI ir ADENOIDAMS - absoliutiškai jokio.
Be to, nuo to pamišimo dėl sveiko maisto - pradedi darytis LIGONIU, kas irgi galiu pasakyt nesveika.
Pažiūriu kaip maitinąsi pažįstamų vaikai ir bendraklasiai, tai jei taip vertint to teiginio teisingumą - tektų pripažint, kad maitintis sveikai - nesveika, nes mano vaikai serga, o jų ne smile.gif blink.gif blink.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 27 gegužės 2010 - 08:24
Na nežinau kaip yra, bet iki šiol mano vaikas sirgdavo labai retai. Pirmą kartą susirgo kai buvo beveik dviejų metų ir tai todėl, kad senelis padarė skersvėjį ir vaikas peršalo smarkiai. Ir visą laiką nuo gimimo mano vaikas gaudavo sveiką maistą, ką tik paruoštą, o ne šildytą (ir dabar gauna kartais šildytą, bet tik vieną kartą). Ir mėsos daviau tik kažkur nuo 9 mėn ir tai kartą per kokias 2 savaites. O ir dabar mėsos per daug negauna. Kai gyvenau pas savo tėvus, mama gamino maistą, tai iš ligų neišlipdavom. Galų gale atsinaujino stafilokokas, grybelis prisidėjo ir prasidėjo vėl dietinis maistas - vėl susireguliavo. Tai ir iki šiol jei sirgo, tai retai ir tai daugiau žarnyno problemos, nes gimęs susirgo auksiniu stafilokoku. Aš net buvau apkaltinta tuo, kad vaikas alergiškas, nes neštumo metu žiūrėjau maistą. O vitaminų, išskyrus žuvies taukus, nesu davusi. man tai nepriimtina. Mažakraujystę gydėmės kelis kartus po ligų daržovėmis, o dabar vėl gydytojas liepė gerti vitaminus, tai duodu žoles - garšvą, dilgelę ir kiaulpienę sudžiovintą, sumaltą. Ir aišku iš daržo petražolę, ridikėlius dabar jau, špinatus, salotas, svogūnų laiškus ir pan. Arbatą gerią daugiausia tik natūralią (iš sodo, miško priskintos žolės), arba svarainių sirupą, saldumynai - tai tik mano kepti. Duona tik ruginė juoda. Iš pieno produktų tai tik varškė ir jogurtas žiemą buvo savos gamybos. Ir taip daug galiu vardinti, bet kažin ar jums įdomu, be to tema apie homeopatiją. Ir iš tikrųjų, man dar labai nepatinka, tai, kad valgo mokykloje pietus. Planuoju nuo rudents nuimti pietus ir tik naminį maistą duoti. Ir iš tikrųjų, problemų jau gerokai mažiau, o sirgo šiais metais tik kelis kartus, ir tai - porą kartų sloga, porą kartų problemos su žarnynu. Vasarą pasistiprina valgydamas daug vaisių ir daržovių. Tikrai matau skirtumą, kur valgė riebų, perkeptą maistą ir kur valgo mano ruoštą sveiką ir keik įmanoma natūralesnį. Na ir aišku emocinė būsena vaiko turi įtakos. Bet sakau, čia tik mano tokia teorija, bet ant mano vaiko ji tvirtinasi vos ne 100 proc.
Nepykit už prirašymą.
Atsakyti
Ar Sabadilla tinka organizmo valymui? g.gif
Ir dar pasikartosiu - gal žinot, kaip kūdikiams nustatomas konstitucinis vaistukas? Pagal persirgtas ligas? g.gif
Atsakyti
Youste, aš nežinau dėl konstituc. kūdikiui. Bet įtariu, kad ne tik pagal persirgtas ligas. Pagal vaiko išvaizdą, miego/maitinimosi įpročus. Klaidos tikimybė turbūt dar didesnė.
Tik man toks įtarimas kyla - kad gal ne visada kūdikiui konstitucinis reikalingas, gi daugelis ligų paprastai ūminės, kaip taisyklė konstitucinis taikomas lėtinėms ligoms. Bet jei yra kažkokių įgimtų problemų, galbūt ir konstitucinis gydymas galimas.

O šiaip norėjau parašyt, kad nusipirkom knygą lietuvišką ir netgi labai neblogą. V.Svinkūnas. Homeopatija. Faunos skyrius.
Faunos skyrius ten silpnas ir labai trumpas, bet visa teorija labai šiuolaikiškai aptarta. Aš sau radau tikai nemažai ką naujo (nors dar tik kelis skyrius perskaičiau). Visai kitokio stiliaus nei Popovo knyga, ir visai verta paskaityt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos
Turi klausimą ax.gif
4 metų vaikui P.priskyrė 1M konstitucinį 3 mėnesiams. Man kažkaip daugoka ir stiproka rodos. Aišku aš pasitikiu (bent jau labai stengiuosi) homeopate, bet norėtųsi išgirsti, ar kam teko tokiom dozėm konstitucinį vartoti.
Atsakyti
QUOTE(Aušružė @ 2010 05 28, 11:05)
Sveikos
Turi klausimą ax.gif
4 metų vaikui P.priskyrė 1M konstitucinį 3 mėnesiams. Man kažkaip daugoka ir stiproka rodos. Aišku aš pasitikiu (bent jau labai stengiuosi) homeopate, bet norėtųsi išgirsti, ar kam teko tokiom dozėm konstitucinį vartoti.

tai nebuvo konstitucinis, bet 1M naudojom. bet naudojom 1 kartą į dvi savaites. ar du kartus į dvi savaites g.gif nebepamenu. ir taip du berods mėnesius g.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2010 05 28, 12:24)
tai nebuvo konstitucinis, bet 1M naudojom. bet naudojom 1 kartą į dvi savaites. ar du kartus į dvi savaites  g.gif nebepamenu. ir taip du berods mėnesius  g.gif

o mums po 1 žirniuką 3 kartus per dieną g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2010 05 28, 08:19)
O šiaip norėjau parašyt, kad nusipirkom knygą lietuvišką ir netgi labai neblogą. V.Svinkūnas. Homeopatija. Faunos skyrius.
Faunos skyrius ten silpnas ir labai trumpas, bet visa teorija labai šiuolaikiškai aptarta. Aš sau radau tikai nemažai ką naujo (nors dar tik kelis skyrius perskaičiau). Visai kitokio stiliaus nei Popovo knyga, ir visai verta paskaityt 4u.gif

kuriam knygyne?
Atsakyti
QUOTE(Aušružė @ 2010 05 28, 13:48)
o mums po 1 žirniuką 3 kartus per dieną g.gif

Kažkada buvote kažkuri įmetus nuorodą . Tada neturėjau laiko skaityti, dabar sergu ,tai pažiūrinėjau ką turiu į parankinius įsimetus. Liuks straipsnis kaip tik apie šitokį neteisingą aukštų potencijų skyrimą. Ir kaip homeopatinius vaistukus vartoti teisingai. smile.gif
Atsakyti
Ten esmė buvo kiekyje, o ne potencijose, kiek pamenu. Kalba ėjo apie tai, kad skiriama iki 10 žirniukų, o reikėtų po mažiau.
Atsakyti
Atkapsčiau kažkur, perskaičiau ir vėl nerandu doh.gif

Iš tikrųjų tame straipsnyje ėjo kalba ir apie aukštas potencijas. Jame gydytoja aprašinėjo savo patirtį/klaidas kai kurias. Bet atkreipiau dėmesį, kad ji labai šokinėjo tarp potencijų ir kelių vaistų, kas nerekomenduojama daryti. Aišku yra įvairių niuansų, bet kartais man atrodo, kad pats žmogus turi atrast sau tinkantį variantą. Be to skirtingos mokyklos skirtingai moko. Rusų ir ukrainiečių moko taip kaip rašo rusiškuose straipsniuose. Beje dauguma Lietuvos homeopatų, būtent šių mokyklų atstovai. Prancūzų ir belgų moko visai priešingai. Šveicarų dar kitaip. Matyt absoliučios tiesos nėra taip kaip pateikia tradicinė medicina. Gal todėl mes ir mėtomės ir nesuprantam bei bijom kažko kitaip negu daro mūsų kaimynui?... g.gif
Kai šnekėjau su viena homeopate apie skirtingas mokyklas ir skirtingus gydymo/dozavimo būdus, ji pasakė labai logišką dalyką - viskas ateina su patirtim. Ji minėjo, kad bandė daug skirtingų gydymo būdų, daug važinėjo po įvairius seminarus, viską rašydavosi, o galiausiai atrado jos požiūriu viduriuką, kuris dažnai pasislenka tai į vieną, tai į kitą pusę, nes žmonės yra skirtingi. Pvz. mano mažiui niekaip nepadėjo rytų pusės mokyklos dozavimas, net blogėjo. Kai buvo pabandyta gydyt dažnesniu dozavimu, rezultatas pasimatė po 1 dienos.
Taigi, auksinės tiesos nėra... ax.gif
Atsakyti
Opium, Vagos knygyne Kaune vienam iš didcentrių (Megoj).

Kiek suprantu kalba eina apie Tailer str., tai jau rusų mokykla čia ne prie ko. Buvau įmetus pačios P. str. su pavyzdžiu kaip gydė jos mokytojas. Tai schema buvo berods aukšta potencija kartą savaitėj ar net kas dvi. Aš kartais pagalvoju, gal čia ji pati patobulino tą mokymą (niekur neteko matyt tokio dozavimo), arba duoda tiesiog placebą, nes tų aukštų pot. bet kur nenusipirksi.
Gerai tai ar blogai - nevertinu, tik labai įdomu to teorinis pagrindimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 28 gegužės 2010 - 19:32