Galim pradeti nuo kitos, galiu priziureti jus Pirmadieni pasakysiu, kai zinosiu grafika darbo ir norskkurs Siaip jeigu per Skype, tai reikia per viena zmogu, kad galima butu konferencija padaryti. Siaip gerai butu, kad butu 2 zmones kurie turetu visus grupes kontaktus, kad jeigu vienas negali, kitas visus sujungtu
QUOTE(Ferrari @ 2011 01 22, 22:27)
Aš kursus porą mėn lankiau B1 lygį. Pradėjom su Stein på stein, o po poros temų perėjom prie Nøkler til Norge. Pasirodo norvegai kelia reikalavmus ir nutarė kad B1 lygiui Stein på stein per lengva knyga.
gal ne visi kelia, kitaip tvarka butu visur keiciama manau kita vertus kelk nekeles, bet jei nesimokinsi, tai niekas nepades, o jei sias knygas nuo iki pramoksi, tai per akis uzteks. sios knygos man vienos is geriausiu kiek maciau
QUOTE(Ferrari @ 2011 01 23, 00:04)
Pas mus kiek žinau ya A1 (På Vei knyga) A2 (antra dalis På vei arba Ny i Norge) B1 (buvo Stein på stein bet dabar Nøkler til Norge) ir A2 ruošia bergenui (knyga Her på Berget)
Prøve 2 pas mus eina po A2 o prøve 3 po B1 lygio
Prøve 2 pas mus eina po A2 o prøve 3 po B1 lygio
pas mus B2 skaitoma, kai baigi knyga Her på Berget, o Bergeno testui ruosiama atskirai (papildomas vienas kursas), tik nezinau is kurios knygos, bet speju bus dalinama sviesta medziaga is keliu knygu
QUOTE(Šagrenė @ 2011 01 22, 19:46)
ėjau aš kelias pamokas ir LT, bet kai pamačiau mokymosi lygį praėjo fantazija laaabai skiriasi nuo NO.
NO kursuose dėsto bent jau norvegai dėstytojai, o LT dėstyti kursuose priima ir tuos, kurie pora metų NO pagyvenę ir praėję pirmą lygį, bet įsivaizduoja, kad jau gali dėstyti... Viena pažįstama pateko į tokius kursus, kur dėstė kažkokia moterytė, keletą metų NO dirbusi stiuardese... Tai apie kokį aukštenį lygį galima šnekėti? Galbūt nėra kam dėstyti tuose kursuose... Aš, pvz, mielai eičiau mokytis tobulinti kalbą toliau čia, LT, tačiau visiškai nesinori išmesti pinigų į balą...
Papildyta:
QUOTE(jlclove @ 2011 01 23, 11:51)
kai baigi knyga Her på Berget,
Gal turi šią knygą ir pratybas kompiuteriniame variante?
QUOTE(dista @ 2011 01 23, 12:35)
turiu brukstelk savo skype nika
Šiai dienai, man asmeniškai nereikia tų sertifikatų ar testų, nes man esmė - kalbėti. Džiaugiuosi, kai jau galima ir su norvegais pajuokauti ir pan. Juk ne popierius įrodys, kad kalbi, o praktika
Smagu būtu ir pan gauti tą knygutę B2 lygiui - Her på Berget
QUOTE(Šagrenė @ 2011 01 23, 16:37)
Šiai dienai, man asmeniškai nereikia tų sertifikatų ar testų, nes man esmė - kalbėti. Džiaugiuosi, kai jau galima ir su norvegais pajuokauti ir pan. Juk ne popierius įrodys, kad kalbi, o praktika
Turbūt niekas čia kalbos nesimoko, tik tam kad popieriuką gauti.
O to popieriuko prireikia norint studijuoti, kai kuriose specialybėse reikia turėti trečio lygio egzamino popieriuką, kad gauti fast jobb o ne būti nuolatiniu vikaru.
QUOTE(Ferrari @ 2011 01 23, 17:33)
O to popieriuko prireikia norint studijuoti, kai kuriose specialybėse reikia turėti trečio lygio egzamino popieriuką, kad gauti fast jobb o ne būti nuolatiniu vikaru.
QUOTE(jlclove @ 2011 01 23, 15:30)
turiu brukstelk savo skype nika
sveika jlclove
Ir aš labai norėčiau šios knygos
Papildyta:
QUOTE(Šagrenė @ 2011 01 23, 01:24)
tai gal pažengusios moterys, pradedam nuo kitos savaitės Artemide, ar būsi mūsų kuratore ????
Aš tai sutinku, bet ar jau nutarta kelintą valandą?
beje ar kas nors turit tos knygos ir pratybų kompiuterini variantą (aš apie "Stein på stein" kalbu) ?
QUOTE(Ferrari @ 2011 01 23, 19:33)
ne teko susidurti dar su popieriuko prašymu, todėl, nieko negaliu ir sakyt
Tarkim mano pvz. į leder pozicijas nereikalavo jokių popierių. BEt, vėl, manau, ant ko užšoksi. Vieniems reikia, kitiems ne.
Dėl mokymosi, tai laukiam Artemidės žinių, kaip jai su laiku pavyks. Ir tada jau bus aišku viskas.
merginos, jei kam ko reikia, tai prasom kreiptis per skype, nes as jusu visu niku tikrai nezinau/nepamenu
del rytdienos, tai laukiam ziniu is taves, artemide
del popieriuko, tai pvz valstybinese imonese be Norskpr.3 ar Bergeno testo be sansu isidarbinti, univere be Bergeno irgi berots negali, na nebent privaciose aukstosiose mokyklose, bet ten ir pinigeliu nezmonisku reikia
plius, didejant emigrantu srautui, ko pasekoje konkurencija del darbo, tai nenustebciau, kad ateityje ir popieriuko poreikis atsirastu, o ne tik isklausyti tavo kalbos mokejima per intervju pastarajam galima gerai pasiruosti, nes tam uztektu ribotu norvegu k. ziniu, tarkim daugiau tik kas liecia specialybe, darbo specifika ir t.t., o vat Bergeno testo jau niekaip neapgausi, nes kiek girdejau, tai ji velniskai sunku islaikyti
del rytdienos, tai laukiam ziniu is taves, artemide
del popieriuko, tai pvz valstybinese imonese be Norskpr.3 ar Bergeno testo be sansu isidarbinti, univere be Bergeno irgi berots negali, na nebent privaciose aukstosiose mokyklose, bet ten ir pinigeliu nezmonisku reikia
plius, didejant emigrantu srautui, ko pasekoje konkurencija del darbo, tai nenustebciau, kad ateityje ir popieriuko poreikis atsirastu, o ne tik isklausyti tavo kalbos mokejima per intervju pastarajam galima gerai pasiruosti, nes tam uztektu ribotu norvegu k. ziniu, tarkim daugiau tik kas liecia specialybe, darbo specifika ir t.t., o vat Bergeno testo jau niekaip neapgausi, nes kiek girdejau, tai ji velniskai sunku islaikyti
nesiginčyju. Mano MV sesuo darė Bergeno testą, tai sakė, jai nepasirodė jis sunkus. Bet čia vėl, kaip kam.
Sveikutės, esu naujokė, senokai skaitinėju jūsų forume, taip jau nutiko, kad vasara teks važiuoti gyventi į Norvegiją su vaikais, mano vyras jau 9 m. kaip dirba su didesnėm- mažesnėm pertraukom. Pagaliau pribrendo reikalas, kad daugiau nebegalim ir nebenorim gyventi atskirai, nes kenčiam visi.
Kad savarankiškai mokotės norvegų kalba atradau ką tik visai netikėtai. na Artemidė tai tikra šaunuolė, perbėgau daugmaž visas temas nuo pradžių.
Labai norėčiau, kad priimtumėt į savo būrį, jeigu dar galima
Aš esu baigusi pradedančiųjų pirmą lygį, mana, kad kartu mokėmės su Eglaitiene .
Manau man irgi būtų neprošalį pradėti nuo pradedančiųjų.
Būčiau laaabai dėkinga jeigu priimtumėt ir mane.
Kad savarankiškai mokotės norvegų kalba atradau ką tik visai netikėtai. na Artemidė tai tikra šaunuolė, perbėgau daugmaž visas temas nuo pradžių.
Labai norėčiau, kad priimtumėt į savo būrį, jeigu dar galima
Aš esu baigusi pradedančiųjų pirmą lygį, mana, kad kartu mokėmės su Eglaitiene .
Manau man irgi būtų neprošalį pradėti nuo pradedančiųjų.
Būčiau laaabai dėkinga jeigu priimtumėt ir mane.