ir as jungiuosi.
Pradedanciuju sarasas:
1. jegaliuta, 13-15 val, arba po 22val.
2. Eglaitiene (kol kas dar su klaustuku), laikas nesvarbu
3. linabalt, geriau nuo vasario men., del laiko -bandysiu derintis prie daugumos
4. Ramunytėė tinka po 13 val
5. gold@zebra, laikas nesvarbu
6. stella maris, geriau vakare
7. airius, geriau vakare
8. Bircis, geriau vakare
9. llizza, bandysiu derintis prie visu
10.Kettim (vakare)
Pazengusiuju sarsas:
1.dista (pirmoje dienos pusėje)
2. ferrari (pirmoje dienos pusėje)
3. Šagrenė (vakare) Tiksliai dar pasiderintume...
4.
*
QUOTE(Šagrenė @ 2011 01 05, 15:09)
dėl Jente žodžio.
Mes, kai mokėmės, tai norvegų k. mokytojas sakė, kad:
ei jente - rašome, kai mergaitė yra nuo 6-15 år.
ei dame/mann[/color] - rašome, kai mergina/vyras yra nuo 15-60 år.
Kvinne - rašome, kai moteris yra 60-80 år.
Tai, manau, rašyk geriau Dame
Mes, kai mokėmės, tai norvegų k. mokytojas sakė, kad:
ei jente - rašome, kai mergaitė yra nuo 6-15 år.
ei dame/mann[/color] - rašome, kai mergina/vyras yra nuo 15-60 år.
Kvinne - rašome, kai moteris yra 60-80 år.
Tai, manau, rašyk geriau Dame
dar dėl tų jente.
čia perkopinu tekstą iš norvegų k. kursų užduočių.
I Norge har vi nok kommet langt når det gjelder likestilling, men i ledende stillinger, i toppstillinger, er det flere jenter i Frankrike enn i Norge. I mellomlederstillinger og politikken ligger immidlertid norske jenter bedre an. I Frankrike må du faktisk lete med lupe for å finne en jente høyt oppe i politikken.
čia kalbama apie moteris lyderių pozicijose darbe ir politikoje, tai logiška, kad ne 15 -etės turimos omenyje. Bet vis tiek naudojamas žodis jente.
apskritai, dame tekstuose turbūt nesu mačius. Va, neseniai laikraščiai rašė apie 34-årig kvinne (34 m. metų moterį), kuri buvo nužudyta.
čia gal šnekamajai kalbai tas Šagrenės nurodytas suskirstymas daugiau galioja.
QUOTE(madrugada @ 2011 01 13, 13:28)
dar dėl tų jente.
I Norge har vi nok kommet langt når det gjelder likestilling, men i ledende stillinger, i toppstillinger, er det flere jenter i Frankrike enn i Norge. I mellomlederstillinger og politikken ligger immidlertid norske jenter bedre an. I Frankrike må du faktisk lete med lupe for å finne en jente høyt oppe i politikken.
čia kalbama apie moteris lyderių pozicijose darbe ir politikoje, tai logiška, kad ne 15 -etės turimos omenyje. Bet vis tiek naudojamas žodis jente.
apskritai, dame tekstuose turbūt nesu mačius. Va, neseniai laikraščiai rašė apie 34-årig kvinne (34 m. metų moterį), kuri buvo nužudyta.
Is patirties pasakyciau, kad ir snekamojoje nelabai toks skirstymas galioja. Cia nebent teoriskas skirstymas.
O as pvz esu girdejusi, kad gerokai vyresne moteri (virs 60) apibudina dame.
QUOTE(Nattele @ 2011 01 13, 12:47)
Is patirties pasakyciau, kad ir snekamojoje nelabai toks skirstymas galioja. Cia nebent teoriskas skirstymas.
tiesą sakant, nestebėjau, kaip ten šnekamojoj kalboj, neužkliuvo man.. tik žinau, kad mane yra porą kartų dame pavadinę, tai akis išpūčiau
gali dar ir nuo vietinių dialektų priklausyti.
QUOTE(madrugada @ 2011 01 13, 13:59)
gali dar ir nuo vietinių dialektų priklausyti.
Sveiki, uoj kaip senai lankiausi cia ... Gal galite kas nors man pagelbeti reikia labai skubiai NY I NORGE Ny i Norge arbeidsbok (pratybos) Gerd Manne / Gölin Kaurin Nilsen | ne senesnė nei 2003 m.
Parasykit i el.pasta : k.vilniskyte@gmail.com
Aciu ir visoms sekmes, bei dideles kantrybes su norvegu kalba
Aciu ir visoms sekmes, bei dideles kantrybes su norvegu kalba
QUOTE(viva4 @ 2010 08 09, 18:48)
LABAS VAKARAS
GAL KAS ZINOT APIE KURSUS NORVEGU KALBA MARIJAMPOLEJE?
NORECIAU PASIMOKINTI,NES YRA GALIMYBE ISVAZIUOTI I NORVEGUS PADIRBETI ,O KALBOS NEI BUM BUM
GAL KAS ZINOT APIE KURSUS NORVEGU KALBA MARIJAMPOLEJE?
NORECIAU PASIMOKINTI,NES YRA GALIMYBE ISVAZIUOTI I NORVEGUS PADIRBETI ,O KALBOS NEI BUM BUM
Sveika, bendrauju su vienu mokytoju is Utenos, gali mokyti ir skype...
Sveikos merginos
Gal kuri galetumet man pagelbet labai reiktu isvertsi
Opgave over betaling for pass og stell av barn
I forbindelse med innlevering av ligningsoppgave over betaling for ligninså ret 2010 er følgende opplysninger sendt ligningsmyndigehe tene. Innbetalt beløp skal føres på post i selvangivelsen
Butu didelis aciu
I forbindelse med innlevering av ligningsoppgave over betaling for ligninså ret 2010 er følgende opplysninger sendt ligningsmyndigehe tene. Innbetalt beløp skal føres på post i selvangivelsen
Butu didelis aciu
QUOTE(Christina @ 2011 01 14, 00:07)
Sveikos merginos
Butu didelis aciu
Butu didelis aciu
Pasinaudokite google verteju...
tik merginos is kur ta knyga pa vei gaunat? nelabai supratau ar ARTEMIDE JA ATSIUNCIA AR PERKAT KNYGYNE AR KAIP TEN ?
QUOTE(mimuliuke @ 2011 01 14, 19:48)
tik merginos is kur ta knyga pa vei gaunat? nelabai supratau ar ARTEMIDE JA ATSIUNCIA AR PERKAT KNYGYNE AR KAIP TEN ?
Parasyk artemidei i AZ ir ji atsiust tau ja per skype