Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

Mielai ir as prisijungciau bet jus turbut jau gerokai pazengusios g.gif
Mano vyras savarankiskai mokosi, tekstus vercia, NRK laidas ziuri. Susisneketi gali bet suprasti sunkoka. Neseniai sulauke skambucio is NO darbdavio (pagal siusta CV), tai vis prase "kan du fa snaker langsomere" kol norvegas neapsikentes numete rageli ir darbelis nuplauke unsure.gif
Kaip gyvenant LT tobulinti snekamaja kalba?.. Kaip gyvai bendrauti norvegiskai, gal yra koks forumas kur galima skype apsikeisti?
Atsakyti
Sveika, svarbiausia mokinantis kalba yra kuo daugiau klausytis/girdeti ja. Yra saitas kur raso zinias bet kartu ten pat ir igarsina jas, tai matant teksta pries akis ir klausantis manau lengviau perprasti kalba. ax.gif
Yra puslapiu "kalbu mainai" ten galima bendrauti su norvegais ir ne tik, bet seniau registracija buvo nemokama, o dabar, man kazkas pasake, kad ji tapo mokama unsure.gif galiu parasyti pora adresu, ziurekit kas ten ir kaip => Languageexchange ir Polyglot
Cia dar galima irasyti zodzius ir klausytis kaip jis tariasi => Acapela
O per skype manau ir cia gal atsirastu norinciu pabendrauti norvegiskai smile.gif

Beje cia yra ir pazengusiu ir naujoku smile.gif

Papildyta:
QUOTE(gold@zebra @ 2011 01 09, 16:59)
"kan du fa snaker langsomere"

Reikia sakyti - Kan du snakke langsomere 4u.gif

Beje, kai skambina darbdavys, galima paprasyti, kad jis kalbetu angliskai (aisku jeigu taviskis moka anglu), t.y. pasakyti, kad tu mokaisi norvegu kalba, jau daug supranti ir gali kalbeti, bet kad tau kolkas sunku kalbeti norvegiskai telefonu. As visa sita reikala pasakyciau norvegiskai ir tada pereiciau prie anglu kalbos, jeigu darbdavys sutiktu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Šagrenė @ 2011 01 09, 16:43)
jo, reikia kazkaip grupelem.

Reikia surinkti keliu zmoniu grupe, nuspresti kokia pamoka aptarineti, sutarti laika ir kad visi vienu metu prisijungtu prie skype biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 09 sausio 2011 - 17:52
Artemide23, aciu uz pataisyma ir nuorodas 4u.gif. Butent kazko tokio ir ieskojau. Begu dairytis bigsmile.gif
Papildyta:
Beje, kai skambina darbdavys, galima paprasyti, kad jis kalbetu angliskai (aisku jeigu taviskis moka anglu), t.y. pasakyti, kad tu mokaisi norvegu kalba, jau daug supranti ir gali kalbeti, bet kad tau kolkas sunku kalbeti norvegiskai telefonu. As visa sita reikala pasakyciau norvegiskai ir tada pereiciau prie anglu kalbos, jeigu darbdavys sutiktu rolleyes.gif

Tai visa beda kad anglu nemoka. Lengviausiai yra susirasineti el.laiskais. Jis jau yra dirbes NO ir kazkaip pavykdavo susisneketi gyvai, bet tas telefonas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gold@zebra @ 2011 01 09, 18:08)
Tai visa beda kad anglu nemoka. Lengviausiai yra susirasineti el.laiskais. Jis jau yra dirbes NO ir kazkaip pavykdavo susisneketi gyvai, bet tas telefonas... blush2.gif

As irgi dar kolkas negaliu kalbeti telefonu norvegiskai biggrin.gif akis i aki daug lengviau suprasti ka kalba zmogus rolleyes.gif Na iki siol man sekdavosi, visi kalbedavo angliskai smile.gif
Atsakyti

Reikia surinkti keliu zmoniu grupe, nuspresti kokia pamoka aptarineti, sutarti laika ir kad visi vienu metu prisijungtu prie skype biggrin.gif
[/quote]

Pritariu tavo pasiulymui smile.gif
Atsakyti
Tada reikia norinciu sarasiuka padaryti ir laika kada butu geriausia "susitikti" smile.gif Turbut nuo pirmos Pa vei pamokos reiketu pradeti, kaip manai? g.gif Ir planiuka koki susigalvoti, kas ir kaip ax.gif
Atsakyti
AR man galima i ta grupele isirasyti? blush2.gif tik nezinau, kaip del laiko... nes galeciau tik per pietu miega savo maziukes t.y. 13 - 15val, arba vakare nuo 22 val, kai uzmiega nakciai smile.gif
Atsakyti
Visiems galima prisijungti mirksiukas.gif
Ziuresim koks laikas kitiems tinka ir tada spresim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2011 01 09, 21:15)
Tada reikia norinciu sarasiuka padaryti ir laika kada butu geriausia "susitikti" smile.gif Turbut nuo pirmos Pa vei pamokos reiketu pradeti, kaip manai?  g.gif Ir planiuka koki susigalvoti, kas ir kaip  ax.gif

hm, man Pa vei, jau lengvoka, nes startuosiu su Stei Pa stein. Hm, bet vis tiek prisijungciau.
Atsakyti
As irgi prisijungciau, bet tik po geru poros savaiciu, kai baigsis sesija. Jei dar galima bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šagrenė @ 2011 01 09, 19:54)
hm, man Pa vei, jau lengvoka, nes startuosiu su Stei Pa stein. Hm, bet vis tiek prisijungciau.

Galima 2 grupes padaryti predadanciuju (Pa vei) ir pazengusiuju (Stein pa stein) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(linabalt @ 2011 01 09, 20:05)
As irgi prisijungciau, bet tik po geru poros savaiciu, kai baigsis sesija. Jei dar galima bus smile.gif

As pati kelias savaites busiu uzsiemusi smile.gif Galima pradeti nuo vasariaus, kaip tik iki to laiko gal susirinks norinciuju sarsas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2011 01 09, 20:14)
Galima 2 grupes padaryti predadanciuju (Pa vei) ir pazengusiuju (Stein pa stein) smile.gif
Papildyta:
As pati kelias savaites busiu uzsiemusi  smile.gif Galima pradeti nuo vasariaus, kaip tik iki to laiko gal susirinks norinciuju sarsas  ax.gif

Nuo vasario mėnesio kaip tik po sesijos ir aš mielai prisijungčiau mirksiukas.gif
Atsakyti