QUOTE(Nattele @ 2011 01 05, 19:28)
Supratau. Nesiginciju tada.
Gal ir taip.
Pakomentuoti kiekviena pataisyma uzimtu daugokai laiko. Jei kas neaisku konkreciai - klausk.
Tiesiog pastebejau tavo daug sakiniu yra tiesiog vertimas is Lietuviu kalbos, del ko daugiausiai turbut ir darai klaidu. Tiesiog Norvegu sakiniu struktura kitokia ir stenkis neversti tiesiogiai fraziu.
pvz sitas sakinys:
Jeg skriver fra Litauen jentaLitauen - Lietuva, litausk - lietvis/e
Jeg skriver fra... cia grynais lietuviskas vertimas "As rasau nuo". taip tiesiog nesisako...
Jeg somme andre jente ønsker å studere norsk på deg fra februar.veiksmazodis turi buti antroje vietoje. Tad turetu buti
Jeg ønsker å studere...somme - turi buti sammen
andre - annen
ir t.t.
Jo, žinau, kad tai vertimas iš LT
, nes mažai praktikos turėjau. Dėl pirmo sakinio svaidžiausi tarp litauisk ir Litauen. Kažkaip matau, kad geriau versti į ENG pirmiau, o iš anglų - į norvegų. Kiek suprantu, norvegų gramatika gan panaši į anglų. Tik su veiksmažodžiais šiek tiek kitaip ten, kai sakinys pradedamas ne veiksniu, o bet kokiu kitu žodeliu:
men, nå, så ir t.t.Dėl
andre tikrai buvau tikra, kad tai reiškia
kitas Žodžių bagažas skurdus ir tiek
O kodėl rašai
Jeg fikk, o ne
Jeg skriver? Aš turiu kontaktus/aš rašau nuo merginos iš LT...
Kaip čia verčiamas tas
den? Jeg fikk kontak... fra
den litauiske jenta. Tiesa, ar teisingai suprantu, kad litauiske jenta reikia pridėti prie moteriškos giminės daiktavardžio E galūnę? Negalima rašyti ar sakyti litauisk jenta... o jei ne konkreti jenta? O pvz.: litauisk jente? Tada gerai?
Kan vi bli enig? Kaip čia atsiduria tas bli? Negalima sakyti
kan vi enig?
Dar turiu klausimą
Neatsibodau?
Kodėl pakeistas
Jeg vil vente på deres svar! į
Jeg ser frem til ditt svar!?
Mane vis taiso giminaitė, kad nenaudočiau å ønske, nes tai labiau reiškia troškimą, o ne norą...
Ir ji man pataisė
Jeg skal vente (atsakymo) vietoj
vil vente Mes jau kažkada su Artemide diskutavome skal ir vil tema
Kai turėsi laiko, atsakyk
, nes suprantu, kad tai užima daug laiko
Gal kas dar prisijungtų prie pamokymų
Širdingai dėkui