Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

Pritariu 4u.gif Tikrai galima ismokti savarankiskai, bet reikia labai, labai stengtis smile.gif
Atsakyti
net jei lankysi 10 kursu, bet nesimokysi - nieko ir nemokesi!
Atsakyti
del gramatikos - vaikai arba zmones, kurie nelankė mokykla, kalba ir kalba teisingai biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, mokinames, mokinames mergaites, nemiegam... drinks_cheers.gif
As sakiau mokinsiuos, kai atvyksiu gyventi i NO, jau greit 4 men kaip as cia, ir vel laiko neturiu, nes viena verksni reik ant ranku nesiot, su kitu vaikinuku pamokas daryt, tai turiu tik viena iseiti mokslui- kartu darydami pamokas mokinames zodelius, kuriuos mokykloje duoda- as klausyneju vaiko, jis manes, manau vis geriau negu nieko, o dar ir pagooglinti reikia nes vaikas nevisada supranta uzduotis, tai visai neprastai...as manau kad bet kokios priemones yra veiksmingos norint ismokti kalba, svarbiausia noras, o rezultatas priklauso nuo noro mirksiukas.gif
Atsakyti
pritariu, kad kursai naudingi būtų, bet man kažkaip neramu dėl to, kad pradedančiųjų kursai labiau orientuoti į greitą paviršutinį kalbos išmokinimą, kuris praverstų pirmosiomis dienomis atsidūrusiems norvegijoje desperatiškai darbo beieškantiems tautiečiams. Man asmeniškai truputį baisu eiti į kursus dėl to, kad sumokėjus krūvą pinigų- gausi tą pačią medžiagą, kurios pilnas internetas.
Pačiai savarankiškai mokytis irgi nelengva, tačiau manau pagrindinis dalykas yra tavo paties motyvacija. Man asmeniškai išmokti šią kalbą taip "užsidegė", kad aš net naktimis sapne kartojuosi išmoktus žodžius smile.gif nors per dieną mokytis galiu skirti vos pora valandų.
O šiaip įdomu būtų išgirsti nuomonę apie kursus, dėstytojus Vilniuje, gal kuri lankė ir galėtų parekomenduoti tikrai gerą mokymo įstaigą? Ketinu truputį pramokusi savarankiškai eit į kursus pažengusiems smile.gif
Taip pat dar labai įdomu kaip ten su tuo Šiaurės Šalių ministrų biuru? Ar tikrai jie turi biblioteką, iš kurios prisiregistravus galima pasiimti žodynų ar kitos literatūros?
Atsakyti
God morgen,

Jeg er tilbake fra ferie. Det vår en eventyring ferie!!! Men jeg har glemt norsk sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima0531 @ 2010 10 06, 10:59)
God morgen,

Jeg er tilbake fra ferie. Det vår en eventyring ferie!!! Men jeg har glemt norsk sad.gif

God dag smile.gif Jeg våknet tidlig, så det er dag til meg nå biggrin.gif
Hvor var du i ferie? (eller må jeg spørre hvor har du vært g.gif )

Niekaip nesugalvoju kaip parašyti norvegiškai "patenkinti poreikius". Sakinys:
Man reikia tik tiek, kad galėčiau patenkinti savo poreikius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 06 spalio 2010 - 10:31
Prašomės lavinti savo norvegų kalbos žinias ir susipažinti su Norvegijos aktualijomis smile.gif
Staripsnis apie vieną didžiausių narkotikų sulaikymo operaciją. Pagrindiniai istorijos herojai, lietuvių pora . Tai buvo didžiausios iki šiol Norvegijoje skirtos laisvės atėmimo bausmės už narkotikų platinimą.

http://www.ha-halden...icle5336310.ece
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 06 spalio 2010 - 11:11
Hei hei smile.gif Aš naujokė čia,prisijungiau ne mokytis ,o padėt jei kam prireiks kiek mano žinios leis mirksiukas.gif O mano istorija tokia..Gyvenu Norvegijoje jau metus,lankau kalbos kursus ,pavasarį išlaikiau Norsk prøve2 ,po naujų metų laikysiu Norsk prøve3 ,o tada jau laukia bergeno testas..Tai va,jei kam reikia kokios pagalbos,rasykit,bandysiu padėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tofife @ 2010 10 06, 19:30)
Hei hei smile.gif Aš naujokė čia,prisijungiau ne mokytis ,o padėt jei kam prireiks kiek mano žinios leis mirksiukas.gif O mano istorija tokia..Gyvenu Norvegijoje jau metus,lankau kalbos kursus ,pavasarį išlaikiau Norsk prøve2 ,po naujų metų laikysiu Norsk prøve3 ,o tada jau laukia bergeno testas..Tai va,jei kam reikia kokios pagalbos,rasykit,bandysiu padėti smile.gif

o gali trupuciuka placiu, kas cia per testai blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglaitiene @ 2010 10 06, 20:33)
o gali trupuciuka placiu, kas cia per testai  blush2.gif  ax.gif

Norsk prøve 2 ,tai čia jie sako ,kad šis testas parodo ar turi pakankamai žinių mokytis pagrindinėje norvegų mokykloje,norsk prøve 3 - reikalinga norint mokytis vidurineje mokykloje,o bergeno testas jau reikalingas norint studijuoti universitete,tai čia būtų tokie trys žingsniai iki mokslų universitete.Žinoma ,galima pirmus du praleisti,bet aš pagalvojau jog pati pradžia yra svarbiausia,todėl ''nešokau'' iškarto ant bergeno testo,noriu būt tikra kad jį išlaikysiu ir kad išlaikysiu gerai smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tofife @ 2010 10 06, 19:42)
Norsk prøve 2 ,tai čia jie sako ,kad šis testas parodo ar turi pakankamai žinių mokytis pagrindinėje norvegų mokykloje,norsk prøve 3 - reikalinga norint mokytis vidurineje mokykloje,o bergeno testas jau reikalingas norint studijuoti universitete,tai čia būtų  tokie trys žingsniai iki mokslų universitete.Žinoma ,galima pirmus du praleisti,bet aš pagalvojau jog pati pradžia yra svarbiausia,todėl ''nešokau'' iškarto ant bergeno testo,noriu būt tikra kad jį išlaikysiu ir kad išlaikysiu gerai smile.gif ax.gif

aaa, dabar aisku ax.gif Turesiu omeny - ateiciai pravers 4u.gif Beje, o kur reikia kreiptis, per kokia institucija tie testai laikomi? ax.gif
Atsakyti