Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

QUOTE(dista @ 2010 08 20, 10:04)
Mano nuomone, išmanatis žmogus reikalingas tam, kad paaiškintų gramatiką. Jei jau 2 metus lankot, tai greičiausiai išėjot visą gramatikos kursą. O toliau tai reikia tik žodyną plėsti ir kalbą lavinti. Siūlyčiau savarankiškai skaityti knygas  norvegų k. 4u.gif

Savarankiškai tai aš ir skaitau, ir rašau, kai tik laiko yra, tačiau į gramatiką bent jau antrais metais per daug dėmesio nebuvo kreipta, o aš noriu visokius niuansus žinot. biggrin.gif Ir dar norėtųsi, kad būtų žmogus, gebantis pataisyt mano klaidas.
Atsakyti
Labutis,

Nusprendžiau išmokti Norvegų kalba savarankiškai ir bandau rasti su kuo pabendrauti šia kalba, nes Lietuvoje visi kalba lietuviškai biggrin.gif . Ar priimtumėm ax.gif ? nes čia jau ne viena tema pribendrauta, lyg pažengusiųjų kuoopelė, o pas mane - žinių nulis.

Atsakyti
Šiuo metu renkama grupė mokytis norvegų k. 5 semestrą VU. Kaina turėtų būti iki 350 Lt. Nors čia daugiau naujokės arba emigrantės, bet gal kas atsirastų? smile.gif AŽ.
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2010 09 02, 13:17)
Labutis,

Nusprendžiau išmokti Norvegų kalba savarankiškai ir bandau rasti su kuo pabendrauti šia kalba, nes Lietuvoje visi kalba lietuviškai  biggrin.gif . Ar priimtumėm  ax.gif ? nes čia jau ne viena tema pribendrauta, lyg pažengusiųjų kuoopelė, o pas mane - žinių nulis.

Laba 4u.gif
Labai daug naujokiu yra, tai kad tikrai manau rasi su kuom pabendrauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2010 09 02, 15:58)
Šiuo metu renkama grupė mokytis norvegų k. 5 semestrą VU. Kaina turėtų būti iki 350 Lt. Nors čia daugiau naujokės arba emigrantės, bet gal kas atsirastų? smile.gif AŽ.

Deja, pasiūlymas nebegalioja.
Atsakyti
Pabudome ir keliames rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2010 09 02, 14:17)
Labutis,

Nusprendžiau išmokti Norvegų kalba savarankiškai ir bandau rasti su kuo pabendrauti šia kalba, nes Lietuvoje visi kalba lietuviškai  biggrin.gif . Ar priimtumėm  ax.gif ? nes čia jau ne viena tema pribendrauta, lyg pažengusiųjų kuoopelė, o pas mane - žinių nulis.

Sveikutes visos 4u.gif

Bircis, as irgi pradejau truputi mokytis norvegu. Ir iskart sustojau - nugi ju tarimo tai nezinau... Skaitau viska paraidziui, o tu specifiniu norvegisku raidziu tarimo isvis negirdejus... Pirmiausiai nusiminiau, paskui susiradau youtubeje norvegu kalbos pamokas ir bandziau klausytis tenai. Tik velgi - suzinojau, kad Norvegijoje egzistuoja dvi norvegu kalbos - nynorsk ir kita is B raides, tai vel susimeciau - ka mokytis... Painiava, zodziu smile.gif Butu geriausia pagrindus gauti kursuose, bet jie brangus... Todel mastau vel grizti prie youtubes pamokeliu - vis geriau, negu nieko biggrin.gif
Atsakyti
Yra CD norvegu pamokų. Tik nzn, ar internete yra.

O aš jau grįžau į Norge ir keliauju į kursus smile.gif viskas vyksta norvegų kalba ir niekas nesicackina aiškinti angliškai smile.gif
Džiugu, kad suvokiu.

Norvegas mokytojas sakė, kad jei esame begineriai tai skaitomės 3 år (metų) vaikai smile.gif

žiūrėsiu, kaip čia seksis. Tačiau labai daug savarankiškai mokinuosi kiekvieną dieną, todėl jaučiasi rezultatas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2010 09 10, 18:10)
Sveikutes visos 4u.gif

Bircis, as irgi pradejau truputi mokytis norvegu. Ir iskart sustojau - nugi ju tarimo tai nezinau... Skaitau viska paraidziui, o tu specifiniu norvegisku raidziu tarimo isvis negirdejus... Pirmiausiai nusiminiau, paskui susiradau youtubeje norvegu kalbos pamokas ir bandziau klausytis tenai. Tik velgi - suzinojau, kad Norvegijoje egzistuoja dvi norvegu kalbos - nynorsk ir kita is B raides, tai vel susimeciau - ka mokytis... Painiava, zodziu smile.gif Butu geriausia pagrindus gauti kursuose, bet jie brangus... Todel mastau vel grizti prie youtubes pamokeliu - vis geriau, negu nieko biggrin.gif

Sveika mirksiukas.gif Turiu vadoveliu norvegu kalbos su mp3, galeciau atsiusti per skype, bet internetas letokas, paprasyk gal kas kitas atsius, blogiausiu atveju man parasyk, jeigu niekas neatsilieps smile.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2010 09 11, 01:45)
Sveika  mirksiukas.gif Turiu vadoveliu norvegu kalbos su mp3, galeciau atsiusti per skype, bet internetas letokas, paprasyk gal kas kitas atsius, blogiausiu atveju man parasyk, jeigu niekas neatsilieps  smile.gif

Buciau labai dekinga bigsmile.gif Jei niekas daugiau nepasiulys, kreipsiuos i tave, dekui 4u.gif
Atsakyti
Labutis

man i kursus "be sanso". Parsisniunciau rusiska vadoveli, bet dabar pradzia kertu is cia: http://www.livemocha...vite/r:LOdfqvQ2
man patinka, bet kadangi neturiu geros klausos (nes ten naturalus tarimas), tai tenka pasiziureti i tarimo taisykles,kad nenugribauciau. Jau iveikiau daugiau kaip puse 1-mos dalies. rolleyes.gif
Jei taip ir toliau (dar is kitu resursu pasimokysiu) uz menesiuko bandysiu (isdrisiu) tame puslapyje ieskotis norvego, kuris pabus mano mokytoju: pataisys tarima,sakiniu kostrukcija.... (nors nepastebejauju ten ju daug, pagrinde rusai)
Gaila,kad ten tik pradinis kursas. As net sumokeciau,jei butu aukstesnis lygis (nes kaina tai tikrai proto ribose), bet, deja, pasirinkimas tik pradinukams biggrin.gif .
Bet manau, kad svarbu sistemingai (t.y.reguliariai) mokytis-judinti kalba ir ne labai - is kokio saltinio
dar cia man patiko,
http://www.sofn.com/...ssons_index.jsp
nes frazes, nors irr su anglisku tarimu, bet su tarimu.
is siaip, ax.gif as esu fraziu mokymosi salininke, na taip sakant, uz vaikiska kalbos pazinima biggrin.gif

artemide23, aisku, kad noreciau! Jei nieks neprasines turys,tai jau prasysiuos ax.gif
Atsakyti
Hallo, Jeg heter Rima. Jeg bor i Norge og jeg vil å lære å snakke norsk. Det er veldig vanskelig! Jeg går på norsk kurs. Jeg skal prøve å skrive norsk, men når ser de det er ikke korrekt- rette meg.
Det er en sen kveld. Jeg går å sove nå. God natt!!
Atsakyti