Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

žiūrėsiu, kaip man seksis. Dar reiks užsirašyt. Ėjau LT, bet toks absurdas, kad siaubas.. mano net šefas liepė paklaust ar ta mokytoja išlaikiusi Bergeno testą ar ne...

Na, bet bandau savarankiškai mokintis, kol negrįšiu ir pradėsiu rimtai mokintis...
Atsakyti
Hei hei! Hvordan går det? Jeg sier at mange nye "elever" har kommet for å lære til oss thumbup.gif
QUOTE(Bosiene @ 2010 08 18, 19:41)
rette- daiktavardis en rette-desine puse;pirmoji puse
rette- veiksmazodis tiesinti;taisyti
Papildyta:

Dar gali buti ir reiksme "geroji" pvz. puse, jei kalba eina apie mazgini mirksiukas.gif

QUOTE(Bosiene @ 2010 08 18, 20:21)
Laba,as esu labai smalsi ir prikabi,ir man idomu kuom skiriasi
Hva tenker dere om det?
ir
Hva tenker dere på det?
Pasinaudojau google ir yra toks ir toks variantas o kuris butu teisingiausias?

Idomiai, siaip net nepagalvociau kad yra abu variantai. Bet pamascius, ir lietuviu kalboj yra 2 pasakymai: ka tu APIE tai galvoji, ir ka tu DEL to dalyko galvoji. Cia tik mano tokia mintis smile.gif

QUOTE(Bosiene @ 2010 08 18, 21:14)
noreciau tau papriestaraut su vertimu ax.gif
å fortsette-bendratis-testi
fortsetter-Presens-tesiu
fortsatte- Preteritum-tesiau
har fortsatt-Perfektum-esu tesusi PVZ:Har du fortsatt kurs? Ar tu esi tesusi kursus?
Yra taisykles kada reikia naudot Preteritum,o kada Perfektum,daugiau galit pasimokint apie tai ny i norge knygos 12 ir 13 skyriuj mirksiukas.gif
Papildyta:
Hei,du er veldig flink på norsk? Går du på kurs? Hvor bor du?Jeg vil mer snakke med deg ax.gif

Taip, taisykles yra, bet manau, kad Artemide buvo parasius visas 3 formas taip pat, kaip ir tu mirksiukas.gif . O Perfektum galima vartot ir kai sakai pvz. kad gyveni Norgej kelis metus: Jeg har bodd i Norge i 2 år"(pries 2 metus atsikelei gyvent ir VIS DAR gyveni). Del "Har du fortsatt kurs" as versciau "Ar tu vis dar tesi kursus, (mokaisi kursuose),ta prasme, kad pradejai seniau, ir VIS DAR mokaisi.

Nei, jeg er ikke veldig flink, men jeg liker å lære for meg selv og fortsetter å gjøre det ax.gif Veldig flinke er de som har tatt Bergenstest. Jeg bor i Litauen. Vi snakker alle sammen her, så komm hit igjen mirksiukas.gif
Papildyta:
Oi, kad prirasiau "mazgini" lotuliukas.gif Turejo buti "mezgini"
Atsakyti
QUOTE(dovaira @ 2010 08 19, 15:18)
Vi snakker alle sammen her, så komm hit igjen  mirksiukas.gif

Snakker du på norsk i Litauen?
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 08 19, 15:22)
Snakker du på norsk i Litauen?

Nei, i Norge mirksiukas.gif Jeg reiser dit noen ganger.

Dar iskilo klausimas: kada vartojamas "kun", o kada "bare" ? Gal zinot lankiusios kursus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bosiene @ 2010 08 18, 20:14)
noreciau tau papriestaraut su vertimu ax.gif
å fortsette-bendratis-testi
fortsetter-Presens-tesiu
fortsatte- Preteritum-tesiau
har fortsatt-Perfektum-esu tesusi PVZ:Har du fortsatt kurs? Ar tu esi tesusi kursus?
Yra taisykles kada reikia naudot Preteritum,o kada Perfektum,daugiau galit pasimokint apie tai ny i norge knygos 12 ir 13 skyriuj mirksiukas.gif
Papildyta:

Hei,du er veldig flink på norsk? Går du på kurs? Hvor bor du?Jeg vil mer snakke med deg ax.gif

Sveika mirksiukas.gif O priestarauti nera del ko biggrin.gif as is zodyno perasiau reiksmes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 19 rugpjūčio 2010 - 15:00
Taip, taisykles yra, bet manau, kad Artemide buvo parasius visas 3 formas taip pat, kaip ir tu mirksiukas.gif
Jos formos buvo tokios Fortsette (fortsatte, fortsatt) - testi (tesia, tese) as man atrodo kitaip issireiskiau .

O Perfektum galima vartot ir kai sakai pvz. kad gyveni Norgej kelis metus: Jeg har bodd i Norge i 2 år"(pries 2 metus atsikelei gyvent ir VIS DAR gyveni). Del "Har du fortsatt kurs" as versciau "Ar tu vis dar tesi kursus, (mokaisi kursuose),ta prasme, kad pradejai seniau, ir VIS DAR mokaisi.

Sita as kuo puikiausiai zinau smile.gif tik nenorejau daug issiplesti yra ir dar keleta zodeliu su kuriais bus tik perfektum smile.gif

Prøvde du noen test? Fra hvilke bøker har du lært nå? Når har du begynt å lære norsk? bigsmile.gif

Atsiprasau kad nemokejau atskirai butent tavo zodziu pacituot,suveliau viska i kruva,manau atskirsit kur mano zodziai ,o kur Dovairos:ax:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bosiene: 19 rugpjūčio 2010 - 16:18
QUOTE(Šagrenė @ 2010 08 18, 23:29)
žiūrėsiu, kaip man seksis. Dar reiks užsirašyt. Ėjau LT, bet toks absurdas, kad siaubas.. mano net šefas liepė paklaust ar ta mokytoja išlaikiusi Bergeno testą ar ne...

Na, bet bandau savarankiškai mokintis, kol negrįšiu ir pradėsiu rimtai mokintis...

O pas ką mokeisi LT, kad taip prastai?

Aš metus VDU, metus VU, dabar belieka kaip ir privačiai kažką bandyt, jei noriu tobulintis, bet va norėtųsi pas tikrai išmanantį žmogų patekti.
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2010 08 19, 20:28)
O pas ką mokeisi LT, kad taip prastai?

Aš metus VDU, metus VU, dabar belieka kaip ir privačiai kažką bandyt, jei noriu tobulintis, bet va norėtųsi pas tikrai išmanantį žmogų patekti.

Norvegų mokiausi KALBA.LT. tai košmaras, o ne kursai. Taip mokintis ir pati galiu: paleidžia CD ir visą pamoką kartoji. HVA HETER DU? mokinomės gal kokis penkis užsiėmimus... aišku, buvo vyresnio amžiaus žmonių, jiems tikrai sudėtinga... todėl puse kursų palankiau ir matau, kad jokios naudos neduos.. Todėl grįžtu į Norge ir su vyrų pradėsim eit drauge į kursus anglu - norvegų smile.gif Būsim klasiokai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Wim @ 2010 08 19, 19:28)

Mano nuomone, išmanatis žmogus reikalingas tam, kad paaiškintų gramatiką. Jei jau 2 metus lankot, tai greičiausiai išėjot visą gramatikos kursą. O toliau tai reikia tik žodyną plėsti ir kalbą lavinti. Siūlyčiau savarankiškai skaityti knygas norvegų k. 4u.gif
Atsakyti
Så stille er her verysad.gif Hvor er alle?
Atsakyti
Jeg har kjøpt Litauisk - Norks ordbok. Så jeg vil prøve å skrive norsk. Kan dere rette mine feiler? Takk smile.gif
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif as irgi prisijungsiu prie jusu.Norvegijoj esu apie 3metai,kalba ismokus taip ka girdziu taip ir kalbu blush2.gif o seis metais uzsirasiau i NO kursus.Rytoj eisiu i pirma pamoka,viskas butu gerai,bet suabejojau,nes paskyre i pazengusiu grupe doh.gif o as kalbu ir suprantu norvegiskai,bet aisku ne viska.gramatikos nulis ziniu,rasybos irgi ,tik sms galiu sumeistrauti parasyt.siandien prisesiu pagvildenti jusu tema smulkiau,jeigu kas persirasysiu i pradedanciuju klase.
Atsakyti