Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

QUOTE(Rima0531 @ 2010 08 08, 15:30)
Labas rytas,

As siandien paskyriau norvegiska sau sekmadieni. Sedziu ir "zubrinu" zodzius 10 pamokos (knygos Ny i Norge). Visos Jus cia snekat, kad kalbeti galit, o as niekaip negaliu. Nesuprantu ju is viso. Norejau paklausti, po kiek laiko mokinimosi kalbeti siek tiek pradejot? Nekalbu apie iskaltas mintinai frazes, bet apie sakinius, kuriuos pacios sudejot? Liudna man, bet atrodo,kad niekada nepradesiu sneketi sad.gif

bet jeigu jau kali 10 pamokos žodžius, tai vadinasi, gali pasakyti, kad yra pirmose 9-iose? O apie frazių iškalimą tai iš viso neturiu ką pasakyti... Galbūt pirmaiusiai reikia suvokti, ką sakai, o ne iškalti... Turi gaudytis ir kaip turi būti sudėliotas sakinys (pirmiausiai veiksnys, paskui tarinys ir t,.t.), todėl reikia žinoti ir šiek tiek gramatikos...
Šiaip jau aš, gyvendama NO, ir eidama tenai į kalbos kursus 2X per savaitę, laisvai galėjau susikalbėti po pusės metų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 08 10, 15:48)
bet jeigu jau kali 10 pamokos žodžius, tai vadinasi, gali pasakyti, kad yra pirmose 9-iose? O apie frazių iškalimą tai iš viso neturiu ką pasakyti... Galbūt pirmaiusiai reikia suvokti, ką sakai, o ne iškalti... Turi gaudytis ir kaip turi būti sudėliotas sakinys (pirmiausiai veiksnys, paskui tarinys ir t,.t.), todėl reikia žinoti ir šiek tiek gramatikos...
Šiaip jau aš, gyvendama NO, ir eidama tenai į kalbos kursus 2X per savaitę,  laisvai galėjau susikalbėti po pusės metų...  ax.gif

Dista, Zemai lenkiu galva pries jus 4u.gif clap_1.gif As ejau i kursus, 2x per sav. Dabar einu isnaujo... smile.gif Nes as tikrai negaliu susisneketi. Gal per mazai bendrauti tenka... Nezinau... Bet tikrai man sunku ir buna kad jau mintyse susikuriu sakini, o kai pasakyti reikia ima ir visi zodziai issimeto. O kad mintyse laisvai delioti tai niekaip. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima0531 @ 2010 08 10, 17:52)
Dista, Zemai lenkiu galva pries jus  4u.gif  clap_1.gif As ejau i kursus, 2x per sav. Dabar einu isnaujo... smile.gif Nes as tikrai negaliu susisneketi. Gal per mazai bendrauti tenka... Nezinau... Bet tikrai man sunku ir buna kad jau mintyse susikuriu sakini, o kai pasakyti reikia ima ir visi zodziai issimeto. O kad mintyse laisvai delioti tai niekaip.  verysad.gif

Kažkada jau rašiau tokią mintį, kad galima būtų susirinkti kaunietėms į kokį klubą norvegų kalbos šnekamajai daliai tobulinti.... gal atsirastų daugiau bendraminčių? Sutartume, kad kalbamės tik norvegiškai ... kad ir apie orą pradžiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viva4 @ 2010 08 09, 18:48)
LABAS VAKARAS
GAL KAS ZINOT APIE KURSUS NORVEGU KALBA MARIJAMPOLEJE?
NORECIAU PASIMOKINTI,NES YRA GALIMYBE ISVAZIUOTI I NORVEGUS PADIRBETI ,O KALBOS NEI BUM BUM blush2.gif

valldute zino 4psl. pasisakiusi. parasyk jai i AZ, gal susitarsit mirksiukas.gif
Atsakyti
Hei 4u.gif
Merginos, gal kuri gyvenate Skedsmokorset arba netoliese? Smagu butu susipazinti. As cia dar tik savaite, bet jau moku keiktis lotuliukas.gif fy faen biggrin.gif . O jei rimciau, tai truputi jau suprantu norvegiskai, galiu parduotuveje ribotai susikalbeti, bent jau suprantu kai klausia ar maiselio ar cekio reikia biggrin.gif . Man norvegu kalba neatrodo labai sudetinga, taciau smagu butu su lietuvaite pabendrauti, drauge mokytis kalbos 4u.gif
Takk smile.gif
Atsakyti
Ogo kokios jūs čia šaunuolės thumbup.gif thumbup.gif
ką gi nusprendžiau, kad reikia ir man pradėti mokytis šios kalbos, vyras jau metai važinėja dirbti į Norvegiją, taigi vis kyla minčių važiuot ir man, bet noriu nors kažką suprasti ir mokėti pasakyt blush2.gif
jūsų čia nepavyt doh.gif
Atsakyti
Jau kai klausia ar maiselio ar cekio reikia, tai dvi dienas NO pabuve zmones supranta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Porcelianinė @ 2010 08 13, 00:03)
Jau kai klausia ar maiselio ar cekio reikia, tai dvi dienas NO pabuve zmones supranta  lotuliukas.gif

na taip. As juk tai pasakiau pridejusi smailika su sypsena. Nesigyriau tuo smile.gif . Suprantu ir siek daugiau, o su laiku, tikiuosi, ismoksiu kalbeti visai neblogai, nes man si kalba neatrodo sudetinga ( tik truputi per greitai man norvegai kalba biggrin.gif ). Ar nera mano rajone gyvenanciu merginu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tobula @ 2010 08 13, 09:41)
na taip. As juk tai pasakiau pridejusi smailika su sypsena. Nesigyriau tuo smile.gif . Suprantu ir siek daugiau, o su laiku, tikiuosi, ismoksiu kalbeti visai neblogai, nes man si kalba neatrodo sudetinga ( tik truputi per greitai man norvegai kalba biggrin.gif ). Ar nera mano rajone gyvenanciu merginu? 4u.gif

Manau, kad apsilankiusi (prisiregistravusi) tinklapyje www.lietuviainorvegijoj.com tikrai rasi draugu (-iu), kaimynu is vietoves, kurioje gyveni. mirksiukas.gif
Sekmes mokantis no kalba! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugilytes @ 2010 08 13, 14:09)
Manau, kad apsilankiusi (prisiregistravusi) tinklapyje www.lietuviainorvegijoj.com tikrai rasi draugu (-iu), kaimynu is vietoves, kurioje gyveni. mirksiukas.gif
Sekmes mokantis no kalba! 4u.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
Ar kas nors is cia esanciu mokinasi is knygos Ny i Norge?
Atsakyti
QUOTE(Rima0531 @ 2010 08 15, 00:11)
Ar kas nors is cia esanciu mokinasi is  knygos Ny i Norge?

Sveika, taip 4u.gif
Atsakyti