QUOTE(Rima0531 @ 2010 08 08, 15:30)
Labas rytas,
As siandien paskyriau norvegiska sau sekmadieni. Sedziu ir "zubrinu" zodzius 10 pamokos (knygos Ny i Norge). Visos Jus cia snekat, kad kalbeti galit, o as niekaip negaliu. Nesuprantu ju is viso. Norejau paklausti, po kiek laiko mokinimosi kalbeti siek tiek pradejot? Nekalbu apie iskaltas mintinai frazes, bet apie sakinius, kuriuos pacios sudejot? Liudna man, bet atrodo,kad niekada nepradesiu sneketi
As siandien paskyriau norvegiska sau sekmadieni. Sedziu ir "zubrinu" zodzius 10 pamokos (knygos Ny i Norge). Visos Jus cia snekat, kad kalbeti galit, o as niekaip negaliu. Nesuprantu ju is viso. Norejau paklausti, po kiek laiko mokinimosi kalbeti siek tiek pradejot? Nekalbu apie iskaltas mintinai frazes, bet apie sakinius, kuriuos pacios sudejot? Liudna man, bet atrodo,kad niekada nepradesiu sneketi
bet jeigu jau kali 10 pamokos žodžius, tai vadinasi, gali pasakyti, kad yra pirmose 9-iose? O apie frazių iškalimą tai iš viso neturiu ką pasakyti... Galbūt pirmaiusiai reikia suvokti, ką sakai, o ne iškalti... Turi gaudytis ir kaip turi būti sudėliotas sakinys (pirmiausiai veiksnys, paskui tarinys ir t,.t.), todėl reikia žinoti ir šiek tiek gramatikos...
Šiaip jau aš, gyvendama NO, ir eidama tenai į kalbos kursus 2X per savaitę, laisvai galėjau susikalbėti po pusės metų...