Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

man tai Norvegijoje sunku nemokant kalbos verysad.gif
net parduotuveje nesugebu dorai apsipirkti biggrin.gif
pasake daugiau moketi negu reikia, o as nemoku pasakyti kiek istikruju reikia tai ir mokejau daugiau negu reikia biggrin.gif
gerai, kad ten uzkampis, o ne didelis miestas tada pasiklydus net kelio nesugebeciau pasiklausti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(louis @ 2010 08 07, 01:23)
man tai Norvegijoje sunku nemokant kalbos  verysad.gif
net parduotuveje nesugebu dorai apsipirkti  biggrin.gif
pasake daugiau moketi negu reikia, o as nemoku pasakyti kiek istikruju reikia tai ir mokejau daugiau negu reikia biggrin.gif
gerai, kad ten uzkampis, o ne didelis miestas tada pasiklydus net kelio nesugebeciau pasiklausti  lotuliukas.gif

Siaubas, tai negi angliskai irgi nekalbat?
Atsakyti
na kalbu ir angliskai, bet prastai verysad.gif
o kai jie ir patys kanors pasako angliskai, tai nesuprasi, puse norvegiskai, puse angliskai verysad.gif
Atsakyti
Na, tada tikrai reikia mokintis norvegu kalba mirksiukas.gif Pamoka po pamokos ir pradesi suprasti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 07 rugpjūčio 2010 - 13:22
QUOTE(louis @ 2010 08 07, 12:15)
na kalbu ir angliskai, bet prastai  verysad.gif
o kai jie ir patys kanors pasako angliskai, tai nesuprasi, puse norvegiskai, puse angliskai  verysad.gif

Jokiu budu nevaziuociau i sali, jei negaleciau susikalbeti, o norvegai beveik visi puikiai angliskai kalba thumbup.gif
Atsakyti
Reiskias cia tik man taip sekasi, kad pasitaiko arba tokie kurie visai nekalba angliskai arba kurie kalba bet laaaabai mazai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(artemide23 @ 2010 08 07, 13:24)
Reiskias cia tik man taip sekasi, kad pasitaiko arba tokie kurie visai nekalba angliskai arba kurie kalba bet laaaabai mazai?  biggrin.gif

Dar nesutikau nei vieno norvego, kuris blogai kalbetu angliskai (o juo labiau visai nekalbetu), net seneliai vos einantys ir tie puikiai kalba angliskai biggrin.gif
Atsakyti
Reiskias tau pasiseke biggrin.gif
Zinau vieno norvego zmona kuri angliskai beveik nesupranta ir visai nekalba, tai su ja man teko norvegiskai kalbeti, 2 kartus, skirtinguose pastuose, nekalbejo angliskai jaunimas, nes kai paklausiau ar kalba angliskai, pasake, kad ne ir pakviete kita darbuotoja kuris kalbejo angliskai biggrin.gif vyras daug kartu darbo negavo, nes fermeriai angliskai nekalbejo ir nesugebetu susikalbeti, jeigu kazko reiketu. Taip kad nors ir labai daug norvegu kalba angliskai, bet ne visi rolleyes.gif
Bet vistiek, gyvenant svetimoje salyje, manau reikia moketi ju kalba, bent jau kazkiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artemide23: 07 rugpjūčio 2010 - 14:38
ten kur as gyvenu yra labai mazas kaimelis ir ten jiem tiesiog netenka kalbeti anglu kalba tai todel taip ir gaunas smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

As siandien paskyriau norvegiska sau sekmadieni. Sedziu ir "zubrinu" zodzius 10 pamokos (knygos Ny i Norge). Visos Jus cia snekat, kad kalbeti galit, o as niekaip negaliu. Nesuprantu ju is viso. Norejau paklausti, po kiek laiko mokinimosi kalbeti siek tiek pradejot? Nekalbu apie iskaltas mintinai frazes, bet apie sakinius, kuriuos pacios sudejot? Liudna man, bet atrodo,kad niekada nepradesiu sneketi sad.gif
Atsakyti
Laba. na as kalbeti galiu tikrai nedaug biggrin.gif Dazniau tenka rasyti ir skaityti. Neturiu praktikos, todel man labai sunku suprasti ka kalba norvegai ir atsakyti. 4u.gif Jeigu kasdieniai kokie dalykai, tai dar puse bedos, galiu suprasti ir kazka atsakyti. Tiesiog tenka rasyti, gal del to man truputi lengviau delioti is zodziu sakinius g.gif
Atsakyti
LABAS VAKARAS
GAL KAS ZINOT APIE KURSUS NORVEGU KALBA MARIJAMPOLEJE?
NORECIAU PASIMOKINTI,NES YRA GALIMYBE ISVAZIUOTI I NORVEGUS PADIRBETI ,O KALBOS NEI BUM BUM blush2.gif
Atsakyti