Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas miega - auklei rojus!

Aš dirbu aukle. tiksliau au - pair, na skirias, gal ne,nesigilinsiu.
bet kai mano vaikai miega, o tai būna max 1,5 val, aš turiu pertrauką. arba blogiausiu atveju,aptvarklau išmėtytus žaislus, rūbus. bet nieko daugiau. visų pirma, nekelsiu triukšmo, visų antra, nedirbu čia visas 12 val. tad reikia ir poilsio.
arba jei žinau, kad esu viena namie,ir niekas po to nepadės, kai jos pabus, pasiruošiu vakarienę, kad tik beliktų užkaist puodus ar sudėt į orkaitę. bet kaip bebūtų, būnu tam pačiam namo aukšte,kad girdėčiau jei prabus,ar verks.
Atsakyti
[quote=Geikutux,2008 10 28, 08:58]
Cia, kaip ir priklauso moterims, pilna emociju biggrin.gif Tai taip ir nesupratau doh.gif , tai ka veika aukle, kai vaikas miega tris valandas???? Nes pagal Jusu komentarus, tai iseina vaikas miega, o" aukle salia budi , vaiko nepalieka".

Mano priziūrima mergytė miega dvi valandas.Tėvai prašė neleisti ilgiau miegoti,nes po to sunku užmigdyti naktį. Bet man šito ir nereikia daryti.Ji atsibunda kaip laikrodis. Geikutux klausia o ką veikia auklė kai vaikas miega?- taigi galiu atsakyti-aš asmeniškai paduodu pietus,kuriuos esu išvirusi grįžusiam iš mokyklos antrokui,išplaunu indus, išplaunu salono,virtuvės ir koridoriaus grindis,nes ten šliaužioja ir žaidžia vaikas,nors man tai niekas neliepė daryti. Tiesiog man pačiai nemalonu žiūrėti į nešvarias grindis. Kartais užkaičiu kokio nors karšto maisto pavakariams,kai mažoji atsikels. Vaikai mėgsta dar pavalgyti kol tėvai sugrįžta. Taigi man telieka geras pusvalandis laisvo laiko. Per tą laiką pasedžiu ,kartais išgeriu kavos puoduką,perskaitau šeimininkų žurnalus.Buvau atsinešusi knygą,bet nesusikaupiu,negaliu skaityti. Taigi toks ir laisvalaikis. Tarp kitko dirbu daugiau kaip 10 valandų. Jūs greičiausiai savo darbe tiek nedirbate. Todėl nereikia visų auklių mauti ant vieno kurpalio-juk ir jūsų darbe yra ir sąžiningai dirbančių savo darbą,ir besitrinančių kol ateis 5 valandos ir tik laukiančių kada galės išlėkti.
Atsakyti
Nesistebekit del priverstinio migdymo. Manoji aukle irgi migde priverstinai. Paprasciausiai, paguldydavo i vezima ir supuodavo su koja. Kiek as jai aiskindavau, kad anksti nemigdytu. doh.gif As dirbdavau iki pietu, tai kol pareinu jau vaikas ismiegojes ir ka tik prabudes, nors pagal viska dar turetu miegoti. Maniske aukle tingedavo zaisti, ka cia tingedavo, is viso su vaiku neuzsiimdavo tik zurnalus skaitydavo ir telika ziuredavo. gun_bandana.gif
Atsakyti
o mano aukle tuo metu , kol vaikas miega sutvarko virtuve , kur patys prisikuicia . islygina skalbinius ... grazu ziureti labai gera ir sazininga moteris.
Atsakyti
Mūsų mergaitė be prievartos eidavo pietų miegelio, tik pikta, kad auklė nenurengdavo vaikui viršutinių rūbelių ir nepervilkdavo pižama (kaip buvo nurodyta), taip pat leisdavo miegoti ne 2 val. (kaip buvo nurodyta), o 3 val. Kaip dabar viską suprantu, tai ji norėdavo, kad vaikas kuo ilgiau miegotų ir ji turėtų laisvo laiko verysad.gif
Atsakyti
Pasiseke, mamytems, kuriu aukles tokios saunios. Tai padeda neprarast vilties, kad yra dar saziningu ir mylinciu si darba zmoniu! Cia i laumeles komentara smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geikutux: 15 gruodžio 2008 - 21:47
Vai vai... netauriai palyginsiu, bet, tarkime - budėtojas atsėdi savo valandas, kai kur ir paskaito dar tuo pat metu, paplepa ir gauna savo algelę... Pasėdi, aišku, 40 valandų per savaitę. Tuo metu negamina baldų, neruošia sumuštinių, nekepa tortų, nekerpa, nesiuva darbdaviui... O jūs, mamos, taip pat neretai savo darbavietėje dar suspėtumėt nudirbti ir dar kai ką prie savo pareigų, bet nesutiktumėte net ir už papildomą atlyginimą. Auklė kažkodėl dažniausiai už tą patį yra prašoma - verčiama dirbti ir ugdytoja, ir aptarnautoja (tai, žinoma, tvarkoj), bet retai susimąstoma, kad už valymą, virimą ir t.t. būtinas ir kitas atlyginimas, be to - turi būti susitariama. O su vaikeliu neatsėdėsi net norėdama, bepigu dar - jei tėvų ir auklės nuostatos sutampa, tačiau juk labai dažnai jos skirtingos. Kažkur perskaičiau, kad mama pašiurpo, kai pamatė, kad auklė leido vaikui pačiam valgyti... Tai taip maitinsime iki kariuomenės, o gal - kol žmonai atiduosime? Niekaip nesusitariama, kas yra auklė - aptarnautoja ar ugdytoja... aptarnautoja gal gali per vaiko miegą virti šeimai pietus, tačiau ugdytojai būtina ir apie ugdymo planelį popietei ir kitam rytui pagalvoti, ir apie tai kokią ugdymo technologiją taikyti, kad vaiką savitvarkai paskatintų. Surinkti vaiko išmėtytus daiktus yra nesunku, kur kas sunkiau padėti jam susivokti, kad jis pats gali ir turi išmokti tvarkytis pagal savo jėgas. Gali taip atsitikti, kad tėvai nenupirks tarnaitės visai vaiko ateičiai. Savarankiškumo įgūdžiai atsiranda pamažu. unsure.gif
Atsakyti
Ramiai, tai ramiai smile.gif . Manau temoje daugiau noreta diskutuoti apie tuos atvejus, kai auklei rojus- o jis buna, kai vaikiukas miega po 3-4 valandas. Aukle tas valandas ismiega, praguli su savo skaitoma knyga arba prasedi forume ir pan. Teveliai grize po darbu randa prisnerksta virtuve po pietu, ismetytus daiktus po zaidimu, drabuzius - vaiko ir ne tik bigsmile.gif istepliotus baldus...Sarasas gali varijuoti.. . Susitarimai del darbu yra gerai, kai ju laikomasi smile.gif
Atsakyti
schmoll.gif g.gif Įsivaizduoju, kad tokie susitarimai būna raštu, abi pusės bet kuriuo metu gali viena kitai "pamosuoti" (vaizdžiai tariant) tais raštiškais susitarimais, ypač - kai kyla nesusipratimų ar reikia kažką sudrausminti.
Atsakyti
Ai, kad gali mojuoti nemojavus, darys savo ir tiek irnesakyk.gif
Atsakyti
Anksčiau sekdavau temas apie aukles, bet..kažkaip tas pats per tą patį - mamos piktos ant savo blogų auklių (kurias atrodo neužrištom akim rinkosi), reikalaujančios, kad jos ugdytų, auklėtų, mylėtų ir t.t. ir pan., tik ne duok Dieve akimirkai prisėstų.. O užsukančios auklės bando apginti savo pozicijas, tik vargu ar pakovosi prieš mamyčių minią smile.gif
Paskaičiau ir kažkaip truputį "užkliuvo" keletas postų apie tai, kad mamytė nurodo (ar net primygtinai liepia) auklei LEISTI vaikui miegoti tik dvi val,ar tik val..o tai..tarkim jei vaikas užsižaidė, keleta min "pavėlavot"grįžti iš lauko ar tiesiog nenorėjo miegelio dar ir užmigo pvz pusvalandžiu vėliau nei visuomet (logiška, kad ir miegos truputį ilgiau), tai negi žiūrėt į laikrodį ir kaip saldžiai vaikiukas bemiegotų jį žadinti ir "praplėšti" akytes, nes mama liepė??? blink.gif Įdomiai.. Ir tuomet kitas klausimas iš šio kyla - negi mamos nepasiilgsa savo vaikiukų ir nesidžiaugia juos radusios, na kad ir ką tik nubudusius? Ko čia pykti? Kad išleidusios auklę pačios su nemiegančiu vaiku nespėsit pasidaryti darbų, kuriuos suplanavusios? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglytia: 03 sausio 2009 - 20:13
drinks_cheers.gif Eglytia

o mano nuomonė tokia, kad jei auklė daro kažką blogai (kad ir migdo vaiką per prievartą) ir nekeičia savo elgesio, nors tėvai prašo elgtis kitaip, tuomet atsisakykite tokios auklės 4u.gif
Atsakyti