Manau kad vaiko jei jis visai nenori miego,tikrai neimanoma užmigdyti....aišku tikrai teigti negaliu,nes nebandžiau to daryt...o kai kažkuri mamytė pasakė,kad jos auklytė vaiko nemigdė nes jai nėr ką veikti kol vaikas miega ...man taip nebūna pirmiausiai todėl kad dažniausiai su 2 vaikučiais būnu ir jų miego laikas nesutampa...o jei būnu su vienu tai kol miega pasiskaitinėju įvairias knygas apie vaikų lavinimą,masažavimą..arba kad ir indus išplaunu...žaislus sutvarkau ir tt...
Vat nepasakyčiau jog rojus auklei kai vaikai miega. Aš vaikučius prižiūriu savo namuose, kaip ir laisva veikti ką noriu . Bet kad taip ir nedarau- savo namuose ar kituose man mano darbas yra svrbus ir aš noriu jį atlikti taip, kad vieni kitiems neturėtumėm jokių pretenzijų ar įtarinėjimų. Kol vaikai miega pietų miego- neskubėdama suruošiu jiems pavakarius- iškepu varškės apkelėlius porcijinius, ar ką užkaičiu virti, pasiruošiu naujai žaidimo veiklai, susirikiuoju žaisliukus, kad ir vaikams atsikėlus būtų įdomu ir linksma, jei lauke susitepam sužiūriu rūbelius, sutvakau juos, žodžiu veiklos turiu daug. Rojus, jei jau galima sakyti yra tik tame, kad visus tuos darbus atliekant nereikia palikti vaikų vienų- ta prasme kol dirbu tik su vaikais nereikia bėgioti nei puodų maišyti, nei į vonią pasklabt. Pasiima vaikučius- užsiimu savo namų ūkiu . O užmigdyti vaikučius šiaip, ypač kai jie to miego nenori net neįsivaizduoju kaip, kažin ką veiktų kiti, kol atskirai vieną sūpuočiau iš paskutiniųjų. Bet kai miega vaikai, tikrai stengiuosi triukšmo nekelti- tegu pasiilsi ir visgi jie pavargsta. Yra kurie miega ilgiau negu namuose, bet tame matau irgi priežasčių- čia kompanijoj daugiau nusitypia, kasdien einam į kiemą. Nemanau, kad viskam pasiruous, susitvarkius atsisėdu ir išgerdama ramiai kavos puodelį labai nusidedu ar lepinuosi .
Cia kazkaip daugiau komentaru apie tai, kai vaikas neuzmiega . Bet mano vaikas miega po 2-3 kartais ir keturias valandas. Aukle perskaite visas musu knygas (nors priimant i darba taremes , kad knygas nesis namo skaityti, o ne skaitys darbo metu), net tas kuriu as nespejau. Saunu, kai zmogus svieciasi, bet savo laisvo laiko saskaita prasau. Ka daryti?
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 23, 13:56)
Cia kazkaip daugiau komentaru apie tai, kai vaikas neuzmiega . Bet mano vaikas miega po 2-3 kartais ir keturias valandas. Aukle perskaite visas musu knygas (nors priimant i darba taremes , kad knygas nesis namo skaityti, o ne skaitys darbo metu), net tas kuriu as nespejau. Saunu, kai zmogus svieciasi, bet savo laisvo laiko saskaita prasau. Ka daryti?
O ka jus siulote auklei daryti,kai vaikas miega?
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 23, 15:56)
Mūsų vaiko auklė irgi knygas skaito,kol vaikas miega ir man tai nieko keisto.Kadangi mes sutarę,kad auklė tik žiūri vaiką ir jam pagamina valgį.Aišku,jei esate su aukle sutarę dėl dar kažkokių tai darbų ir ji to nepadaro,tai jau kita kalba...
Nu man tai juokingai kai kurių komentarai atrodo. Geriau neleisti vaikui miegoti,kad tik ,neduok dieve,auklė be darbo sėdėtų. Juk kiekvienam mažam vaikui būtinas pietų miegas.Seni žmonės sakydavo: vaikas miega-vaikas auga. O jei per dieną nusilaksto,išsidūksta,tai pervargęs dar neramiau naktį miega. Yra režimas, tai bent jau panašiai reikėtų jo laikytis.
QUOTE(Donalita @ 2007 10 30, 11:27)
Žinot, mamos, man kitokias mintis sukėlė jūsų pasisakymai apie keistą vaikų miegą, o ypač auklių tvirtinimai, kad vaikai tikrai geriau miega, o jos nieko ypatingo nedaro. Kažkada skaičiau tėvų žurnalą, ir ten į problemą buvo pažvelgta iš kitos pusės. Auklės buvo paliktos ramybėj Mamų pasakojimus komentavo vaikų psichologas ir pediatras. Pasirodo, auklė ar kitas vaiką prižiūrintis žmogus yra niekuo dėtas, o va "dėtas" ir net labai yra siaubingai sutrumpėjęs motinos praleidžiamas laikas su vaiku. Mažyliai gali pakoreguoti savo miego įpročius, kad praleistų kiek įmanoma daugiau laiko su brangiausiu žmogum - mamyte Ir nesvarbu, ar mama dingus kelioms valandėlėms, ar ilgiau - jie pasistengia tą laiką kitaip naudingai išnaudot Ir didelių, ir mažų vaikų poreikiai vienodi, tik mažylių labai aiškūs. Nekartą teko girdėti žindančių mamų, grįžusių į darbą, nusiskundimus. Stengiasi, pienuką nutraukinėja, namo neša, tačiau virsta iš kojų nuo nuovargio - "nepaveža" staiga išaugusio naktinio maitinimo. Problema aiški - mažyliui reikia mamytės, ir jis atsiims savo nors ir naktį. Vyresni nežinda, bet mamytės ilgisi nėkiek nemažiau
Pati su tuo susidūriau. Tik, kiek žmonių tiek nuomonių. Mamai sunku patikėtikėti panašiais dalykais, kaip sakai, nes jai atrodo, kad dėmesys toks pat ir meilės daug duodama. Bet realiai tai tikrai skiriasi šokinėjimas maitint leliuką ir užsiėmimas su metukų vaiku.
Papildyta:
QUOTE(DEIMUTE @ 2008 10 25, 15:24)
Nu man tai juokingai kai kurių komentarai atrodo. Geriau neleisti vaikui miegoti,kad tik ,neduok dieve,auklė be darbo sėdėtų. Juk kiekvienam mažam vaikui būtinas pietų miegas.Seni žmonės sakydavo: vaikas miega-vaikas auga. O jei per dieną nusilaksto,išsidūksta,tai pervargęs dar neramiau naktį miega. Yra režimas, tai bent jau panašiai reikėtų jo laikytis.
Vat, būtent. Turi būti analogiškas režimas. Aišku, ne minučių tikslumu, bet pusvalandžių tikrai, ir turi būti sutarta, kad dienotvarkė tokia yra. Tik, jei aukleo skirtumas gaunasi, nes vaikas vis tiek kitaip su aukle, nei su mama bendrauja, tai irgi derinti reikia, kažką keisti abiem, sutarimu, o ne viena daro-kita pyksta. Taip gi dažniausiai ir gaunasi, arba vienai kas netinka, arba kitai nepatinka. Turi būti aptarta ir sutarta, ir ne vieną kartą priimant auklę į darbelį, o pastoviai kalbama, tariamasi, žodžiu-vaikui komanda.
QUOTE(gytenis @ 2006 03 19, 19:42)
blogai padarei,kad is karto nesutarei,nes as kaip atejau i nauja seima priziureti vaikelio,tai as klausiau kokie bus reikalavimai kaip maziukas miega.tai paprase,kad zaisliukus nuvalyciau,issirbliuociau ,kartais ir valgyti padaryti o likes laikas mano ka as noriu veikiu,kol maziukas miega,jeigu lieka laisvo laiko as kava geriu,zurnala paskaitau,zinoma kiekviena diena nesitvarkau,nes nebuna apversta,dar du kartus per savaite isskalbiu maziuko drabuzelius,ojei ko nepadarau seima nesikabina,ojeigu ko nors papldomai papraso padaryti,tai prie atlyginimo prideda "arbatpinigiu'',o tai labai malonu is ju puses.
Vat čia sutinku. Ir tėvams, ir auklei viskas aišku, nes suderinta ir atsilyginta.
Ot suka mamos galvas, problema dėl miego... Pas mus greičiau problema dėl nemiego, nes maniškė anksčiau (iki metukų) su niekuo nemiegodavo, tik aš ją galėdavau užmigdyt pietų miegelio... Auklei būtų be šansų, net jei ant rankų nešiotų O jei rimtai, tai norėčiau, kad vaikas miegotų prie auklės, tai bent žinočiau, kad saugiai praleido laiką, nes bent jau man auklės reikia tik 2-3 valandoms per dieną, tai, žinoma, nei valgio ruošti nei namų tvarkyti jai nereikia ir pati siūlau pasidaryt arbatos ar įsipilti sulčių, atsikvėpti.
QUOTE(baltė @ 2008 10 26, 00:33)
Ot suka mamos galvas, problema dėl miego... Pas mus greičiau problema dėl nemiego, nes maniškė anksčiau (iki metukų) su niekuo nemiegodavo, tik aš ją galėdavau užmigdyt pietų miegelio... Auklei būtų be šansų, net jei ant rankų nešiotų O jei rimtai, tai norėčiau, kad vaikas miegotų prie auklės, tai bent žinočiau, kad saugiai praleido laiką, nes bent jau man auklės reikia tik 2-3 valandoms per dieną, tai, žinoma, nei valgio ruošti nei namų tvarkyti jai nereikia ir pati siūlau pasidaryt arbatos ar įsipilti sulčių, atsikvėpti.
Na, ne visos mamos yra tokios žmogiškos. Yra ir tokių, kurios ir kelioms val. samdydamos auklę reukalauja, kad ji atsineštų savo obuolį, nes neduok Dieve josios suvalgys. Ir taip jos elgiasi ne iš blogos valios, ne todėl, kad negerbia savo vaiko auklės, o todėl, kad prieš tai buvusi auklė kaip tik peržengė ribas ir ištuštino šeimos šaldytuvą per rekordiškai trumpą laiką.
Patesinu mamas, kurios pergyvena,kai jų mažiukai labai ilgai miega su auklėmis, o naktimis tėvams dainuoja arijas iš negirdėtų operų. Pateisinu jų pergyvenimą, jaudulį, bet ne etikečių klijavimą visoms auklės. Jei jau vaikas ilgiau miega su aukle, galima spręsti problemą, o ne ieškoti kaltų. Manau, kad reikalavimas vaiką migdyti tuo pačiu metu ir prikelti jį po x val. miegelio yra geriau, nei galvoti, kad vyksta blogi dalykai ir blaškytis. Jei auklė nereaguoja į reikalavimą, geriau ją atleisti, bet ne niršti ir nieko nedaryti. Pagaliau, galima pasekti ar reikalavimo laikomasi. Jei ne, pasekmės turi būti žinomos auklei. Gal ne visuomet ir įmanoma įvykdyti migdymo planą, tai reikia ir apie tai žmoniškai pasikalbėti, spręsti keičiant dienotvarkę, kad nebūtų vaikui dieną naktis, o naktį diena.
Manau, kad tikrai visas sąlygas su aukle reikia aptarti prieš ją priimant į darbą, tuo pačiu ir ką ji veiks, kol vaikas miegos.
Negaliu smerkti ar teisti mamų, kurios prašo, kad auklės tvarkytų namus, skalbtų ar gamintų, galų gale ir užmokestis jai nuo to priklauso. Tačiau pykti, kad visą dieną praleisdama su vaiku, tada kai jis miega, ji kokį pusvalandį skiria tik sau (išgeria kavos, paskaito laikraštį, įsijungia TV ar tiesiog ištiesia kojas), manau, neprotinga. O kada daugiau tą padaryti??? Juk ir ta pati mamytė, kuri dirba, darbe be oficialios pietų pertraukos pasidaro kavos pertraukėlę (ir dažnai ne vieną), papliurpia su kolege, paskambina vyrui telefonu, įsijungia internetą savus reikalus susitvarkyti ir t.t. Taip kad nesutikčiau suu teiginiu, kad "vaikas miega - auklei rojus", greičiau tai jos nusipelnyta pietų pertrauka. Jei ji per ilga, tada "darbdavys" (šiuo atveju vaikučio tėvai), turi "darbuotojui" skirti papildomų užduočių
Negaliu smerkti ar teisti mamų, kurios prašo, kad auklės tvarkytų namus, skalbtų ar gamintų, galų gale ir užmokestis jai nuo to priklauso. Tačiau pykti, kad visą dieną praleisdama su vaiku, tada kai jis miega, ji kokį pusvalandį skiria tik sau (išgeria kavos, paskaito laikraštį, įsijungia TV ar tiesiog ištiesia kojas), manau, neprotinga. O kada daugiau tą padaryti??? Juk ir ta pati mamytė, kuri dirba, darbe be oficialios pietų pertraukos pasidaro kavos pertraukėlę (ir dažnai ne vieną), papliurpia su kolege, paskambina vyrui telefonu, įsijungia internetą savus reikalus susitvarkyti ir t.t. Taip kad nesutikčiau suu teiginiu, kad "vaikas miega - auklei rojus", greičiau tai jos nusipelnyta pietų pertrauka. Jei ji per ilga, tada "darbdavys" (šiuo atveju vaikučio tėvai), turi "darbuotojui" skirti papildomų užduočių
Kažkada šia tema jau pasisakiau, bet ir vėl pasikartosiu. Kai autobuso vairuotojas stovi stotelėje, jis, kad labiau įtiktų darbdaviui, nepuola valyti autobuso langų, lopyti sugadintų krėslų ir pan. Jis tiesiog yra darbo vietoje. Panašiai turėtų būti ir su aukle. Jei vaikas miega, ji neturi teisės palikti darbo vietos, o tiesiog laukia, kol vaikas pabus, ir ji vėl jam bus reikalinga. Ar ji tuo metu skaito, at žiūri TV- tai jau jos reikalas. Aš asmeniškai pasiilgstu normalaus "suaugusių" bendravimo, nes leisti visą dieną tik dvimečio draugijoje- nėra lengva užduotis. Knyga ar gera laida vaiko miego metu padeda kompensuoti šį keblumą.
Manau, kad tėvai neturi teisės reikalauti auklės atlikti namų ekonomės, tvarkytojos, sodininkės, virėjos , ir visus kitus darbus kaip savaime suprantamą dalyką. Jie samdė AUKLĘ vaikams, o ne pakaitinę mamą. Jei tėvams neramu dėl neracionaliai, jų nuomone, mokamos auklei algos, apie papildomus darbus vaiko miego metu ir užmokestį už juos, turėtų DERĖTIS iš anksto. Pabrėžiu- derėtis, o ne reikalautii papildomų darbų atlikimo, kaip savaime suprantamo dalyko. Asmeniškai aš nesutikčiau net už papildomą mokestį šveisti šeimos vonios, langų, lyginti skalbinių. Aš atėjau auklėti vaiko, ir visas mano dėmesys turi būti skirtas jam. Jei norėsiu dirbti namų tvarkytoja, savo pareigas taip ir įvardinsiu. Išimtis- vaiko veiklos sukelta netvarka, kurią sutvarkyti (kartu su vaikučiu) būtina. Juk tai- ir vaiko auklėjimo dalis.
Manau, kad tėvai neturi teisės reikalauti auklės atlikti namų ekonomės, tvarkytojos, sodininkės, virėjos , ir visus kitus darbus kaip savaime suprantamą dalyką. Jie samdė AUKLĘ vaikams, o ne pakaitinę mamą. Jei tėvams neramu dėl neracionaliai, jų nuomone, mokamos auklei algos, apie papildomus darbus vaiko miego metu ir užmokestį už juos, turėtų DERĖTIS iš anksto. Pabrėžiu- derėtis, o ne reikalautii papildomų darbų atlikimo, kaip savaime suprantamo dalyko. Asmeniškai aš nesutikčiau net už papildomą mokestį šveisti šeimos vonios, langų, lyginti skalbinių. Aš atėjau auklėti vaiko, ir visas mano dėmesys turi būti skirtas jam. Jei norėsiu dirbti namų tvarkytoja, savo pareigas taip ir įvardinsiu. Išimtis- vaiko veiklos sukelta netvarka, kurią sutvarkyti (kartu su vaikučiu) būtina. Juk tai- ir vaiko auklėjimo dalis.