Įkraunama...
Įkraunama...

Bjaurusis moliuskas

Musu Kamiliuska irgi uzpuole(uzpakaliukas) moliuskai.Tikriausiai po maudyniu ezere:(pora menesiu nekreipem demesio,buvo keli dideli spuogiukai/Odos ligu centre patare tepti paprastu jodu(nepasake kad 10%) ir jei nepades po 2sav. azotu deginti:(Patepus apdziuvo tas brudas bet nedingo.Teko vaziuot ps privacia gyd.Ten pasiule spaust juos ir kiekviena ivertino 50Lt.(suma butu isejus didziule).Viena isspaude o kitus patys bandem.Dabar ju dar daugiau ir labai smulkus.Artimiausiom dienom bandysim jodu ir adatom:(
Atsakyti
Sveiki,mano 6m.dukra irgi uzpuole tie moliuskai,manau kad bus is baseino parsinesus,tai mums gydytoja liepe su sterilia adata pradurti ir jodu uzdeginti arba kreiptis i privatu kosmetologa .Mes nutarem patys su jais dorotis mirksiukas.gif ,nemanau kad labai skaudejo ,tik tokiose ,jautresnese vietose galbut,nes mums buvo ir ant pilvo(daugiausiai),ir ant nugaros pora,ir ant vidines slaunies puses ir net pora ant lytiniu lupu(matyt nuo slaunies,nes salia buvo),tai ten skaudziausia manau!bet graziuoju pasisnekedami,ir visaip ja kalbindami neleidom jai apie ta spaudyma galvot,tai ir iskentem.Taciau vakar nusimaudem ir sluostydama pamaciau kad kai kurie lyg ir vel nepilnai prisipilde tos baltos mases,matyt reiks vel spausti,o vaikui pazadejau,kad viskas pabaigem su jais ir daugiau nebereiks tokiu proceduru verysad.gif .Na bet ka darysi,gydytoja pasake,kad svarbiausia sunaikinti "motinele",ir tada jau nieks nebesidaugina o mazesni patys nukrenta.
Atsakyti
Sveiki,

mano 2 metu dukryte irgi turejo odos moliusku. Pirmasis atsirado kai jau buvo apie 1 m. Bandziau pradurt ir isspaust, bet vaikas baisiai reke. Nesinorejo kankint. Tepiau jodu, bet nelabai padejo. Veliau suzinojau, kad jie patys pranyksta nieko nedarant mazdaug per 8-9 men. Jau buvo pradje nykti, bet netiketai dukryte susirgo, gerem antibijotikus. Imunitetas nusilpo ir moliuskai pradejo dygti kaip grybai po lietaus. doh.gif Visas sonas ir vidine rankos puse buvo nuseta smulkiais moliuskais. Viso turbut buvo virs 40 doh.gif doh.gif
Pasiskaiciusi forume ivairiu pasiulymu nusipirkau Weleda firmos tujos lasiuku. Ir mazdaug per 3 men. dingo visi moliuskai biggrin.gif thumbup.gif
Tu lasiuku dar liko ir gana nemazai, jeigu kam reikia rasykit i a.z.
O nusipirkti ju galima pas Weldos atstovus. www.weleda.lt yra kontaktai. Kainavo apie 45 Lt.
Atsakyti
O aš labai dėkinga tai mamytei, kuri parašė, kad su vietiniu nuskausminimu vaikui spuogus spausdavo 4u.gif

Labai pykstu ant mediku, kurie tokio elementaraus dalyko negali patarti blink.gif Nes mes kai nuėjom pas dermatologę, ji užsimovė gumines pirštines ir pasakė - reikia spausti. Pakraupau... Tik mano vaikas nei iš tolo neprisileido, tai ji su juo ir nekovojo - liepe man tą procedūrą daryti namie. Neleido man širdis žmogaus taip kankinti, nulėkėm pas savo homeopatę, tai ji išrašė homeopatinių lašiukų, ten sudėtyje yra ir čia daugelio minima thuja. Žodžiu, girdžiau, tepliojau žaluma, bet manasis kaip tik pasikaso, taip trigubai pasisėja...

Tas moliuskas toks bjaurybė, kaip reta... Vaistų, realiai, nėra, o problema nemaloni g.gif Mąsčiau ir apie jų naikinimą lazeriu, bet, pasirodo, procedūra vis tiek skaudi ir vaikams nerekomenduotina. Tai va, labai gailiuosi, kad nežinojau apie vaistinėse parduodamą ir nekenksmingą vietinę nejautrą tada, kai buvo vos keli spuogai, būtume susitvarkę ir viskas, o dabar kol visus prisidauginusius išnaikinsim... Po kelis per dieną...

Beje, o jūs leidžiate savo vaikams bendrauti su kitais vaikais? Aš tai apribojusi... Neduok Dieve, dar užsikrės kas... Niekam nelinkėčiau unsure.gif
Atsakyti
Mano mazylis uzsikrete moliuskai nuo 8 men. Ilgai galvojau kad tai kazkokio berimo padarinys. Net Šeimos gydytoja nekreipe i isauga demesio. Ji vis didejo didejo pletesi kol ju atsirado keletas. Nusprendziau nuvesti pas dermotologe. Ji tik liepe apvykti i privacia istaiga. Ten nuvykus buvo isties baisu. Mano berniukui po kiekviena isdygusia moliusko galvele leido nuskauminancius o veliau juos degino. Kaip kurie vaistukai nebeveike tai mano mazasis kentejo labai. Nuo tada jis isviso neprisileidzia nei vieno zmogaus apsirengusio baltai. Viskas tuo nesibaige nors mums prirase ir vaistu kaip gydyti zaizdas bet nepraejus nei menesiui ju ir vel atsirado bet si karta jau keliasdesimt. As ir vel veziau vaika ten pat ir vel teko kenteti ta pati. Nors konsultavausi ne su viena dermatologe is ivairiu miestu. Visi sake ta pati. Viena karta radau gerai visiems pazystamos dermatologes telefona atsitiktinai internete. Jai papsakojau visa istorija ir prasiau patarimo. Niekada nemaniau kad bus taip paprasta. Niekur nereikejo vaziuoti, net islaidos patirtos perkant vaistus buvo menkavertes. Mes puikiai isigydeme visus moliuskus budami namie per 1 men. Dabar nebeturime jokiu problemu. Jeigu kam reikalingas telefonas ar kontaktas su sia dermatologe galiu duoti. Uz ja siuo metu lietuvoje geresnes nera. O jei kas nors turi tokiu problemu kereipkites visuomet padesiu.
Atsakyti
Tai kad moliuskų temoj mamos jau dalinosi apie tai patirtim.

Mes irgi turėjom - išsigydėm be jokių dermatologių, grynai pagal mamyčių patirtį hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 03, 01:07)
Mes puikiai isigydeme visus moliuskus budami namie per 1 men. Dabar nebeturime jokiu problemu. Jeigu kam reikalingas telefonas ar kontaktas su sia dermatologe galiu duoti. Uz ja siuo metu lietuvoje geresnes nera. O jei kas nors turi tokiu problemu kereipkites visuomet padesiu.[/b]

Čia tiek daug prirašėte ax.gif O nebuvo galima iš karto parašyti - telefonas toks ir toks, arba - receptas toks ir toks. Dabar tik tema be reikalo atidaryta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 03 02, 23:17)
Tai kad moliuskų temoj mamos jau dalinosi apie tai patirtim.

Mes irgi turėjom - išsigydėm be jokių dermatologių, grynai pagal mamyčių patirtį :hihihi:

[B] atsiprašau, kad kartoju tema, matote as naujoke ir visiskai zalia. O del sios temos musu rajone niekas nezino apie moliusku gydyma. Manau tokiu miestu yra ir daugiau. Zinau kad net ir vilniaus viename darzelyje serga nemazai vaiku uzsikrete vieni nuo kitu (Patvirtintas faktas). Temos esme kad daugiau mamyciu neatsirastu tokiu kaip aš , kad neleistu kankinti savo vaiku, nes yra efektyvesniu budu nors ir kiti dermatologai to nezino.
Papildyta:
QUOTE(naitas @ 2007 03 02, 23:37)
Čia tiek daug prirašėte  :ax:  O nebuvo galima iš karto parašyti - telefonas toks ir toks, arba - receptas toks ir toks. Dabar tik tema be reikalo atidaryta :unsure:

Jei apie gydytoja - tai dermatologė ir dermatovenerologė
prof. Genovaitė Stanislava Lapinskaitė. Jei reikia jos telefono parasysiu pirmadieni visa gydytoju informacija mano darbo kompiuteryje. ok
Atsakyti
QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 03, 01:43)
atsiprašau, kad kartoju tema, matote as naujoke ir visiskai zalia. O del sios temos musu rajone niekas nezino apie moliusku gydyma. Manau tokiu miestu yra ir daugiau. Zinau kad net ir vilniaus viename darzelyje serga nemazai vaiku uzsikrete vieni nuo kitu (Patvirtintas faktas). Temos esme kad daugiau mamyciu neatsirastu tokiu kaip aš , kad neleistu kankinti savo vaiku, nes yra efektyvesniu budu nors ir kiti dermatologai to nezino.
[b]Papildyta:

Jei apie gydytoja - tai dermatologė ir dermatovenerologė
prof. Genovaitė Stanislava Lapinskaitė. Jei reikia jos telefono parasysiu pirmadieni visa gydytoju informacija mano darbo kompiuteryje. ok

telefonas:852720347
o receptas: Radus moliusko mazgeli ji nugnybti (išspausti) taip kad nubegtu kraujas ir atvira zaizda tepti jodu kokius 2 kartus per para. Taip daryti tol kol isnyks visi moliuskai. O tepti jodu tol kol užgyja žaizdeles.
Atsakyti
QUOTE(vitaexxx @ 2007 03 05, 09:39)
telefonas:852720347
o receptas: Radus moliusko mazgeli ji nugnybti (išspausti) taip kad nubegtu kraujas ir atvira zaizda tepti jodu kokius 2 kartus per para. Taip daryti tol kol isnyks visi moliuskai. O tepti jodu tol kol užgyja žaizdeles.

tai palauk, pacia zaizda tept jodu???kiek zinau, taip negalima, o be to siaubingas skausmas.Pabanduk pati, jei isipjauni, ant zaizdos uzpilti jodo, pamatysi apie ka kalbu.O gal tiesiog patepti aplink zaizda, tada sutinku-galima. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2007 03 02, 23:37)
Čia tiek daug prirašėte  ax.gif  O nebuvo galima iš karto parašyti - telefonas toks ir toks, arba - receptas toks ir toks. Dabar tik tema be reikalo atidaryta unsure.gif

nereikia pykti,o reikia džiaugtis ,kad žmogus pataria drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2007 03 07, 11:43)
tai palauk, pacia zaizda tept jodu???kiek zinau, taip negalima, o be to siaubingas skausmas.Pabanduk pati, jei isipjauni, ant zaizdos uzpilti jodo, pamatysi apie ka kalbu.O gal tiesiog patepti aplink zaizda, tada sutinku-galima. mirksiukas.gif

Taip reikia tepti. Aš dariau paprastai ausu krapstuko galiuka pamirkydavau jodo tirpale ir pridedavau prie žaizdos. Man gydytoja sake kad jeigu isspaudi nevisa moliuska tai jodas ji nužudys. Kai pradejau naudoti butent ši metoda mano mazylio kunelis buvo nubertas mikroskopinio dydzio spuogiukais, jie net nebudavo pakeite spalvos ar iskile taip kaid nematydamas galetum apčiuopti. Bet faktiskai Jodas pridegina tik pirmąjį kartą, o kitus kartus tik sausina žaizdele. Man pakako dvi dienas ryte ir vakare patepti naujas zaisdas. O beje ten kur buvo diziuliai moliuskai ir kai juos nudegino senoji dermatologe - patare prideginti jodu ir užbarstyti ant viršaus baneocino (antibiotikas) miltukais. Nors man buvo gaila kankint savo berniuka, vistiek dariau. O tam kad nepažeisti sveikos odeles aplink moliuska (dieli) tai vartojau toki tepaliuka A+D (jie dabar buna tokiuose mazytese pakuotelese ir kainuoja vaistineje iki 1Lt) Šis tepaliukas tikras stebuklas. Kolkas kokiu 10 metu geresnio Lietuva nemate -atvestas i rinka is amerikos. Viskam tinka.
Atsakyti