Mielosios mamytės,
gal galite parašyti tikslų tujų lašiukų pavadinimą, nes ir mus užpuolė moliuskas.
Jetus mano is kur cia ta bjaurybe atsiranda. As pastebejau pas save ant ranku, iskyla ir dingsta tos puslytes. Ale jos pilnos vandens.Ispausti galima, ale be proto niezti jas, kai niezti iskyla jos, nekasai dingsta. Cia tas pats moliuskiniu kapru atvejis ar ne?
Mano panele irgi turejo moliuskus. Seimos gydytoja nusiunte pas dermatologa i KMUK, tai ten lazeriu nudegino. Nuskausmino, neatrodo, kad mazei skaudejo, gal tik truputi bijojo.Bet nudeginimo vietose nemazi randukai liko. O po poros men. ir vel nauju moliusku priaugo, bet i klinikas jau nevaziavom, nors dermatologe ir perspejo, kad dar ne karta susitiksim. Tepdavau tuos taskelius jodu ir viskas puikiai susitvarke... nei nauju moliusku, nei nauju randu
Mes jau baigiame išsigydyti tuos moliuskus jodu ir tujų lašiukais.Nors gydytojai su kuriais konsultavomės visi liepė spaudyti, bet aš kažkodėl pabūgau tos procedūros. Mano mažajai nepastebėjau kad jie būtų niežėję, kad vaikas kasytusi. Bet niekam nelinkėčiau tokios bjaurios ligos. O odos daktarė tai iš pradžių išrašė gaminamo tepalo kažkokio nuo kurio dar jų padaugėjo ir paleido. kai nepraėjo po kokių 10 dienų vėl nueinu, dar kažkokio tepaliuko vėl tepti dvi savites nepraeis teks spaudyti. paskaičiavau kad kokį mėnesį gydysiu pagal jos metodus (manau ne į temą) ir nebus rezultato, todėl tik supermamos pagalba radau efektyvų gydymo būdą. Todėl mamytės būkit budrios. Aš iš pradžių galvojau kad nuo uodo įkandimo gavosi kokia alergija o pasirodo užpuolė moliuskai.
Sveikos mamytės,
esu naujokė pasisakymuose, nors labai dažnai skaitau žinutes.
Turėjau ir aš tokią problemą. Mano dukrytei buvo 1,2 metų, kai aš pastebėjau pirmą moliuską. Žinojau, kaip jis atrodo, nes draugų sūnus turėjo. Nubėgau pas gydytoją, ji sako, palaukite, gal dings... Laukiau, kol jų atsirado kokių 15 - supratau, kad reikėjo naikinti. Tada prasidėjo baisus gyvenimas - mamytės supras - gydytojai, tepaliukai, spaudimai. Kaip spausti, jei vaikas neprisileidžia. Deginome mes moliuskus Kauno gatvėje ir t.t. Jau nusprendžiau, kad tegul būna, sako gi, kad dingsta. Esu skeptikė ir netikiu homeopatija, bet... Pabandžiau. 2 mėnesius vartojome žirniukus. Iš moliuskų pasidarė žaizdos, o po to viskas dingo. Dar 2 mėn. profilaktiškai pagėrėme ir dabar aš laiminga:))
Dabar tikiu homeopatija... Bandykit mamytės. Ir gal verta pradėti nuo homeopatijos, o ne nuo tepaliukų, spaudimo ir deginimo.
Sėkmės ir kantrybės
esu naujokė pasisakymuose, nors labai dažnai skaitau žinutes.
Turėjau ir aš tokią problemą. Mano dukrytei buvo 1,2 metų, kai aš pastebėjau pirmą moliuską. Žinojau, kaip jis atrodo, nes draugų sūnus turėjo. Nubėgau pas gydytoją, ji sako, palaukite, gal dings... Laukiau, kol jų atsirado kokių 15 - supratau, kad reikėjo naikinti. Tada prasidėjo baisus gyvenimas - mamytės supras - gydytojai, tepaliukai, spaudimai. Kaip spausti, jei vaikas neprisileidžia. Deginome mes moliuskus Kauno gatvėje ir t.t. Jau nusprendžiau, kad tegul būna, sako gi, kad dingsta. Esu skeptikė ir netikiu homeopatija, bet... Pabandžiau. 2 mėnesius vartojome žirniukus. Iš moliuskų pasidarė žaizdos, o po to viskas dingo. Dar 2 mėn. profilaktiškai pagėrėme ir dabar aš laiminga:))
Dabar tikiu homeopatija... Bandykit mamytės. Ir gal verta pradėti nuo homeopatijos, o ne nuo tepaliukų, spaudimo ir deginimo.
Sėkmės ir kantrybės
Man idomu kaip tas moliuskas atrodo Gal kokia kas nuotraukele turi?
Nes pas maniske ant kunelio atsirado (ne is kart visos...) koki 8 toki kietoki spuogai. Negalima pavadint spuogiukais, nes diametras gal koks 5 mm. Virsunele panasi tokia kaip karpos Ar gali buti cia tas moliuskas?
Mazoji juos labai kaso Ir jie jau kokias 2 savaites laikosi ir atrodo daugeja
Nes pas maniske ant kunelio atsirado (ne is kart visos...) koki 8 toki kietoki spuogai. Negalima pavadint spuogiukais, nes diametras gal koks 5 mm. Virsunele panasi tokia kaip karpos Ar gali buti cia tas moliuskas?
Mazoji juos labai kaso Ir jie jau kokias 2 savaites laikosi ir atrodo daugeja
Nuotraukytes tikrai neturiu, bet 5mm.... Mūsų moliuskai buvo maksimum kokių 2 mm. Baltas (tai yra toks daug šviesesnė oda), kietas, tu jo neišspausi. Geriau kuo įmanoma skubiau kreiptis į gydytoją, net pas savo apylinkės, nes kuo skubiau pradėsi kovoti su jais, tuo geriau.
Mes irgi jau baigiam issigydyt moliuskus. Pirma daktare, pas kuria buvom, liepe spaudyti Bet tai juk tikras vaiko kankinimas, Tuomet kreipemes i GK klinika. Ten daktare israse Eritromicino tepaliuko (gaminamas Universiteto vaistineje be recepto) ir liepe juo tepti 2-3 menesius. Ir is tikruju padejo. Gal ir ilgokai uztrunka gydymas, bet tai bet kokiu atveju vaikui geriau, nei spuogeliu spaudymas. Ir dar dave laseli kazkokio tepaliuko, kuris labai greitai isnaikina moliuskus, bet jo Lietuvoje nera, tik Prancuzijoje. Tai is tikruju, juo patepus, spuogas paraudo ir po keliu dienu pranyko.
O kodel jus, mielosios, pries traukdamos moliuskus, nenuskausminat vaikams odytes vietiniu anestetiku (berods taip vadinasi) ?
Vaistinese ji pardavineja be recepto, tiesiog papurski ant odytes, palauki pora minuciu, ta odos vieta pasidaro nejautri, ir istrauki moliuska su pincetu, gali prie jo krapstytis vaiko nekankindama... Maniskiui buvo labai jautriose vietose isiveise, tai ta elementari nejautra - superinis dalykas, neisivaizduoju, kaip be jos butume apsieje...
O homeopatiniai vaistai gerai - mums kadaise padejo - nors galutinai isnaikinome tik istraukus didziuosius, bet bent jau vartojant homeopatinius, nauju nebesigamino. Mums homeopate kaip paaiskino, juk tas bjaurybe moliuskas minta krauju, nes prie kraujagysles prisitvirtina (todel istraukus, spuogelio vieta labai krajuoja), todel reikia taip "apkartinti" ta krauja, kad jam nebepatiktu ten buti...
Na zodziu... Paaiskinau, kaip mokejau...
Vaistinese ji pardavineja be recepto, tiesiog papurski ant odytes, palauki pora minuciu, ta odos vieta pasidaro nejautri, ir istrauki moliuska su pincetu, gali prie jo krapstytis vaiko nekankindama... Maniskiui buvo labai jautriose vietose isiveise, tai ta elementari nejautra - superinis dalykas, neisivaizduoju, kaip be jos butume apsieje...
O homeopatiniai vaistai gerai - mums kadaise padejo - nors galutinai isnaikinome tik istraukus didziuosius, bet bent jau vartojant homeopatinius, nauju nebesigamino. Mums homeopate kaip paaiskino, juk tas bjaurybe moliuskas minta krauju, nes prie kraujagysles prisitvirtina (todel istraukus, spuogelio vieta labai krajuoja), todel reikia taip "apkartinti" ta krauja, kad jam nebepatiktu ten buti...
Na zodziu... Paaiskinau, kaip mokejau...
Mano dvynėms buvo moliuskas šlikštynė, bet pas odos gyditoją nuėjom ir sužinojom, kad geriausias būdas yra tiesiog juos išspausti, kad išlįstu baltas toks rutuliukas ir bėgtų kraujas. Taip ir padariau po truputuką ne visus iškarto. Nieko joms neskaudėjo ir jokių randų neliko.Tikiuosi daugiau neprilips šitas bjaurybė Jie limpa prie tų, kieno imuninė sistema silpna, tai stengėmės ją turėti stiprutėlę
Sėkmės gydantis, kas juos turi O kitiem neušsikrėst
Sėkmės gydantis, kas juos turi O kitiem neušsikrėst
Turi ir mano sūnus šitų bjaurybių.
Šiandien pagaliau gavom siuntinuką - Zymaderm homeopatinį skystį. Pradėjom gydymo kursą, tikiuos padės, nes jau labai graži jo reklama - http://www.molluscum-contagiosum.net/
Šiandien pagaliau gavom siuntinuką - Zymaderm homeopatinį skystį. Pradėjom gydymo kursą, tikiuos padės, nes jau labai graži jo reklama - http://www.molluscum-contagiosum.net/