Niu ką, "prisiduodu" ir aš su savo pirmu bandymu. Niekada nesu darius, iš vis, tai mano antras keptas tirtas gyvenime bet koks
(kadangi su saldumynų darumų nedraugauju), bet šitas buvo labai norėtas, o pasitaikius progai būtent tas ir pasirinktas.
Aš dariau pagal šį receptą:
http://aj-receptai.b...aus-tortas.htmlnes paskaičius kitur tai nenorėjau dėt grietinėlės, nepatinka, ir nenorėjau žaist su biskvitų pjaustymu, man lengviau kai taip atskirai kepti.
Rezultatas gavos toks:
Dabar mano komentarai:
Jei kas būtų davęs paragaut, užmerktom akim, tai būčiau sakius čia kažkas su varške
nežinau kame reikalas, bet arba ašpamiršus medučio skonį, arba "biški" nesigavęs...
Šiaip, kaip tortas visumoj tai skanus, ir labai esu patenkinta, bet, kai žinau ko norėjau ir ko tikėjaus, tai nžn kažkaip įdomiai gavos. Šiaip, jis labai toks drėgnas, šlapias, tas man patiko, kad ne sausas,nes nemėgstu sausų, bet ko aš norėjau kitaip, tai gal to biskvito pačio puresnio nu kaip čia pasakyt, nu kažkaip kitaip įsivaizdavau, kad bus.čia kur mačiau pirmam psl foto kur su tamsiai lakštais mažiukas gabaliukas, va toks mano galvoje ir buvo.
aišku, buvo ir keletas klaidų - visų pirma turbūt per daug iškočiojau lakštus, nes vis bijojau, kad neliks trupiniams, tai pasiliko taip nemažai nupjaut, ko rezultate man atliko nemažai trupinių. tai jei būčiau tiek nekočiojus, lakštai galbūt būtų pakilę daugiau ir būtų tokie storesni šiek tiek ir puresni, nors per daug storų ir nenorėjau.
kitas dalykas, pabijojau pilt daugiau citrinos sulčių, kai ragavau pertepimą vieną atrodė gerai, bet kai susigėrė, lakštuose medus visgi, tai to rūgštumo ne tiek ir liko, gavos toks malonus, nu grynai sakau kaip varškės skonio tortas, kai daromas su sausainiais kai pertepi. tai kitą kart dėčiau daugiau citrinos sulčių.
Ir dar kas, kad trupiniukus patingėjau sutraiškyt iki galo, tai ant viršaus gavos tokie didesni, na bet tas skonio nesugadino.
O šiaip, pertepimas nebuvo skystas, nedėjau į šaldytuvą prieš beriant trupinius, niekas nebėgo. gal jei nebūtų želatinos būtų kitaip.
Visumoj, patiko, ir b patiko, be to, viskas absoliučiai daryta pačios, ir "papuošimai", kuriems neturiu kantrybės (ir čia matos, kad ranka drebėjo), tai liko įvertintas neblogai
Kitą kart bandysiu pagal kitą receptą galbūt, bet irgi be grietinėlės.
Tai va.
Ai, dar klausimas, kur mačiau su tamsiais l;akštais, tai jie patamsėja nuo skirtingo medaus ar nuo cinamono taip? nes kažkur mačiau kad ir cinamonas dedas