Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

QUOTE(Elentari @ 2010 11 14, 02:51)
Tikriausiai kažką praleidau, bet tokio dalyko negirdėjau  g.gif Puikiausiai man tinka aptepimui sviestiniai kremai Kirbės medučiui bent jau.



Vienam poste buvau perskaicius ax.gif
O tai kaip geriau daryti: grietines kremu pertepti tik blynus, o is krastu ir virsaus tepti sviestini (dar su svirkstu isspausciau kokius papuosimus)?Ar grietines kremu aptepti visa torta (ir sonus, ir virsu), o paskui tik su svirkstu isspausti papuosimus su sviestiniu?
Puosimu temoj buvau radus toki tinkleli is sokolado (daromas ant sviestinio popieriaus ir paskui ant sonu uzdedamas), gal zinot, ar jis prisiklijuoja prie bet kurio aptepimo (ir sviestinio, ir grietines)? g.gif
Na,zodziu, esu visai zalia sitoj srity blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Mayfly @ 2010 11 14, 10:13)
Pjauti nebereikia, nes kaip jūs sakote, kad jie yra kieti, tai perpjovus, jau nekas liks iš jų  g.gif . Ir sulaistyti jų nebereikia, nes gausis košė. Ir paprastai kepant medučio lakštai yra kieti, o pertepus jie visiškai suminkštėja  ax.gif . O trupinių galima pasidaryti sumalus paprastus sausainius su mėsmale. Sėkmės  mirksiukas.gif

O, del sausainiu nezinojau! Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2010 11 14, 20:29)
*Vienam poste buvau perskaicius  ax.gif
**O tai kaip geriau daryti: grietines kremu pertepti tik blynus, o is krastu ir virsaus tepti sviestini (dar su svirkstu isspausciau kokius papuosimus)?Ar grietines kremu aptepti visa torta (ir sonus, ir virsu), o paskui tik  su svirkstu isspausti papuosimus su sviestiniu?
Puosimu temoj buvau radus toki tinkleli is sokolado (daromas ant sviestinio popieriaus ir paskui ant sonu uzdedamas), gal zinot, ar jis prisiklijuoja prie bet kurio aptepimo (ir sviestinio, ir grietines)?  g.gif 
Na,zodziu, esu visai zalia sitoj srity  blush2.gif


*Na, nežinau kokiam, bet man tai viskška nesąmonė biggrin.gif

**Aš pati irgi tik mokausi dar, bet gal padės 4u.gif
Šokolado tvorelė prisiklijuos prie bet kurio kremo. Jei puošit šokolado tvorele, papildomo kremo nebūtina naudoti. Aš jei tik tvorele ar trupiniais žadu puošt, tai, kai išimu iš formos sustingusį tortą, tiesiog aplyginu šonus esamu kremu ant paties torto (nes šiek tiek nuteka jo ir ant šonų tepant, biskvito sluoksniai iškepę jau trupčiuką mažesni keliais milimentrais, nei forma). Sutepinėdama aš grietine aptepu ir virštinį biskvitą, kai kurios netepa. Bet man taip tiesiog skaniau, geriau sumirksta ir viršutinis sluoksnis. Tada jau nebūna lygus viršus, tai atitinkamai elgiuosi pagal tai, kokį puošimą darysiu, ar man reikia ideliai lygaus paviršiaus, ar ne, jei reikia - tepu sviestiniu kremu.
O jei mase, tai vis tiek reikės aptepti sviestiniu kremu, kad ideliai išsilygintų visas paviršius ir nesutirptų masė. Naudoju Šarlot sviestinį kremą.
Tai pagalvokit, koks puošimas bus, ir tada bus aiškiau. Jei viršų puošit kokiu kremu, tai tuo pačiu galit ir aptepti, ir išspausti papuošimus. Tikiuosi, kažkas aiškiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 14, 21:09)
*Na, nežinau kokiam, bet man tai viskška nesąmonė  biggrin.gif

**Aš pati irgi tik mokausi dar, bet gal padės  4u.gif
Šokolado tvorelė prisiklijuos prie bet kurio kremo. Jei puošit šokolado tvorele, papildomo kremo nebūtina naudoti. Aš jei tik tvorele ar trupiniais žadu puošt, tai, kai išimu iš formos sustingusį tortą, tiesiog aplyginu šonus esamu kremu ant paties torto (nes šiek tiek nuteka jo ir ant šonų tepant, biskvito sluoksniai iškepę jau trupčiuką mažesni keliais milimentrais, nei forma). Sutepinėdama aš grietine aptepu ir virštinį biskvitą, kai kurios netepa. Bet man taip tiesiog skaniau, geriau sumirksta ir viršutinis sluoksnis. Tada jau nebūna lygus viršus, tai atitinkamai elgiuosi pagal tai, kokį puošimą darysiu, ar man reikia ideliai lygaus paviršiaus, ar ne, jei reikia - tepu sviestiniu kremu.
O jei mase, tai vis tiek reikės aptepti sviestiniu kremu, kad ideliai išsilygintų visas paviršius ir nesutirptų masė. Naudoju Šarlot sviestinį kremą.
Tai pagalvokit, koks puošimas bus, ir tada bus aiškiau. Jei viršų puošit kokiu kremu, tai tuo pačiu galit ir aptepti, ir išspausti papuošimus. Tikiuosi, kažkas aiškiau  4u.gif

Na, matyt, tarp blynu tepsiu grietines krema, o sonus ir virsu aptepsiu su sviestiniu. Noreciau padaryti toki pat, kaip ir puosimu temoj su tvorele, ant virsaus isspaustas kremas ir gele dar is sokolado. Gal galit imesti nuoroda i Sarlot svietini krema? Labai dekinga uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2010 11 14, 22:27)
Na, matyt, tarp blynu tepsiu grietines krema, o sonus ir virsu aptepsiu su sviestiniu. Noreciau padaryti toki pat, kaip ir puosimu temoj su tvorele, ant virsaus isspaustas kremas ir gele dar is sokolado. Gal galit imesti nuoroda i Sarlot svietini krema? Labai dekinga uz pagalba  4u.gif

Yra viršutinėj papuošimų temoj be komentarų, 6 psl.
Atsakyti
Aciu jums uz atsakymus kepejeles 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 14, 22:48)
Yra viršutinėj papuošimų temoj be komentarų, 6 psl.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
laba diena,
ar tinka Kirbes medaus tortui naturalus medus?
temos neseku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(2jolitka @ 2010 11 15, 11:13)
laba diena,
ar tinka Kirbes medaus tortui naturalus medus?
temos neseku blush2.gif


tinka 4u.gif
Atsakyti
sveikos, kepiau Cipsiuko tortą - skanus gavosi, bet man norisi šlapesnio, tad šįkart bandysiu Kirbės. Noriu pasitarti: kaip gražiai supjaustyti biskvitą? Ir dar - planuoju puošti trupiniais su trafaretu. Biskvitas, manau, bus šviesus. O kaip pasigaminti tamsių trupinių? Gal pirkti šokoladinius sasainius? Bet jie tokie gana blyškūs būna... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 15, 16:30)
sveikos, kepiau Cipsiuko tortą - skanus gavosi, bet man norisi šlapesnio, tad šįkart bandysiu Kirbės. Noriu pasitarti: kaip gražiai supjaustyti biskvitą? Ir dar - planuoju puošti trupiniais su trafaretu. Biskvitas, manau, bus šviesus. O kaip pasigaminti tamsių trupinių? Gal pirkti šokoladinius sasainius? Bet jie tokie gana blyškūs būna... doh.gif

Kirbės medutis nešviesus, toks gana tamsus, graži spalva. Buvo neseniai jos pačios įdeti supjaustyti biskvitai, o ir pirmam psl. pažiūrekit trupinukų spalvą, gerai matosi, kokia gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 15, 17:38)
Kirbės medutis nešviesus, toks gana tamsus, graži spalva. Buvo neseniai jos pačios įdeti supjaustyti biskvitai, o ir pirmam psl. pažiūrekit trupinukų spalvą, gerai matosi, kokia gaunasi smile.gif


Nu teip, jie gana tamsūs, o šviesių aš dar turiu nuo ankstesnio torto thumbup.gif Tiuosi, jie nesugędo.

Bet man kilo tokia mintis: biskvitą supjasčius neliks gi trupiniams, čia juk ne papločiai, kuriuos reikia apipjaustyti g.gif Tai ką daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 15 lapkričio 2010 - 15:47
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 15, 15:30)
sveikos, kepiau Cipsiuko tortą - skanus gavosi, bet man norisi šlapesnio, tad šįkart bandysiu Kirbės. Noriu pasitarti: kaip gražiai supjaustyti biskvitą? Ir dar - planuoju puošti trupiniais su trafaretu. Biskvitas, manau, bus šviesus. O kaip pasigaminti tamsių trupinių? Gal pirkti šokoladinius sasainius? Bet jie tokie gana blyškūs būna... doh.gif


Kazka negerai padaret.. arba per mazai susistovejo, arba perstori laksteliai. Nes sis tortas slapias labai net gaunasi.
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 15, 15:42)
Nu teip, jie gana tamsūs, o šviesių aš dar turiu nuo ankstesnio torto  thumbup.gif  Tiuosi, jie nesugędo.

Bet man kilo tokia mintis: biskvitą supjasčius neliks gi trupiniams, čia juk ne papločiai, kuriuos reikia apipjaustyti g.gif Tai ką daryt?


Viena reikia pasilikti biskviteli trupiniams. Beje, pjaustyti reikia labai plonai, nes ir sis bus sausas, jei nepersigers kremu.
Atsakyti