Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

Visad kepu Kirbes meduti 4u.gif pasaka! wub.gif thumbup.gif
Tik klausimas: ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis? blush2.gif nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t. biggrin.gif na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja lotuliukas.gif aciu! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...Lelyte...: 31 spalio 2010 - 17:22
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 10 31, 18:22)
Visad kepu Kirbes meduti  4u.gif  pasaka! wub.gif  thumbup.gif
Tik klausimas:  ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis?  blush2.gif  nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t.  biggrin.gif na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja  lotuliukas.gif aciu! 4u.gif


mikseriu mikseriu......kokia plakat grietine?kokio riebumo?aš plaku Kelmes 30 proc,tai tikrai gerai išsiplaka...na nebuna tokia kaip ,kad grietinele plaktume,bet pakankamai tiršta,kad sutepus formoj,susigeria y torta ir niekas neišbega.......plakti reikia ilgiau negu grietinele......
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 11 01, 10:25)
mikseriu mikseriu......kokia plakat grietine?kokio riebumo?aš plaku Kelmes 30 proc,tai tikrai gerai išsiplaka...na nebuna tokia kaip ,kad grietinele plaktume,bet pakankamai tiršta,kad sutepus formoj,susigeria y torta ir niekas neišbega.......plakti reikia ilgiau negu grietinele......

nebepamenu kokia pirkau paskutini karta..bet skysta buvo,o imu visad riebia,bet kai issiplaka suskysteja..labai blush2.gif dabar kaip tik gaminsiu manau greitai,tai pameginsiu pirkti kelmes tokia kaip kad Jus perkate ir plaksiu ilgiau nei iprastai 4u.gif aciu Kirbe 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...Lelyte...: 01 lapkričio 2010 - 13:09
Kaip tik šiomis dienomis žadu kepti Cipciuko medaus tortą ir iškilo keltas klausimų.
Tikrai būčiau labai dėkinga jei pasidalintumėte savo patirtimi ir patarimais smile.gif
1. Kiek imat grietinės pertepimui? Ar tiek pat kaip ir grietinėlės?
2. Pertepant su grietine NE FORMOJE ar tortas neižtyžta? O gal reikia dėti standiklio?
3. Taip pat norėčiau į pertepimą įdėti ar kokių vaisių (galvoju apie konservuotus persikus) ar želė gabaliukų. Ką jūs apie tai manote? Gal kuri darėte su persikais? Jei taip ar skanu buvo? Ar dėjot juos į kiekvieną sluoksnį ir kokio dydžio gabaliukais pjaustėt? smile.gif

Atsiprašau, kad tiek daug klausimų iškart.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 11 01, 14:08)
nebepamenu kokia pirkau paskutini karta..bet skysta buvo,o imu visad riebia,bet kai issiplaka suskysteja..labai  blush2.gif dabar kaip tik gaminsiu manau greitai,tai pameginsiu pirkti kelmes tokia kaip kad Jus perkate ir plaksiu ilgiau nei iprastai 4u.gif aciu Kirbe  4u.gif

Jeigu naudojat 30 proc. riebumo grietinę ir darot viską pagal receptą, na, neįmanoma, kad ji skystėtų. Gal ne grietinę, o mišinį kokį perkat? g.gif Išmėginkit kitos firmos, kad ir Kelmės ar Dvaro, turi pavykti. Puikiausiai išsiplaka. Aš plaku, kol gerojai padaugėja kremo.
Sutepinėti ir reikia formoje.
Kepiau jau kokius 6 kartus, viskas super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 11 02, 01:37)
Jeigu naudojat 30 proc. riebumo grietinę ir darot viską pagal receptą, na, neįmanoma, kad ji skystėtų. Gal ne grietinę, o mišinį kokį perkat?  g.gif Išmėginkit kitos firmos, kad ir Kelmės ar Dvaro, turi pavykti. Puikiausiai išsiplaka. Aš plaku, kol gerojai padaugėja kremo.
Sutepinėti ir reikia formoje.
Kepiau jau kokius 6 kartus, viskas super  thumbup.gif

Ne kartą esu kepusi Kirbės medutį, visad naudojau tą pačią grietinę, viskas būdavo liuks. Savaitgalį vėl kepiau. Ir ką..Ta pati grietinė (ne koks mišinys) nesusiplakė, kuo labiau plakiau, tuo labiau skystėjo doh.gif Tad pradėjau galvot, ką šį kartą dariau kitaip, nei anksčiau. Vienintelis skirtumas- šį kartą į grietinę dėjau vanilės (anksčiau nedėdavau) ir daugiau rūgštelės. Bet negi tai turėjo įtakos? doh.gif
Gavau želatinos dėt, kad išmest nereikėtų doh.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif 4u.gif gal galit pasakyti kuo skiriasi grietinės pertepimas nuo grietinėlėes pertepimo? blush2.gif
Atsakyti
[quote=vaidute2006,2010 11 02, 12:47]
Man skaniau su grietine, su grietinėle man per riebu
Atsakyti
[quote=likta,2010 11 02, 13:56]
[quote=vaidute2006,2010 11 02, 12:47]
Man skaniau su grietine, su grietinėle man per riebu


ačiū labai už ats 4u.gif dar norėjau paklausti ar į Cipciuko receptą dėti cinamono? kad ruda spalva būtų, nes man gavosi šviesus šviesus.
Atsakyti
Kiek pamenu ten degintą cukrų deda, aš niekada nededu nei deginto cukraus, nei cinamono, man šviesi spalva netrukdo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo likta: 02 lapkričio 2010 - 15:48
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 10 31, 18:22)
Visad kepu Kirbes meduti  4u.gif  pasaka! wub.gif  thumbup.gif
Tik klausimas:  ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis?  blush2.gif  nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t.  biggrin.gif na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja  lotuliukas.gif aciu! 4u.gif

Man taip pat niekados neisena grietines kremas g.gif Skystimelis iseina, visa "atseit krema" sugeria biskvitas ir paskui kremo beveik nera..Na bet jeigu Kirbe sako, kad ilgiau reikia grietine plakti nei grietinele, tai tada bandysiu plakti tol kol susiplaks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2010 11 02, 16:20)
Man taip pat niekados neisena grietines kremas g.gif Skystimelis iseina, visa "atseit krema" sugeria biskvitas ir paskui kremo beveik nera..Na bet jeigu Kirbe sako, kad ilgiau reikia grietine plakti nei grietinele, tai tada bandysiu plakti tol kol susiplaks smile.gif


Jei skystimelis iseina, vadinasi perplaket grietine.
Atsakyti