Visad kepu Kirbes meduti pasaka!
Tik klausimas: ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis? nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t. na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja aciu!
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 10 31, 18:22)
Visad kepu Kirbes meduti pasaka!
Tik klausimas: ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis? nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t. na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja aciu!
Tik klausimas: ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis? nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t. na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja aciu!
mikseriu mikseriu......kokia plakat grietine?kokio riebumo?aš plaku Kelmes 30 proc,tai tikrai gerai išsiplaka...na nebuna tokia kaip ,kad grietinele plaktume,bet pakankamai tiršta,kad sutepus formoj,susigeria y torta ir niekas neišbega.......plakti reikia ilgiau negu grietinele......
QUOTE(kirbe @ 2010 11 01, 10:25)
mikseriu mikseriu......kokia plakat grietine?kokio riebumo?aš plaku Kelmes 30 proc,tai tikrai gerai išsiplaka...na nebuna tokia kaip ,kad grietinele plaktume,bet pakankamai tiršta,kad sutepus formoj,susigeria y torta ir niekas neišbega.......plakti reikia ilgiau negu grietinele......
nebepamenu kokia pirkau paskutini karta..bet skysta buvo,o imu visad riebia,bet kai issiplaka suskysteja..labai dabar kaip tik gaminsiu manau greitai,tai pameginsiu pirkti kelmes tokia kaip kad Jus perkate ir plaksiu ilgiau nei iprastai aciu Kirbe
Kaip tik šiomis dienomis žadu kepti Cipciuko medaus tortą ir iškilo keltas klausimų.
Tikrai būčiau labai dėkinga jei pasidalintumėte savo patirtimi ir patarimais
1. Kiek imat grietinės pertepimui? Ar tiek pat kaip ir grietinėlės?
2. Pertepant su grietine NE FORMOJE ar tortas neižtyžta? O gal reikia dėti standiklio?
3. Taip pat norėčiau į pertepimą įdėti ar kokių vaisių (galvoju apie konservuotus persikus) ar želė gabaliukų. Ką jūs apie tai manote? Gal kuri darėte su persikais? Jei taip ar skanu buvo? Ar dėjot juos į kiekvieną sluoksnį ir kokio dydžio gabaliukais pjaustėt?
Atsiprašau, kad tiek daug klausimų iškart....
Tikrai būčiau labai dėkinga jei pasidalintumėte savo patirtimi ir patarimais
1. Kiek imat grietinės pertepimui? Ar tiek pat kaip ir grietinėlės?
2. Pertepant su grietine NE FORMOJE ar tortas neižtyžta? O gal reikia dėti standiklio?
3. Taip pat norėčiau į pertepimą įdėti ar kokių vaisių (galvoju apie konservuotus persikus) ar želė gabaliukų. Ką jūs apie tai manote? Gal kuri darėte su persikais? Jei taip ar skanu buvo? Ar dėjot juos į kiekvieną sluoksnį ir kokio dydžio gabaliukais pjaustėt?
Atsiprašau, kad tiek daug klausimų iškart....
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 11 01, 14:08)
nebepamenu kokia pirkau paskutini karta..bet skysta buvo,o imu visad riebia,bet kai issiplaka suskysteja..labai dabar kaip tik gaminsiu manau greitai,tai pameginsiu pirkti kelmes tokia kaip kad Jus perkate ir plaksiu ilgiau nei iprastai aciu Kirbe
Jeigu naudojat 30 proc. riebumo grietinę ir darot viską pagal receptą, na, neįmanoma, kad ji skystėtų. Gal ne grietinę, o mišinį kokį perkat? Išmėginkit kitos firmos, kad ir Kelmės ar Dvaro, turi pavykti. Puikiausiai išsiplaka. Aš plaku, kol gerojai padaugėja kremo.
Sutepinėti ir reikia formoje.
Kepiau jau kokius 6 kartus, viskas super
QUOTE(Elentari @ 2010 11 02, 01:37)
Jeigu naudojat 30 proc. riebumo grietinę ir darot viską pagal receptą, na, neįmanoma, kad ji skystėtų. Gal ne grietinę, o mišinį kokį perkat? Išmėginkit kitos firmos, kad ir Kelmės ar Dvaro, turi pavykti. Puikiausiai išsiplaka. Aš plaku, kol gerojai padaugėja kremo.
Sutepinėti ir reikia formoje.
Kepiau jau kokius 6 kartus, viskas super
Sutepinėti ir reikia formoje.
Kepiau jau kokius 6 kartus, viskas super
Ne kartą esu kepusi Kirbės medutį, visad naudojau tą pačią grietinę, viskas būdavo liuks. Savaitgalį vėl kepiau. Ir ką..Ta pati grietinė (ne koks mišinys) nesusiplakė, kuo labiau plakiau, tuo labiau skystėjo Tad pradėjau galvot, ką šį kartą dariau kitaip, nei anksčiau. Vienintelis skirtumas- šį kartą į grietinę dėjau vanilės (anksčiau nedėdavau) ir daugiau rūgštelės. Bet negi tai turėjo įtakos?
Gavau želatinos dėt, kad išmest nereikėtų
sveikos gal galit pasakyti kuo skiriasi grietinės pertepimas nuo grietinėlėes pertepimo?
[quote=vaidute2006,2010 11 02, 12:47]
Man skaniau su grietine, su grietinėle man per riebu
Man skaniau su grietine, su grietinėle man per riebu
[quote=likta,2010 11 02, 13:56]
[quote=vaidute2006,2010 11 02, 12:47]
Man skaniau su grietine, su grietinėle man per riebu
ačiū labai už ats dar norėjau paklausti ar į Cipciuko receptą dėti cinamono? kad ruda spalva būtų, nes man gavosi šviesus šviesus.
[quote=vaidute2006,2010 11 02, 12:47]
Man skaniau su grietine, su grietinėle man per riebu
ačiū labai už ats dar norėjau paklausti ar į Cipciuko receptą dėti cinamono? kad ruda spalva būtų, nes man gavosi šviesus šviesus.
Kiek pamenu ten degintą cukrų deda, aš niekada nededu nei deginto cukraus, nei cinamono, man šviesi spalva netrukdo
QUOTE(...Lelyte... @ 2010 10 31, 18:22)
Visad kepu Kirbes meduti pasaka!
Tik klausimas: ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis? nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t. na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja aciu!
Tik klausimas: ar grietine plakate mikseriu? ar rankomis? nes as isplaku mikseriu ir man ji ziauriai skysta palieka..bega visur per krastus ir t.t. na bet tepu formoj tai gerai..O kaip reiktu daryti?apsvieskite zalia kepeja aciu!
Man taip pat niekados neisena grietines kremas Skystimelis iseina, visa "atseit krema" sugeria biskvitas ir paskui kremo beveik nera..Na bet jeigu Kirbe sako, kad ilgiau reikia grietine plakti nei grietinele, tai tada bandysiu plakti tol kol susiplaks
QUOTE(Tresor @ 2010 11 02, 16:20)
Man taip pat niekados neisena grietines kremas Skystimelis iseina, visa "atseit krema" sugeria biskvitas ir paskui kremo beveik nera..Na bet jeigu Kirbe sako, kad ilgiau reikia grietine plakti nei grietinele, tai tada bandysiu plakti tol kol susiplaks
Jei skystimelis iseina, vadinasi perplaket grietine.