Sveikutės išmėginau Cipciuko medaus tortą. Nuotraukos neturi, nes nespėjau padaryti. Vos paragavę negalėjo sustoti ... labai greit jo neliko. Gal kiek grietinėlę nusaldinau, bet MB patiko, tad nieko nekeisiu. Grietinėlė susigėrė puikiai, nes tortas pastovėjo dvi paras. dabar beliko gilintis į puošybos subtilybes. Tortas tas pats, bet rūbas jo bus vis kitoks...
Padariau ir as pagal Cipsiuka kaip zadejau i darzeli,tai grietinele visai greitai man susiplake rankomis,ir lakstai geri isejo,o paragauti vat ir neteko ,kai nunesiau,tai tik tuscia lekste parsinesiau,bet sake ,kad patiko,dabar arteja vyro gimtadienis,tai darysiu vel ,nes paragauti labai knieti
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
QUOTE(gita @ 2010 10 29, 11:23)
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
o soda nugesinat?
QUOTE(gita @ 2010 10 29, 12:23)
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
Aš ne Kirbė, bet galiu pasakyt, kad tikrai ne nuo natūralaus medaus, aš j visada naudoju o tikrai neperkepat?
Šiaip mąstant kas kartumą gali suteikti? Cukrus kai perkepa O kokius riebalus naudojat?
QUOTE(bonza @ 2010 10 29, 12:39)
o soda nugesinat?
Taip, būtinai.
QUOTE(pupainga @ 2010 10 29, 13:04)
Aš ne Kirbė, bet galiu pasakyt, kad tikrai ne nuo natūralaus medaus, aš j visada naudoju o tikrai neperkepat?
Šiaip mąstant kas kartumą gali suteikti? Cukrus kai perkepa O kokius riebalus naudojat?
Šiaip mąstant kas kartumą gali suteikti? Cukrus kai perkepa O kokius riebalus naudojat?
Pačiame pirmame Kirbės recepte buvo parašyta cukraus 200 gr. Ir kepti 180 laipsnių orkaitėje. Gaila, kad nepaskaičiau recepto pakeitimų, kad ir cukraus mažiau reikia ir kepti vėsiau
Iškepiau vakar, turėjau šiandien vaikams į darželį nešti, bet dabar jau abejoju ar skanu jiems bus karstelėjęs tortas.
Ach.. tie mano eksperimentai ne laiku... galėjau kepti cipciuko medutį, kuris jau šimtą kartų keptas.
Tikiu, kad ir Kirbės skanus, nes pats torčiukas tikrai skanus gaunasi, tik tas kartumas Kitą kartą reikės kažką kitaip daryti, tik ką
Lauksiu Kirbės patarimų
QUOTE(gita @ 2010 10 29, 12:23)
Kirbe, jau antrą kartą kepiau medutį pagal tavo receptuką. Viskas būtų gerai, bet kodėl man biskvitas kartus gaunasi?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
Pirmąjį kartą per mažą kepimo formą kaltinau, storesnis biskvitas buvo, ilgiau kepiau kol iškepė. Bet vakar nusipirkau didesnę, kepiau 40 min. ir vis tiek labai kartus. KĄ DARYTI? Gal kad medų natūralų naudoju?
Manau, kad kartumas nuo perkepimo Aš kepu tik pradžioje 180 laispnių, paskui mažinu mažinu iki kokių 150-160 laipsnių.
Arba pekaitinot sviesto+cukraus+medaus masę.
QUOTE(BevardeX @ 2010 10 29, 13:29)
Arba pekaitinot sviesto+cukraus+medaus masę.
Parašyta užvirinti Taip ir padariau, užvirė ir iš karto išjungiau. Nevirinau.
Vis tiek išsiaiškinsiu kas čia man nepasiseka .
QUOTE(gita @ 2010 10 29, 13:45)
Parašyta užvirinti Taip ir padariau, užvirė ir iš karto išjungiau. Nevirinau.
Vis tiek išsiaiškinsiu kas čia man nepasiseka .
Vis tiek išsiaiškinsiu kas čia man nepasiseka .
Saunuole . Lauksim atsakymo
Tiesiog nežinau net ka pasakyti.....jeigu soda nugesinat,neperkaitinat medaus,tai tik tada nuo perkepimo karstelna....o dar prieskonius kokius dedat?gal per daug? bandykit mažiau prieskoniu deti ir kepri pačioj pradžioj ant 180,o po to numažinti iki 160-150
ir dar norečiau paprašyti ,kad kai nauja temuke atidarines,kad ydetu pataisyta mano receptuka,o ne paty pirmajį...........
ir dar norečiau paprašyti ,kad kai nauja temuke atidarines,kad ydetu pataisyta mano receptuka,o ne paty pirmajį...........
Sveikos merginos visada kepdavau medaus torta , tai kepdavau lakstus, o sikart nutariau isbandyt Kirbes recepta, na ir ka vadinama "biskvita" jau iskepiau, visi namai kvepia, lauksim rytojaus bandysim pjaustyt ir tept
QUOTE(kirbe @ 2010 10 29, 20:43)
Tiesiog nežinau net ka pasakyti.....jeigu soda nugesinat,neperkaitinat medaus,tai tik tada nuo perkepimo karstelna....o dar prieskonius kokius dedat?gal per daug? bandykit mažiau prieskoniu deti ir kepri pačioj pradžioj ant 180,o po to numažinti iki 160-150
Bandysiu dar kartą. Gal trečias kartas nemeluos .