Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

QUOTE(pumis @ 2010 10 19, 11:43)

P.S cia perskaiciau kazkas kepe irgi dideleje skardoje pgal "Kirbe",bet kaip paskui supjaustyti per visa ilgi ar iseitu?

Aš kepiau kirbes medutį skardoje. Tai tą iškepusį didelį keturkampį pjoviau į keturias lygias dalis ir sutepiau. Tai ir gavosi ketvirtadalio skardos dydžio tortukas.
O jūs, jei reikia tikrai didelio, galite kepti tiesiog keturias (ar kiek sluoksnių norit) skardas smile.gif Nes neįsivaizduoju, kaip galima būtų išilgai dailiai supjaustyti diiidelį biskvitą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 10 19, 13:50)
Nu gavau "musti"  tongue.gif ,bandysiu dabar Cipsiuko recepta,nes kaip minejau reikalingas tortas is lakstu,teks grietinele rankomis plakti nes plaktuvo cia neturiu doh.gif Parasysiu kaip gausis smile.gif

jeigu riebi gera grietinele išplaksi ir rankomis......o jeigu nori torto su mascarpones suriu,tai kepk biskvitus kaip vyniotiniui per visa skarda plonus ir sutepsi tada skanu torta......nes medaus tortui tokie ydarai tikrai netinka......
mes smarkiai nemušam...... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kirbe: 19 spalio 2010 - 12:59
tik "biskeli" lotuliukas.gif,o grietinele as paskutiniu metu tik ir plaku rankomis (15 min ir gatava,tik ranka jau kaip plaktuvas pasidaro biggrin.gif ) del to ir galvoju kaip cia kitokio kazka sumastyti, bijau ,kad nei paragauti gali neiseit to kepinio,tai zinok zmogus, kaip ten gausis,dabar ziurineju visokius receptus ,jau galva susisuko,sau daryti viena,o nesti zmonems ,tai jau uzduotis sunkesne g.gif Kazka galvosiu,dekui uz patarimus smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif jeigu dar neikyrejau..... rolleyes.gif ,o jei pertept sviestiniu kremu g.gif ,neseniai dariau "Prahos pyraga",tai ten tesla panasi su medumi tik dar kakava dedasi,o kremas sviestinis,gavosi minkstas ir nesausas pyragas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 10 19, 16:42)
biggrin.gif jeigu dar neikyrejau..... rolleyes.gif ,o jei pertept sviestiniu kremu g.gif ,neseniai dariau "Prahos  pyraga",tai ten tesla panasi su medumi tik dar kakava dedasi,o kremas sviestinis,gavosi minkstas ir nesausas pyragas g.gif

mano manymu sviestinis kremas visiškai netinkamas.... reikia kad lakštai persigertų. Jei kepat cipciuko medutį, tai lakštai gi kieti gausis. pertepkit plakta grietinėle, galit maišyti su grietine. arba vien su grietine (bet dar tuomet pašlakstau citrinos sultimis lakštus). galite dar dadėti konservuotų vaisių, želė gabaliukų. Nepertepinėkite nei mascarpone, nei sviestiniu kremu, nei beze, jei norite iš ties skanaus ir ne sauso tortuko, be to, ir lengviau, ir paprasčiau, ir pigiau gi smile.gif)

p.s. nusipirkite mikserį kokį papigiai (norfoje, maximoje, bet kur) už kokį 15-20 lt, sutaupysite jėgų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 19 spalio 2010 - 17:54
dekui uz atsakyma,as matot ne Lt randuosi,ten tai viska turiu ir plaktuva,o cia ir su grietine problema, cia riebiausia 15 procentu,o is tokios nepadarysi kremo unsure.gif ir zeles cia ne taip lengva rasti,austrai is viso medaus torto negamina ,nu galvosiu kazka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 19 spalio 2010 - 18:16
Sveikutės, pasiskaičiau pažiūrėjau ir aš užsimaniau medaus torto. Nusimato baliukas mėnesio gale, tad man labai gerai kad iškepti lakštai gali pastovėti. Ėmiau ir prisikepiau pagal Cipciuko receptą. Iš manęs kulinarė ne kokia, bet blynus iškepiau, o skonis ir rezultatas pasimatys kai ragausime gatavą tortą. g.gif mane neramina grietinėlės plakimas, vieną kartą suplakiau sviestą, tad dabar nedrąsu. Kaip jūs ją atšaldot? ar pakanka palaikyti šaldytuve per naktį?
Atsakyti
QUOTE(strazduks @ 2010 10 20, 08:37)
ar pakanka palaikyti šaldytuve per naktį?

uztenka smile.gif vasara tai as cukru palaikydavau saldikly ir mikserio sluotele taip pat ikisdavau i saldikli smile.gif dabar tai jau nezaidziu tokiu oru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(strazduks @ 2010 10 20, 08:37)
  mane neramina grietinėlės plakimas, vieną kartą suplakiau sviestą, tad dabar nedrąsu. Kaip jūs ją atšaldot? ar pakanka palaikyti šaldytuve per naktį?

tikrai nereikia bijoti...grietinele šiaip ar taip laikome visada šaldytuve ir to pakanka....kai plaksit atidžiai stebekit...sutirštes pakankamai ir viskas....galit plakti mažesniu mikserio greičiu,tai ne taip baisu bus ,kad perplaksit......
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 10 04, 12:06)
O  tai i kiek tada laksteliu susipjauste?  4u.gif

5-6 lakstelius

QUOTE(BevardeX @ 2010 10 04, 14:01)
Savaitgaliui gaminau Kirbes medutį, gavosi labiau nei puikus smile.gif
Bet kadangi žinojau, kad nepavyks gražiai supjaustyti biskvito, tai tiesiog pyliau į didelę  skardą tą masę, gavosi ploniukas paplotis, beliko į vienodus keturkampius supjaustyti, sutepti ir turėjom gražų ir skanų torčiuką smile.gif

Nagi visai nesunku ir apvalu supjaustyt,kazkada rasiau,tik svarbu kad biskvitas butu gerai atveses,tada man lengviau,as peiliu ipjaunu aplinkui kazkur 2-3cm,paskui imu tvirta siula,juo apjuosiu per ipjauta vieta ir traukiu sukryziuota ir labai graziai lygiai gaunasi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jonė*: 20 spalio 2010 - 11:06
ateinu į plačiausiai apiblevyzgoto torto temą su tokiu pastebėjimu dėl Cipciuko medučio tongue.gif kai teko kepti Kirbės medutį, kilo tokia mintis, o kas būtų jeigu aš kiaušinius ne paprastai pakaitinčiau Cipciuko medučiui, o įdėčiau plaktus kaip Kirbės medučiui, ir ką Jūs sau manot, kočiojasi lengviau, kepant nepraranda formos, ta prasme, nepasitraukia anei milimetru bigsmile.gif tai va tokis ir atradimas, kiaušinius paplakti prieš kaitinimą bigsmile.gif ir kočiojasi man lengviau ir ploniau 4u.gif gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 10 23, 21:56)
ateinu į plačiausiai apiblevyzgoto torto temą su tokiu pastebėjimu dėl Cipciuko medučio tongue.gif  kai teko kepti Kirbės medutį, kilo tokia mintis, o kas būtų jeigu aš kiaušinius ne paprastai pakaitinčiau Cipciuko medučiui, o įdėčiau plaktus kaip Kirbės medučiui, ir ką Jūs sau manot, kočiojasi lengviau, kepant nepraranda formos, ta prasme, nepasitraukia anei milimetru  bigsmile.gif  tai va tokis ir atradimas, kiaušinius paplakti prieš kaitinimą bigsmile.gif ir kočiojasi man lengviau ir ploniau  4u.gif gal kam pravers  4u.gif

As zinok tiek atkaliau sistema, kad man stebetinai daug laksteliu gaunasi is Cipciuko meducio... ir niekad nesitraukia... nei kociojant, nei iskepti. Jei tesla traukiasi kociojant, vadinasi per daug skystu produktu.
Atsakyti