Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

O man ta pirktine mase skanesne uz visas namines,as laaabai plonai iskocioju ir ji visai nekliuva,tikrai niekas negirgzda,tie pirktiniai tortai girgzda o ne ta mase,nevarykit dievo i medi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Planuoju ir as kepti meduti. Bandysiu pagal kirbes recepta(aciu uz ji is anksto jau 4u.gif ). Tik va vis galvoju, pas mane orkaite senovine, temperaturos kepimo niekur neraso, yra tik nustatymas ant triju padeciu tai 1, 2 ir 3. Tai ant kurio kazi kepti?
Kitas klausimas, iskepus biskvita is vakaro, pjaustyti ji kita diena, o puosti dar kita diena. Iki puosimo viskas aisku. O kaip toliau? biggrin.gif na ta prasme, sutepi torto lakstus, sonu neaptepi(ar aptepi?). Pasilieki kremo saldytuve(ar nepasileis jis pastovejas?), tada kita diena tepi likusi krema krastus, ir barstai trupinukus?
Ir dar vienas klausimas, kaip pasidaryti trupinukus? Sudeti i maisiuka ir dauzyti su plaktuku? Volioti su kocelu? Trupinti rankom?

Atrodo dieve kas cia yra eilinis medutis, o klausimu kiek kilo blink.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo convict: 18 spalio 2010 - 22:53
As cia tokia patareja, ale bandysiu patart smile.gif

1. As kepciau ant vidutines padalos... g.gif
2. Geriausia issikepti viena diena biskvita, kita diena pjaustyti ir sutepti.
3. Supjaustyta gali iskart sutepti kremu.
4. Sonus gali aptepti, ziurint kaip puosi. Jei trupinukais, tai as siek tiek aptepu ir pasilieku dar siek tiek kremo. Nes kai puosiu trupiniais, tai as dar aptepu visa torta kremuku.
5. biggrin.gif nu dauzyt nebutina kocelu lotuliukas.gif as rankom paimu ir sutrupinu... galima per mesmale, bet cia as jau tingiu taip terliotis, nors turetu gautis vienodesni smulkus trupinukai. Arba patarkuot...
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2010 10 18, 22:52)
Sveikutes,

Planuoju ir as kepti meduti. Bandysiu pagal kirbes recepta(aciu uz ji is anksto jau 4u.gif  ). Tik va vis galvoju, pas mane orkaite senovine, temperaturos kepimo niekur neraso, yra tik nustatymas ant triju padeciu tai 1, 2 ir 3. Tai ant kurio kazi kepti?
Kitas klausimas, iskepus biskvita is vakaro, pjaustyti ji kita diena, o puosti dar kita diena. Iki puosimo viskas aisku. O kaip toliau?  biggrin.gif  na ta prasme, sutepi torto lakstus, sonu neaptepi(ar aptepi?). Pasilieki kremo saldytuve(ar nepasileis jis pastovejas?), tada kita diena tepi likusi krema krastus, ir barstai trupinukus?
Ir dar vienas klausimas, kaip pasidaryti trupinukus? Sudeti i maisiuka ir dauzyti su plaktuku? Volioti su kocelu? Trupinti rankom?

Atrodo dieve kas cia yra eilinis medutis, o klausimu kiek kilo blink.gif  blush2.gif



Sveikute

ir as darau kaip rugiagele26

Mano orkaite irgi sena , bet as ja zinau kad dega apacia nuo per dideles kaitros , vis del to kaitra gi nevienodai po orkaite pasiskirsto. tai va as savo orkaiteje dedu ja i antra lentynele nuo virsaus trumpai pakepu ant didziausios liepsnos , paskui truputi ja primazinu. Kepiau ir as Kirbes meduti, tikrai labai idomiai ilgai nekepe pats biskvito vidurys , na bet nieko paskui iskepe viskas , pjausciau dar dorai nepravesusi, nes neturejau laiko laukti ,pjaustesi puikiai, supjausciau ir tik tada laukiau kol galutinai atves ,kad karstas biskvitas nepraskystintu grietineles ( pertepimui maisiau plakta grietinele su grietine ) susitepe puikiai. Tik vat nesugalvojau kaip is biskvito pasidaryti trupinius( nes neliko nei vieno laksto) , tai is viso nepuosiau, pavadinau pyragu,nes vaikai atsisake valgyti nepuosta torta. Man asmeniskai skonis buvo nerealus , kokius 20 metu galvojau kaip toki biskvita issikepti, vaikams nepatiko , manau del skonio kuri dave prieskoniai,MB tik rankomis paplojo ir per du prisedimus isgaravo visas 28cm skersmens tortas-pyragas. Tikrai dar ne karta kepsiu, bet jau gal be prieskoniu. O trupinius pasidarau permaldama laksta per mersmale, tik cia jau is Cipciuko meducio lakstu , o vat kaip sumalti sviezu biskvita nesugalvoju.
Atsakyti
Iskepiau as torta is dvieju receptu junginiu,viska dariau pagal Kirbe,bet dejau daugiau miltu ir kociojau lakstus,siaip viskas gal butu neblogai,tik gavosi sausokas,kita karta ploniau kociosiu ir maziau miltu desiu,kepiau lakstais, nes man i darzeli reikia nesti didziuli torta per visa bleka doh.gif ,tai kitaip neiseina tik lakstus didelius kepti....Cia toks pabandymas buvo,tikuosi pavyks geriau, siandien vel teks rankoves raitotis :)Krema dariau is mascarpones ,citrinos sulciu ir cukraus,viena sluoksni tepiau raudonuju serbentu uogiene,nes kremo neuzteko sonams,dabar galvoju,deti dar plaktos grietineles ir jogurto persikinio,ar nepagadinsiu su tuo jogurtu?Gal nedeti?Mergaites patarkit,o tuos lakstus gal geriau pagal kita recepta kepti g.gif
Trupinius kociojau per kepimo popieriu ax.gif

P.S cia perskaiciau kazkas kepe irgi dideleje skardoje pgal "Kirbe",bet kaip paskui supjaustyti per visa ilgi ar iseitu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 19 spalio 2010 - 10:48
rugiagele26, amorosa aciu jum sirdingai uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif Saunuoles jus visos, kazkaip nesitikejau sulaukti greit atsakymo blush2.gif
Bet va dabar ir as galvoju, jeigu biskvita issikepi, ji graziai supjaustai, tai gi nelieka nieko trupiniams blink.gif doh.gif lotuliukas.gif tai kur ju gaut? Is kokios teslos issikepti trupiniu? Nes labai noriu pabandyti papuosti trupiniais, nes man medutis tik su trupiniais turi buti rolleyes.gif
Dar amorosa, norejau paklausti, o prieskonius kokius dejai? Cinamona ir gvazdikelius? Gvazdikelius smulkinai iki miltuku?

Tikriausiai meduti kepsiu ant halovyno/velyniu biggrin.gif Vaziuosim i kaimus kelis(i kapus) tai pasiimtume kartu pasidesertinti rolleyes.gif

Atsakyti
trupiniams viena laksta reikia pasilikti mirksiukas.gif

As galvoju gal bandyti dabar pagal "Cipsiuka" ,bet ten tik trys saukstai medaus ,kai kituose receptuose stikline g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 19 spalio 2010 - 11:10
QUOTE(pumis @ 2010 10 19, 12:08)
trupiniams viena laksta reikia pasilikti mirksiukas.gif

As galvoju gal bandyti dabar pagal "Cipsiuka" ,bet ten tik trys saukstai medaus ,kai kituose receptuose stikline g.gif


Nezinau, kas ten per tortas tavo gavosi is visokiu receptu vienas blink.gif uogienes, mascarpone... cia jau ne medaus tortas schmoll.gif ir nuo mascarpones tikrai lakstai nepermirks...

Geriausias medaus tortas su kociojamais laksteliais yra Cipciuko... 3 kupini saukstai medaus pakankamai.
Atsakyti
Na man irgi keista ,kad šitaip iškraipo receptura ir po to padejuoja ,kad sausokas gavosi....... doh.gif kepkit kokius tik norit lakštelius,bet medaus tortas turi buti su grietines arba grietineles pertepimu,tada tie lakšteliai persigeria ir buna ne sausas tortas....o dabar mascarpone,uogiene....... doh.gif tikrai netinka medaus tortui..... doh.gif
Atsakyti
Labutis,
na pagaliau ir as galiu pareiksti nuomone apie Kirbes meduti. Tortas tikrai skanus, visiems kas valge patiko. thumbup.gif Biskvitas purus,minkstas. Bet nenoriu nieko izeisti, man asmeniskai Cipciuko medaus tortas skanesnis, jis man toks senovinis medaus tortas. Nors ir Kirbes meduti vertinu 10 balu. Taigi jei nori maziau darbo rekomenduoju Kirbes meduti, o norint ilgiau pavargti Cipciuko.
Kazkaip keistai nuskambejo, kad Kirbes meduciui lakstus kociojo blink.gif manau tada nebeliko jokio purumo schmoll.gif jei nori kocioti tada daryti Cipciuko medaus torta. O medaus jei ir daugiau kiek idesi skonis tikrai nesugadintas bus. As jei dedu kietesni medu tai ir gaunasi tie 3 saukstai tokie su kaupu, tai gal nubraukti jau ir 4 ar 5 gautusi g.gif Bet nusivilti neteko.
Kas megsta meduti sie 2 tortukai tikrai nuostabus thumbup.gif Kitu dar nesbandziau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2010 10 19, 10:55)
[Dar amorosa, norejau paklausti, o prieskonius kokius dejai? Cinamona ir gvazdikelius? Gvazdikelius smulkinai iki miltuku?



Na turiu cinamona (ji turiu jau miltukais ) ir gvazdikeliu , kuriuos supyliau i kavamale is sumaliau
Atsakyti
Nu gavau "musti" tongue.gif ,bandysiu dabar Cipsiuko recepta,nes kaip minejau reikalingas tortas is lakstu,teks grietinele rankomis plakti nes plaktuvo cia neturiu doh.gif Parasysiu kaip gausis smile.gif
O tikraji "Kirbes" darysiu kita proga ,kai mazesnio torto uzteks smile.gif
Atsakyti