Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

Na ka, ilgai buvau tynli skaitytoja, bet pagaliau prisiruosiau kepti biggrin.gif Darau pagal Kirbes recepciuka. Biskvitas jau kepa smile.gif Tik mano skarda mazute- 23. Kazin ar pavyks.. Gal ilgiau pakept teks, kad perkeptu. Ziuresiu kas cia man gausis rolleyes.gif
Papildyta:
skaitineju ir galvoju, kad busiu miltu numazinus..
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2010 10 06, 12:08)
Na ka, ilgai buvau tynli skaitytoja, bet pagaliau prisiruosiau kepti biggrin.gif  Darau pagal Kirbes recepciuka. Biskvitas jau kepa smile.gif Tik mano skarda mazute- 23. Kazin ar pavyks.. Gal ilgiau pakept teks, kad perkeptu. Ziuresiu kas cia man gausis rolleyes.gif
Papildyta:
skaitineju ir galvoju, kad busiu miltu numazinus..

Kodėl galvojat, kad numažinot?
Aš kai kepiau, irgi atrodė, kad gal per mažai miltų, nes kepant gan ilgokai buvo skystas vidurys. Bet vėliau viskas puikiai sukepė, nieko netrūko:)
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2010 10 06, 14:49)
Kodėl galvojat, kad numažinot?
Aš kai kepiau, irgi atrodė, kad gal per mažai miltų, nes kepant gan ilgokai  buvo skystas vidurys. Bet vėliau viskas puikiai sukepė, nieko netrūko:)

numazinau, nes susmego bisky.. ir lb ilgai kepe, virsus apkepe per daug. na bet cia del formos per mazos. sutepiau su grietines kremu jau, ryte puosiu smile.gif gavos tik 3 laksteliai, nes pirma- del to kad sukrito (uztai gavosi kietokas, bet as issisukau is padeties ir siek tiek sulaisciau pertepdama) ir antra- todel, kad nemoku dailiai pjaustyt biggrin.gif per storus biski pavariau. Geda doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas,
norejau paklausti del Kirbes meducio. Jei as ji issikepciau ketvirtadieni, o valgytume sestadieni ar nepakenkciau skoniui? Lyg skaiciau, kad ji geriau ruosti is vakaro g.gif Ir kokio skersmens formoje geriau ji kepti?
Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 06, 20:18)
Labas,
norejau paklausti del Kirbes meducio. Jei as ji issikepciau ketvirtadieni, o valgytume sestadieni ar nepakenkciau skoniui? Lyg skaiciau, kad ji geriau ruosti is vakaro  g.gif  Ir kokio skersmens formoje geriau ji kepti?
Is anksto dekoju uz atsakymus  4u.gif

Aš kepiau ketvirtadienį vakare, tą patį vakarą ir pertepiau (kepiau žemoje skardoje, beliko į keturis stačiakampius susipjaustyt ir viskas), penktadienį vakare jau vaišinau svečius, buvo pilnai sudrėkęs (lakšteliai pas mane gavosi gražiai ploni ir vienodi). Bet šeštadienio vakarą jis buvo dar skanesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraRupke @ 2010 10 06, 20:18)
Labas,
norejau paklausti del Kirbes meducio. Jei as ji issikepciau ketvirtadieni, o valgytume sestadieni ar nepakenkciau skoniui? Lyg skaiciau, kad ji geriau ruosti is vakaro  g.gif  Ir kokio skersmens formoje geriau ji kepti?
Is anksto dekoju uz atsakymus  4u.gif

truputy ne taip supratote......biskvita geraiau išsikepti iš vakaro,o ant rytojaus pjaustyti.....tarkim jusu atveju kepčiau trečiadieny,ketvirtadieny supjaustom ir sutepam kremu......puošiam penktadieny ,kai jau bus susigeres...na arba ketvirtadieny vakare...o šeštadieny bus laaaaaabai skanu..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2010 10 07, 09:02)
Aš kepiau ketvirtadienį vakare, tą patį vakarą ir pertepiau (kepiau žemoje skardoje, beliko į keturis stačiakampius susipjaustyt ir viskas), penktadienį vakare jau vaišinau svečius, buvo pilnai sudrėkęs (lakšteliai pas mane gavosi gražiai ploni ir vienodi). Bet šeštadienio vakarą jis buvo dar skanesnis smile.gif

QUOTE(kirbe @ 2010 10 07, 10:22)
truputy ne taip supratote......biskvita geraiau išsikepti iš vakaro,o ant rytojaus pjaustyti.....tarkim jusu atveju kepčiau trečiadieny,ketvirtadieny supjaustom ir sutepam kremu......puošiam penktadieny ,kai jau bus susigeres...na arba ketvirtadieny vakare...o šeštadieny bus laaaaaabai skanu..... 4u.gif

Aciu, kad paaiskinote. Taip dar geriau, turesiu daugiau laiko pasiruosti blush2.gif MB labai megsta medaus tortus tai gales valgti. O ir mazylis gales paragauti savo pirmojo tortuko thumbup.gif
Atsakyti
Noreciau pabandyti Kirbes recepta,iskilo klausimu,cia kur randuosi grietine buna daugiausia 15 % ar tiktu tokia?Ir dar gal kas galetu pasakyti kaip vokiskai vadinasi SODA,nes neisivaizduoju kaip jos rasti cia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2010 10 13, 19:59)
Noreciau pabandyti Kirbes recepta,iskilo klausimu,cia kur randuosi grietine buna daugiausia 15 % ar tiktu tokia?Ir dar gal kas galetu pasakyti kaip vokiskai vadinasi SODA,nes neisivaizduoju kaip jos rasti cia doh.gif

nu nemanau kad tiktu g.gif reikes zelatinos ideti mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepu Kirbes meduti. Atrodo tesla padariau tirstoka, bet kai pradejau pilti i skarda per skysta pasirode doh.gif gal iskeps g.gif
Na bent jau pakilo normaliai, bet vidurys prastai kepa, gal nesugadinsiu ko. Kazko nesekminga siandien diena verysad.gif
Kepu ir galvoju kokioj temperaturoj reikia ji kepti g.gif As dejau ant 175 kazkur, gal gerai g.gif
Atsakyti
Aš irgi kai kepiau Kirbės medutį, nenutaikiau miltų kiekio. Pakilo garžiai, bet vidurys ilgai kepė. Ir pasvilo tortuko viršus. Šiap nerealus skonis, bet skaniausias jis man buvo po dviejų parų. Toks šlapias šlapias. Kitą kartą manau reikės dėti daugiau miltų.
Ačiū, Kirbe, už nerealiai skanų tortą. Kaip tik dukrytės gimtadieniui kepsiu ir bandysiu padaryt, kad ne tik skanus būtų, bet ir gražiai atrodytų ax.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Noriu pabandyt padaryt torta pagal Kirbes recepta(torta kepsiu pirma kart gyvenime) ir ten parasyta dirbtinio medaus,o jei as jo neturiu,o turiu tik naturalu ir skysta ir kieta ar jis tiks? Ir jei margarino pas mus tokio nera,ar tiks koks kitas? As ne LT ax.gif
Atsakyti