Amorosa, smagu,kad atsiradai
Bicarbonato sodico, pas mane shaldytuvas pilnas,kad sugertu blogus kvapus nezhinojau,kad chia ir yra soda
beje,o ka tada man daryt, imti sauksta sodos, ir uzpilti cirtinos sulciu ar acto, ir sudeti taip i teshla..... nesu gyvenime niekad darius su soda nieko, jei kas paaiskintu.....
as miltus perku bizcochona, kazkaip pripratau prie ju, o be to miltus tik kepiniams ir blynams naudoju, tai blynai ir varshkechiai super gaunasi su tais miltais
beje, as is madrido, o tu?
parduotuve tortu puoshimui radau, shiaip sunkoka, nes visas google mete tik pirkti per internete, bet yra keletas ir tikru
buvau vienoje, madrido centre, prie guzman el bueno, jei ish madrido galeciau papasakot tiksliau:)
o kai iejau, mane vyras vos ishtempe:) nes man akys apraibo no tiek grozhybiu, ten profesionali parduotuve su labai normaliom kainom:)
tad nusipirkau 10 formeliu sausainiams ( shirdutes menuliukai ir t.t tortu gelytem nebuvo:( pirkau ta konditerine rankove, ir atntgaliu bezui:) ir shiaip dekoracijom:)
negaliu atsidziaugti ta parduotuve, sulig tobulesiu, sulig lankysiuos:)
Papildyta:
amorosa yra dar keletas parduotuviu, tad jei tu ish madrido, galim kada ir kartu nusiaubti:)
QUOTE(Zhawute @ 2010 09 08, 23:52)
na priplepesim , ne i tema
Man iki Madrido visi 500km. gyvenu Andaluzijoje ,pries menesi buvom ambasadoje Madride , tai jei buciau zinojusi ,kad tokiu parduotuviu yra buciau nuvykusi apziureti kas ka ir kaip. Siaip tai ikejoje , kai ka radau puosimams pirkti , ta rankove , nors man vienkartiniai maiseliai labiau patinka panaudojai ir ismeti. Na dar radau visokiu formeliu sausainiams , bet tokiu kur mergaites perkasi UK parduotuvese ne su ziburiu neradau
o soda , tai jei nesideda koks jogurtas , grietine , tai nugesinu su obuoliu actu , tinka ir citrinos sultys , na tinka viskas kas rugstu. O siaip tai paimu sauksteli sodos , pilu tada ta soda i sauksta ir ant jo pilu acta , kad suputotu , visai nedaug to acto reikia gal kokio sauksto ar dvieju. Ir kai jau suputoja soda pilu i tesla . O tie miltai kur parasei mano manymu ,gal ir tinka epiniams , bet man neaisku kiek tu kepimo milteliu buna ideta, tai as ju ir nenaudoju niekada , kazkaip ipratau tesla gaminti pati.
Kur gi buvai pries menesi , buciau smulkiai issiklausinejusi apie ta parduotuve , o dabar nei nebezinau , ar kada teks dar nuvaziuoti i Madrida
Merginos prisidirbau , kiek kepiau kirbės medutį viskas gerai gaudavos , nu vakar tai viršuj viena pusė ėmė kai iš orkaitės ištraukiau ir pasmego , su pagaliuku badžiau niekas nebelipo , atrodė iškepęs , supjausčiau , tai prieš viršų ta vieta kur pasmego , tai atrodo kaip su vandeniu pašlakstytta, nežinau ar aiškiau parašiau , kažin ar galiu tept , ar nebus kaip molis , gal kam tokių bėdų buvo , kame reikalas , pradėm didžiausiam strese esu
dėkui už bet kokius patarimus
dėkui už bet kokius patarimus
Amorosa priesh menesi inirtingai nagrinejau tortu puoshimu temas
Na, as tikrai radau neblogu reikaliuku, ypac tu antgaliu itin daug, tad pasiiemiau keturis, net nezhinojau kokius man reikia, dabar zinau, o jie po eura
Na teshla darysiu cipciuko meduti, tad tikriausiai soda gesinsiu su citrinos rugstim, nieko tokio? Tad suputojus pilsiu tiesiai i teshla....gerai supratau????
Baisu man ta soda, baisiau nei beze kuri darysiu ryt
Papildyta:
Amorosa - o kur tu randi ir kaip vadinas krakmolas?
Na, as tikrai radau neblogu reikaliuku, ypac tu antgaliu itin daug, tad pasiiemiau keturis, net nezhinojau kokius man reikia, dabar zinau, o jie po eura
Na teshla darysiu cipciuko meduti, tad tikriausiai soda gesinsiu su citrinos rugstim, nieko tokio? Tad suputojus pilsiu tiesiai i teshla....gerai supratau????
Baisu man ta soda, baisiau nei beze kuri darysiu ryt
Papildyta:
Amorosa - o kur tu randi ir kaip vadinas krakmolas?
QUOTE(linette @ 2010 09 09, 13:19)
Merginos prisidirbau , kiek kepiau kirbės medutį viskas gerai gaudavos , nu vakar tai viršuj viena pusė ėmė kai iš orkaitės ištraukiau ir pasmego , su pagaliuku badžiau niekas nebelipo , atrodė iškepęs , supjausčiau , tai prieš viršų ta vieta kur pasmego , tai atrodo kaip su vandeniu pašlakstytta, nežinau ar aiškiau parašiau , kažin ar galiu tept , ar nebus kaip molis , gal kam tokių bėdų buvo , kame reikalas , pradėm didžiausiam strese esu
dėkui už bet kokius patarimus
dėkui už bet kokius patarimus
Nenusimink, jei sau kepei - tai suvalgysi ir zinosi kita karta. O siaip galvoju, gal nelabai gerai tesla issimaise? Man daznaiusia pirmas kartas pavyksta puikiai, o po to pradedu prisidirbti.
sveikutes, pirma karya bandau kepti meduti
turiu beda su pertepimu.. turiu grietine jogurto ir krakmolo, viska sumaisiau ir padejau i saldytuva... gavosi skystoka mase. kazi ar sustings? nusipirkti nei standiklio nei grietineles negaliu, kur gyvenu pas mus 4 dienos iseigines. patarkit ka daryti? gal koki beze pertepima? neturiu supratimo...
turiu beda su pertepimu.. turiu grietine jogurto ir krakmolo, viska sumaisiau ir padejau i saldytuva... gavosi skystoka mase. kazi ar sustings? nusipirkti nei standiklio nei grietineles negaliu, kur gyvenu pas mus 4 dienos iseigines. patarkit ka daryti? gal koki beze pertepima? neturiu supratimo...
SOS
kepu kirbes torta ir plaku grietinę... nu ji skysta gaunas... reikia žalatinos??? ar ne?? ar tokia skysta tept formoj
kepu kirbes torta ir plaku grietinę... nu ji skysta gaunas... reikia žalatinos??? ar ne?? ar tokia skysta tept formoj
kokio skystumo pertepimas turi buti? gal pavirti kad sutirstetu? ar atsaldyti? irgi darau pagal kirbe, pyragas tai liuks isejo
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 09, 18:33)
SOS
kepu kirbes torta ir plaku grietinę... nu ji skysta gaunas... reikia žalatinos??? ar ne?? ar tokia skysta tept formoj
kepu kirbes torta ir plaku grietinę... nu ji skysta gaunas... reikia žalatinos??? ar ne?? ar tokia skysta tept formoj
QUOTE(inbal @ 2010 09 09, 18:50)
kokio skystumo pertepimas turi buti? gal pavirti kad sutirstetu? ar atsaldyti? irgi darau pagal kirbe, pyragas tai liuks isejo
Pas mane tai skysta buvo grietinė, irgi nervas ėmė Bet sutepiau formoje, į šaldytuvą įkišau, pastengo ta grietinė normaliai Želatinos jokios nedėjau ir nieko tikrai neviriau ir nešaldžiau
QUOTE(Įdomi @ 2010 09 09, 19:16)
Pas mane tai skysta buvo grietinė, irgi nervas ėmė Bet sutepiau formoje, į šaldytuvą įkišau, pastengo ta grietinė normaliai Želatinos jokios nedėjau ir nieko tikrai neviriau ir nešaldžiau
o tai vienam sluoksniui kiek pilt???
QUOTE(akvilyte @ 2010 09 09, 19:21)
o tai vienam sluoksniui kiek pilt???
Ui, prasta iš manęs patarėja, pirmą kartą tik aš jį kepiau Pyliau tai jau negailėdama Pasikliovau nuojauta, tsakant O gavosi štai kas:
Beje, praėjusios papuošimų temos paskutiniuose puslapiuose (štai čia , pavažiuok žemyn) Olesta įdėjusi savo torčiuko pjūvį, tai pas ją storesni grietinės sluoksniai Kiek suprantu, niekur ta grietinė nepabėga, nereikia bijot
nu sutepiau kas bus tas bus