Labutis,
isbandzia siandien Cipciuko medaus recepta. Labai greit pasidariau tesla ir issikepiau blynkus Labai patiko, kad galejau labai plonai iskociti. Tik va nesubadziau blynuku sakute, tai puslem issoko kitakar reiks pasitaisyti. Grietinele isplakiau labai puikiai, asrodo anksciau per mazai ja isplakdavau, o dabar tiesiog su peiliu gali atpjauti ir tepti Tik per mazai jos nusipirkau tai siaip ne taip issisukau. Pamirsau nusipirkti citrinos ta dejau citrinos rugstele, ragavau ir dejau. O vietoj ckraus dejau cukraus pudra. Ragausim po 2 dienu tai tada ir skoni galesiu iertinti, manau bus puikus
Labai gunde Kirbes medaus receptas, bet dar susilaikiau, ji isbandysiu mazylio gimtadieniui
QUOTE(SandraRupke @ 2010 08 25, 17:54)
Labutis,
isbandzia siandien Cipciuko medaus recepta. Labai greit pasidariau tesla ir issikepiau blynkus Labai patiko, kad galejau labai plonai iskociti. Tik va nesubadziau blynuku sakute, tai puslem issoko kitakar reiks pasitaisyti. Grietinele isplakiau labai puikiai, asrodo anksciau per mazai ja isplakdavau, o dabar tiesiog su peiliu gali atpjauti ir tepti Tik per mazai jos nusipirkau tai siaip ne taip issisukau. Pamirsau nusipirkti citrinos ta dejau citrinos rugstele, ragavau ir dejau. O vietoj ckraus dejau cukraus pudra. Ragausim po 2 dienu tai tada ir skoni galesiu iertinti, manau bus puikus
Labai gunde Kirbes medaus receptas, bet dar susilaikiau, ji isbandysiu mazylio gimtadieniui
isbandzia siandien Cipciuko medaus recepta. Labai greit pasidariau tesla ir issikepiau blynkus Labai patiko, kad galejau labai plonai iskociti. Tik va nesubadziau blynuku sakute, tai puslem issoko kitakar reiks pasitaisyti. Grietinele isplakiau labai puikiai, asrodo anksciau per mazai ja isplakdavau, o dabar tiesiog su peiliu gali atpjauti ir tepti Tik per mazai jos nusipirkau tai siaip ne taip issisukau. Pamirsau nusipirkti citrinos ta dejau citrinos rugstele, ragavau ir dejau. O vietoj ckraus dejau cukraus pudra. Ragausim po 2 dienu tai tada ir skoni galesiu iertinti, manau bus puikus
Labai gunde Kirbes medaus receptas, bet dar susilaikiau, ji isbandysiu mazylio gimtadieniui
As niekada Cipciuko meducio laksteliu nebadau sakute, tiesiog kai iskepu, uzdedu sunkesne lentute, gaunasi lyguteliai
QUOTE(gitule @ 2010 08 26, 02:33)
As niekada Cipciuko meducio laksteliu nebadau sakute, tiesiog kai iskepu, uzdedu sunkesne lentute, gaunasi lyguteliai
Kitakart ir man taip reiks pdaryti, nes grietineles pritrukau lygindama ir vistiek kreivokas gavosi be kaip saviem bus gerai, svarbu geras skonis
O aš karališkąjį medutį kepu dabar
O koks medutis yra karališkas
Kur blynai ale plikytos medaus tešlos: 3 kiaušiniai, 1,5 st. cukraus, vanilinio cukraus, 2 v.š.medaus, sodos, 2 v.š. ištirpinto sviesto, 2 st.miltų.
Kiaušinius ir cukrų išplakame mikseriu, įmaišome medų, ištirpintą sviestą, nugęsintą sodą, viską išmaišom. Suberiame miltus, vėl išmaišome ir statome indą į vandens vonelę (kaip plikytai tešlai) 40-čiai minučių. Pamaišom vis, o kai tešla tampa elastinga, tepame ją ant kepimo popieriaus (išsikerpam pagal formą) laaabai plonai, tiesiog permatomai, galima su ranka (vis pašlapinant, kad neliptų), nes su šaukštu gali sunkokai sektis. Turi išeiti 7 - 8 tokie blynai, juos kepam apie 5 - 7 min. 200 laipsnių t - roje. Nebijokit, kad "blynai" peršviečiami - kepant jie pasipučia. Kai atvės, gausis tokie trapūs lakštai.
Kremą pasidaryt mokėsit: gietinė, cukrus, citrinos sultys - viską gerai išplakam ir tiek. Jei tortą transportuosit arba dienos tokios karštos kaip dabar, galima į kremą įdėti labai nedaug želatinos. Pertepam lakštus kremu, leidžiam susigerti (nedėti į šaldytuvą, nes nepakankamai persigers!), viršų apibarstyti trupiniais, riešutais ar kitaip papuošti. Skaniausias šis tortas būna po paros ar dviejų, kai būna kiek "pabrendęs".
Kiaušinius ir cukrų išplakame mikseriu, įmaišome medų, ištirpintą sviestą, nugęsintą sodą, viską išmaišom. Suberiame miltus, vėl išmaišome ir statome indą į vandens vonelę (kaip plikytai tešlai) 40-čiai minučių. Pamaišom vis, o kai tešla tampa elastinga, tepame ją ant kepimo popieriaus (išsikerpam pagal formą) laaabai plonai, tiesiog permatomai, galima su ranka (vis pašlapinant, kad neliptų), nes su šaukštu gali sunkokai sektis. Turi išeiti 7 - 8 tokie blynai, juos kepam apie 5 - 7 min. 200 laipsnių t - roje. Nebijokit, kad "blynai" peršviečiami - kepant jie pasipučia. Kai atvės, gausis tokie trapūs lakštai.
Kremą pasidaryt mokėsit: gietinė, cukrus, citrinos sultys - viską gerai išplakam ir tiek. Jei tortą transportuosit arba dienos tokios karštos kaip dabar, galima į kremą įdėti labai nedaug želatinos. Pertepam lakštus kremu, leidžiam susigerti (nedėti į šaldytuvą, nes nepakankamai persigers!), viršų apibarstyti trupiniais, riešutais ar kitaip papuošti. Skaniausias šis tortas būna po paros ar dviejų, kai būna kiek "pabrendęs".
Ačiū
Nežinojau tokio medučio recepto.
Gal kada išbandysiu
Nežinojau tokio medučio recepto.
Gal kada išbandysiu
che che čia gi tas pats ambasadorių medutis tik karališku patapo Skanus tortukas tik imlus darbui biškį
QUOTE(RiMami @ 2010 08 28, 15:24)
O kokis skirtumas, kaip pavadinsi? Bile skonis geras būtų
Išbandžiau Kirbės medutį , esu sužavėta mano skoniui jis tobulumas tikras , AČIŪ AČIŪ Kirbei už receptą , paprastas , nebrangus , skonis super , nelabai gvaizdikėlius mėgstu , bet ir juos dėjau , skonio nepagadino o tik papildė, tik į pertepimą dėjau žele gabaliukų ir turėjau tirntų šaldytų aviečių, tai jas per sietelį pertryniau ir įdėjau kelis šaukštus vanilinio pudingo , kad avietės sutirštėtų , gavos labai skanus tortas , kas ragavo visiems labai patiko
papuošimas toks belekoks , visokie likučiai
dar kart ačiū
papuošimas toks belekoks , visokie likučiai
dar kart ačiū
QUOTE(linette @ 2010 08 29, 12:35)
džiaugiuosi,kad patiko..... labnai gražiai papuošei trafareto pagalba......tik trupinukai labai šviesus......tikriausiai ne nuo šio medučio likučiai.....
Labas vakaras. Nusprendziau rugsejo 1-osios proga iskepti cipciuko medaus torta Sakykit, kiek laiko ir kokioje temperaturoje reikia kepti tuos lakstus? (Orkaite elektrine). Lakstus kepate atskirai? Ta prasme iskepa vienas, kisate kita, ir taip visus? Sakydamos, kad reikia leisti kremui susigerti, tai cia suprasti, kad sutepti su kremu ir palikti nakciai ar parai pastoveti ir tik tada ragauti? o kur? saldytuve? Tikiuosi galesite pagelbeti ir jau ryt galesiu kepti Oj, temperatura jau radau pirmame poste, kad 250'C. Bet va kiek laiko? Raso, kad labai trumpai, bet va kiek tiksliau? bent mazdaug?