Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

Sakykit, o Kirbės medaus tortas tortų NEkepėjai pavyks iš pirmo karto? ax.gif Esu gyvenime tik kartą tortą kepusi (Daividijos plikytuką su braškėmis), tai tas tiesiog negali nepavykti biggrin.gif O kaip šis? g.gif Užėjo noras pabandyt išsikept, tik nelabai norisi produktus gadint hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 10:59)
Sakykit, o Kirbės medaus tortas tortų NEkepėjai pavyks iš pirmo karto? ax.gif Esu gyvenime tik kartą tortą kepusi (Daividijos plikytuką su braškėmis), tai tas tiesiog negali nepavykti biggrin.gif O kaip šis? g.gif Užėjo noras pabandyt išsikept, tik nelabai norisi produktus gadint hihihi.gif

Tikrai turetu pavykti,nes ten nera kam nepavykt.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 13:59)

tikrai pavyks...... 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už padrąsinimus, mergaitės 4u.gif Teks bandyt, kitaip ir nesužinosiu, ar pavyks biggrin.gif Gaila šunio neturiu, būtų kam atiduot nepavykusį šedevrą laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 12:37)
Ačiū už padrąsinimus, mergaitės 4u.gif Teks bandyt, kitaip ir nesužinosiu, ar pavyks biggrin.gif Gaila šunio neturiu, būtų kam atiduot nepavykusį šedevrą laugh.gif

As tai vyrui atiduodu,jam viskas gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 08 23, 15:44)

išlepintas bebe.gif kiek mačiau Daividijos šedevrų foto ir receptų - sakau: išlepinta šeimyna!!

Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 13:59)

Tai kad nelabai yra kaip sugadint, aš taip pat nelabai moku tortus kepti ir pabandžiau išsikepti pagal Kirbės receptuką, tai pavyko puikiai. Vaikas ir dabar vis prašo vos ne kasdien kepti doh.gif sakė skanesnio torto nesu valgęs thumbup.gif
Ačiū Kirbei už receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 08 23, 15:44)

Tokio augintinio namie irgi nebelaikau rolleyes.gif

QUOTE(tviga @ 2010 08 23, 16:44)
Tai kad nelabai yra kaip sugadint

Paskaitinėjau kelias temukes, pasirodo, ne visoms pavyksta biskvitą iškept. Kam per daug iškyla, kam sukrenta, kas puzles paskui dėlioja doh.gif Bijau ir aš į tų "laimingųjų" tarpą pakliūt lotuliukas.gif

Nors tortuką bandysiu kepti tik kitą savaitę, bet noriu jau dabar išsiaiškinti iškilusius klausimus ax.gif Perskaičiau 2 temas, nemačiau, kad kitoms būtų kilę tokių klausimų blush2.gif Tik man, gudruolei doh.gif lotuliukas.gif
1. Natūralaus medaus irgi reikia 200 gr? Kažkodėl man atrodo, kad dirbtinis saldesnis, nors nevalgiusi jo šimtą metų ax.gif Ir kiek šaukštų maždaug būtų to medaus (ne skysto, o jau pakietėjusio? g.gif Neturiu svarstyklių doh.gif
2. Visada perku nedidelius kiaušinius. Gal šitam reikalui nusipirkti L dydžio ar dėti 4 M dydžio?
3. Ne viena rašo, kad geriausia kepiniams naudoti 405D miltus, pasižiūrėjau saviškius - aišku 550D doh.gif Ar geriau pasirūpinti kitais, ar tiks ir 550D?
4. Neturiu ne tik svarstyklių, bet ir elektrinio mikserio lotuliukas.gif Ar normaliai išsiplaks grietinė šluotele, ar reiks eit iš mamos mikserį parsitempti? ax.gif

Klausimų kaip pas pirmokę doh.gif
Beje, kadangi neturiu ne tik svarstyklių, mikserio, bet ir kočėlo, o visas vynas išgertas ir nebeliko apvalių butelių laugh.gif , tai ir nusprendžiau būtent pagal Kirbės receptą medutį daryti, nors ir bijau to biskvito doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 22:23)
Klausimų kaip pas pirmokę doh.gif

Nepergyvenkite taip, juk nebūtina tiksliai viską gramais sumatuoti.
1. Medų dėjau natūralų (nes dirbtinio pamiršau nusipirkti) ir iš akies, nes neturėjau kuom pasverti apie 3 didelius kaupinus šaukštus
2. Apie kiaušinių dydį iš viso net nepagalvojau lotuliukas.gif dėjau tokius kokius turėjau - normalius ir tiek kiek reikėjo pagal receptą.
3. Miltai mano buvo 550D, tiko smile.gif
4. Kadangi mikserį turėjau, tai čia negaliu patarti ar su rankine šluotele pavyks išplakti ax.gif gal ir galima su rankiniu, tik su elektriniu tikrai bus greičiau

O biskvitą pastebėjau reik pjaustyti ne iš karto kol dar karštas, bet kai jau atvėsęs, tada lengviau ir lygiau man susipjaustė
Va kol parašiau, net pati taip užsimaniau to torto (kaip mažas vaikas) reiks turbūt kept doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tviga: 23 rugpjūčio 2010 - 22:26
Dėkui, tviga, už atsakymus 4u.gif Imsiuos kitą savaitę darbo biggrin.gif Mano močiutė pensininką kepdavo, tai grietinę visada rankomis susiplakdavo, tai gal ir man pavyks ax.gif Aišku, grietinė pas ją naminė būdavo g.gif Na bus matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 24, 09:13)
Dėkui, tviga, už atsakymus 4u.gif Imsiuos kitą savaitę darbo biggrin.gif Mano močiutė pensininką kepdavo, tai grietinę visada rankomis susiplakdavo, tai gal ir man pavyks ax.gif Aišku, grietinė pas ją naminė būdavo g.gif Na bus matyt biggrin.gif

Na grietinėi geriau atsinešk iš mamos mikserį ,kad nereiktu po to ekstra lakstyti. Tikrai išsiplaka per kokias kelias minutes.
Gal pasakysite kokioje temperaturoje jį kepti? nes mano vyrui skonis biskvitu biški karstelėjes padeges. Nes pradžioje įkaitinau orkaite iki 200 po to kepiau ir parudavo labai greitai tada sumažinau iki 170 kažkur nes čia sunku nustatyti ant šios orkaitės ir jis man tada kalną padarė. Bet aš jį į vidurį įdėjau kai sutepinėjau ir viskas ok.
O medus dirbtinis yra degintas sulrus su laščliu rugšties kad nesukietetų.
Atsakyti
QUOTE(tviga @ 2010 08 23, 16:44)
Tai kad nelabai yra kaip sugadint, aš taip pat nelabai moku tortus kepti ir pabandžiau išsikepti pagal Kirbės receptuką, tai pavyko puikiai. Vaikas ir dabar vis prašo vos ne kasdien kepti  doh.gif  sakė skanesnio torto nesu valgęs  thumbup.gif
Ačiū Kirbei už receptuką  4u.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
QUOTE(tviga @ 2010 08 23, 23:25)
Nepergyvenkite taip, juk nebūtina tiksliai viską gramais sumatuoti.
1. Medų dėjau natūralų (nes dirbtinio pamiršau nusipirkti) ir iš akies, nes neturėjau kuom pasverti apie 3 didelius kaupinus šaukštus
2. Apie kiaušinių dydį iš viso net nepagalvojau  lotuliukas.gif  dėjau tokius kokius turėjau - normalius ir tiek kiek reikėjo pagal receptą.
3. Miltai mano buvo 550D, tiko  smile.gif
4. Kadangi mikserį turėjau, tai čia negaliu patarti ar su rankine šluotele pavyks išplakti  ax.gif  gal ir galima su rankiniu, tik su elektriniu tikrai bus greičiau

O biskvitą pastebėjau reik pjaustyti ne iš karto kol dar karštas, bet kai jau atvėsęs, tada lengviau ir lygiau man susipjaustė
Va kol parašiau, net pati taip užsimaniau to torto (kaip mažas vaikas) reiks turbūt kept doh.gif

pati bnebučiau geriau paaiškinus...... 4u.gif
QUOTE(Evelinčikas @ 2010 08 24, 12:05)
Na grietinėi geriau atsinešk iš mamos mikserį ,kad nereiktu po to ekstra lakstyti. Tikrai išsiplaka per kokias kelias minutes.
Gal pasakysite kokioje temperaturoje jį kepti? nes mano vyrui skonis biskvitu biški karstelėjes padeges. Nes pradžioje įkaitinau orkaite iki 200 po to kepiau ir parudavo labai greitai tada sumažinau iki 170 kažkur nes čia sunku nustatyti ant šios orkaitės ir jis man tada kalną padarė. Bet aš jį į vidurį įdėjau kai sutepinėjau ir viskas ok.
O medus dirbtinis yra degintas sulrus su laščliu rugšties kad nesukietetų.

200 per daug šitam biskvitui...iš pradžiu 180 ne daugiau,o po to dar galima sumažint iki 160 kažkur...kiekvienos orkaite skirtingai kepa,tad reik žiureti....bet nereik aukštos temperaturos tikrai,nes apdega,o vidus bus neiškepes.....
Atsakyti