Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS, 6 tema

Sveikos, o man medaus tortas pats skaniausias tai perteptas grietine su citrinos sultimis, galima dar dėti vaisių. Su grietinėle man kažkoks labai riebus.
Atsakyti
Dariau tortuka Kirbes meduti, viskas patiko tik gavosi sausokas, kazin kodel?? g.gif dariau su 30 proc. grietine, cia nebuvo parasyta kad sulaistyti biskvita , o gal reikejo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 06 06, 20:31)
Dariau tortuka Kirbes meduti, viskas patiko tik gavosi sausokas, kazin kodel??  g.gif dariau su 30 proc. grietine, cia nebuvo parasyta kad sulaistyti biskvita , o gal reikejo?  unsure.gif

Sulaistyti tikrai nereikia. Kepiau jau antrą kartą, tik šį kartą po sutepimo ne po paros, o po dviejų valgėm, tai dar drėgnesnis buvo. Tik prieskonius kitokius dėjau, supratau, kad muskatas netinka man šitam receptui. O pirmą kartą dėjau tik cinamoną ir kvapiuosius pipirus, buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 06 07, 03:24)
Sulaistyti tikrai nereikia. Kepiau jau antrą kartą, tik šį kartą po sutepimo ne po paros, o po dviejų valgėm, tai dar drėgnesnis buvo. Tik prieskonius kitokius dėjau, supratau, kad muskatas netinka man šitam receptui. O pirmą kartą dėjau tik cinamoną ir kvapiuosius pipirus, buvo  thumbup.gif

nu nezinau man tai jis per sausas gavosi kazkodel g.gif bandau suprasti kame klaida g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 06 07, 09:54)
nu nezinau man tai jis per sausas gavosi kazkodel  g.gif bandau suprasti kame klaida  g.gif

mano vyras mėgsta šlapesnį tai aš šiek tiek laistau lakštus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 06 07, 08:54)
nu nezinau man tai jis per sausas gavosi kazkodel  g.gif bandau suprasti kame klaida  g.gif

O po kiek laiko valgėt? Kiek laiko stovėjo suteptas? Gal nespėjo sumirkti?
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 06 08, 01:50)
O po kiek laiko valgėt? Kiek laiko stovėjo suteptas? Gal nespėjo sumirkti?

valgem po paros laiko mazdaug, o likutis dar kita diena, bet vistiek buvo sausokas man jis, nu nepalyginsi su Rafaelu, kazkaip tikejausi tokio dregno ir minksto ax.gif siaip skonis geras, gaminciau ir kita karta todel noriu suprasti ka dariau blogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 06 08, 13:19)
valgem po paros laiko mazdaug, o likutis dar kita diena, bet vistiek buvo sausokas man jis, nu nepalyginsi su Rafaelu, kazkaip tikejausi tokio dregno ir minksto  ax.gif siaip skonis geras, gaminciau ir kita karta todel noriu suprasti ka dariau blogai  g.gif


TURBUT PER STORAI SUPJAUSTEI BISKVITA.....KIEK SLUOKSNIU BUVO?ARBA PER MAŽAI GRIETINES......KITA KARTA PLONIAU PJAUSTYK IR DEK DAR DAUGIAU KREMO...TIKRAI NEBUS SAUSAS....
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , o aš su tokiu klausimu blush2.gif . Kiek laiko reikia plakti grietinę? Tik vieną kartą dariau su grietine, bet man atrodo, kad per mažai plakiau g.gif , nes buvo skysta ir dėl to man nepatiko pertepimas su grietine schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2010 06 08, 21:58)
Kiek laiko reikia plakti grietinę? Tik vieną kartą dariau su grietine, bet man atrodo, kad per mažai plakiau  g.gif , nes buvo skysta ir dėl to man nepatiko pertepimas su grietine schmoll.gif

Cypsiuko recepte gerai parašyta, pacituosiu:
"Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų "
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 06 08, 22:38)
Cypsiuko recepte gerai parašyta, pacituosiu:
"Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų "

Ačiū, bet aš apie grietinę klausiau ax.gif . Su grietinėle problemų neturiu, todėl ir norisi daryti tik su ja, o va su grietine, tai neaišku g.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 06 08, 22:45)
TURBUT PER STORAI SUPJAUSTEI BISKVITA.....KIEK SLUOKSNIU BUVO?ARBA PER MAŽAI GRIETINES......KITA KARTA PLONIAU PJAUSTYK IR DEK DAR DAUGIAU KREMO...TIKRAI NEBUS SAUSAS....

isejo 5 sluoksniai, grietines buvo 2 dideli indeliai tai gal reikia 3 g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mayfly @ 2010 06 09, 00:08)
Ačiū, bet aš apie grietinę klausiau  ax.gif . Su grietinėle problemų neturiu, todėl ir norisi daryti tik su ja, o va su grietine, tai neaišku  g.gif

nu jei nori tvirto kremo tai pirk grietine Dvaro kur 40 proc mirksiukas.gif bet siaip man ir su 30 proc iseina neblogai, reikia torta sutepineti formoje, o kai isimsit bus viskas sustenge smile.gif ai dar atsiminiau kad galima grietine per nakti i sieteli supilti ir nuvarvinti tai ir kudesne bus labai standi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liusii: 08 birželio 2010 - 23:21