Sveikos, o man medaus tortas pats skaniausias tai perteptas grietine su citrinos sultimis, galima dar dėti vaisių. Su grietinėle man kažkoks labai riebus.
Dariau tortuka Kirbes meduti, viskas patiko tik gavosi sausokas, kazin kodel?? dariau su 30 proc. grietine, cia nebuvo parasyta kad sulaistyti biskvita , o gal reikejo?
QUOTE(Liusii @ 2010 06 06, 20:31)
Dariau tortuka Kirbes meduti, viskas patiko tik gavosi sausokas, kazin kodel?? dariau su 30 proc. grietine, cia nebuvo parasyta kad sulaistyti biskvita , o gal reikejo?
Sulaistyti tikrai nereikia. Kepiau jau antrą kartą, tik šį kartą po sutepimo ne po paros, o po dviejų valgėm, tai dar drėgnesnis buvo. Tik prieskonius kitokius dėjau, supratau, kad muskatas netinka man šitam receptui. O pirmą kartą dėjau tik cinamoną ir kvapiuosius pipirus, buvo
QUOTE(Elentari @ 2010 06 07, 03:24)
Sulaistyti tikrai nereikia. Kepiau jau antrą kartą, tik šį kartą po sutepimo ne po paros, o po dviejų valgėm, tai dar drėgnesnis buvo. Tik prieskonius kitokius dėjau, supratau, kad muskatas netinka man šitam receptui. O pirmą kartą dėjau tik cinamoną ir kvapiuosius pipirus, buvo
nu nezinau man tai jis per sausas gavosi kazkodel bandau suprasti kame klaida
QUOTE(Liusii @ 2010 06 07, 09:54)
nu nezinau man tai jis per sausas gavosi kazkodel bandau suprasti kame klaida
mano vyras mėgsta šlapesnį tai aš šiek tiek laistau lakštus
QUOTE(Liusii @ 2010 06 07, 08:54)
nu nezinau man tai jis per sausas gavosi kazkodel bandau suprasti kame klaida
O po kiek laiko valgėt? Kiek laiko stovėjo suteptas? Gal nespėjo sumirkti?
QUOTE(Elentari @ 2010 06 08, 01:50)
O po kiek laiko valgėt? Kiek laiko stovėjo suteptas? Gal nespėjo sumirkti?
valgem po paros laiko mazdaug, o likutis dar kita diena, bet vistiek buvo sausokas man jis, nu nepalyginsi su Rafaelu, kazkaip tikejausi tokio dregno ir minksto siaip skonis geras, gaminciau ir kita karta todel noriu suprasti ka dariau blogai
QUOTE(Liusii @ 2010 06 08, 13:19)
valgem po paros laiko mazdaug, o likutis dar kita diena, bet vistiek buvo sausokas man jis, nu nepalyginsi su Rafaelu, kazkaip tikejausi tokio dregno ir minksto siaip skonis geras, gaminciau ir kita karta todel noriu suprasti ka dariau blogai
TURBUT PER STORAI SUPJAUSTEI BISKVITA.....KIEK SLUOKSNIU BUVO?ARBA PER MAŽAI GRIETINES......KITA KARTA PLONIAU PJAUSTYK IR DEK DAR DAUGIAU KREMO...TIKRAI NEBUS SAUSAS....
Sveikos , o aš su tokiu klausimu . Kiek laiko reikia plakti grietinę? Tik vieną kartą dariau su grietine, bet man atrodo, kad per mažai plakiau , nes buvo skysta ir dėl to man nepatiko pertepimas su grietine
QUOTE(Mayfly @ 2010 06 08, 21:58)
Kiek laiko reikia plakti grietinę? Tik vieną kartą dariau su grietine, bet man atrodo, kad per mažai plakiau , nes buvo skysta ir dėl to man nepatiko pertepimas su grietine
Cypsiuko recepte gerai parašyta, pacituosiu:
"Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų "
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 06 08, 22:38)
Cypsiuko recepte gerai parašyta, pacituosiu:
"Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų "
"Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų "
Ačiū, bet aš apie grietinę klausiau . Su grietinėle problemų neturiu, todėl ir norisi daryti tik su ja, o va su grietine, tai neaišku
QUOTE(kirbe @ 2010 06 08, 22:45)
TURBUT PER STORAI SUPJAUSTEI BISKVITA.....KIEK SLUOKSNIU BUVO?ARBA PER MAŽAI GRIETINES......KITA KARTA PLONIAU PJAUSTYK IR DEK DAR DAUGIAU KREMO...TIKRAI NEBUS SAUSAS....
isejo 5 sluoksniai, grietines buvo 2 dideli indeliai tai gal reikia 3
Papildyta:
QUOTE(Mayfly @ 2010 06 09, 00:08)
Ačiū, bet aš apie grietinę klausiau . Su grietinėle problemų neturiu, todėl ir norisi daryti tik su ja, o va su grietine, tai neaišku
nu jei nori tvirto kremo tai pirk grietine Dvaro kur 40 proc bet siaip man ir su 30 proc iseina neblogai, reikia torta sutepineti formoje, o kai isimsit bus viskas sustenge ai dar atsiminiau kad galima grietine per nakti i sieteli supilti ir nuvarvinti tai ir kudesne bus labai standi