QUOTE(Kibekė @ 2010 06 04, 19:39)
Turiu tokį kvailą klausimėlį rytoj darysiu medaus tortą, lakštus jau išsikepus. Susimaliau sausainius barstymui ir nežinau kur juos palikti nakčiai - vėsioje vietoje t.y. šaldytuve ar įprastai, kambario temp.?
Trupinius aisku kamb.temp., nebutina saldytuve lakstus irgi, kad ir menesi laiko kambary, jei pagal Cipciuko recepta.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 06 04, 20:44)
Trupinius aisku kamb.temp., nebutina saldytuve lakstus irgi, kad ir menesi laiko kambary, jei pagal Cipciuko recepta.
Ačiū už greitą atsakymą
Aha, dėl lakštų žinojau, atseit jau medus kaip konservantas gaunas ir ilgiau galima laikyti
merginos kokius miltus geriau naudoti, 405D ar 550D, a?
QUOTE(katanelis @ 2010 06 05, 22:46)
merginos kokius miltus geriau naudoti, 405D ar 550D, a?
as tai naudoju Ekstra
QUOTE(katanelis @ 2010 06 05, 21:46)
merginos kokius miltus geriau naudoti, 405D ar 550D, a?
as tokius naudoju
http://www.google.lt...mKo2Z_QaUku3lDw
QUOTE(katanelis @ 2010 06 05, 20:46)
merginos kokius miltus geriau naudoti, 405D ar 550D, a?
405D, kuo skaicius mazesnis tuo miltai geresni skaitosi
Gaminau pirmąkart gyvenime medaus tortą (receptūra pagal Cipciuką, tik mažinau proporcijas) su lakštų kočiojimu teko šiek tiek pakovoti, bet gavos, kaip gavos tikrai skanus torčiukas, tik su puošyba ne kažin kas gavos, dar reiks stipriai pasitempti šioj srity, nes šįkart barsčiau tik sausainių trupiniais. Ai, dar dėjau konservuotų ananasų gabaliukų, tai labai gardu. Tik gal kitą kartą lakštus šiek tiek sulaistysiu, nes mano skonio receptoriams trūko daugiau drėgmės o dar labai smagu, kad ir namiškių ausys lapsi
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 06, 10:23)
Gaminau pirmąkart gyvenime medaus tortą (receptūra pagal Cipciuką, tik mažinau proporcijas) su lakštų kočiojimu teko šiek tiek pakovoti, bet gavos, kaip gavos tikrai skanus torčiukas, tik su puošyba ne kažin kas gavos, dar reiks stipriai pasitempti šioj srity, nes šįkart barsčiau tik sausainių trupiniais. Ai, dar dėjau konservuotų ananasų gabaliukų, tai labai gardu. Tik gal kitą kartą lakštus šiek tiek sulaistysiu, nes mano skonio receptoriams trūko daugiau drėgmės o dar labai smagu, kad ir namiškių ausys lapsi
Dar sausumas priklauso nuo saldytuvo. jei jis is nauju , kurie turi programa no frost tai tada reikia laikyti uzdengta , kad nedziovintu. Pati nustebau kai pakeitus saldytuva tortas apdziuvo kol issiaiskinau kame beda. Anksciau saldytuvas buvo senas ,toks kur sieneles apledeja, tai kuo ilgiau leikomas medutis tuo labiau jis dregnedavo , o dabar naujame sadytuve is karto dedu i uzdengiama tortine.
Ir dar del kociojimo , turbut leidai teslai atvesti ,kad sunkiai kociojosi. As tesla visa laika laikau uzdengta metaliniame bliude ant to pacio puodo su garais , kad neatsaltu , nes kai atsala ,labai jau sunku kocioti. Arba dar gali buti ,kad miltu buvo ideta per daug
QUOTE(Jurginė @ 2010 06 06, 12:21)
Tai, kad laikiau jį šaldytuve gerą parą, tad manau pakankamai o valgėm šiandien priešpiet. Bet tortas tai galingas gavosi savo kiekiu, toks sunkus, tai dar gali dalis jo ir pastovėti šaldytuve kokią parą, ne kad dar labiau susigertų lakštai?
QUOTE(amorosa @ 2010 06 06, 13:03)
Nea, tešlą kočiojau iškart, šiltutėlę, ant kepimo popieriaus, o šaldytuvas tai ne iš senųjų, bet ne ir naujų, kur yra programa frosted medutį laikiau tortinės lėkštėje ir dar apvyniojusi maistine plėvele. Na, jis nėra toks sausena, bet lyg norėtųs, kad šiek tiek drėgnesnis būtų bet vistiek labai gardus, vienas mėgstamiausių mano tortų
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 06, 11:23)
Gaminau pirmąkart gyvenime medaus tortą (receptūra pagal Cipciuką, tik mažinau proporcijas) su lakštų kočiojimu teko šiek tiek pakovoti, bet gavos, kaip gavos tikrai skanus torčiukas, tik su puošyba ne kažin kas gavos, dar reiks stipriai pasitempti šioj srity, nes šįkart barsčiau tik sausainių trupiniais. Ai, dar dėjau konservuotų ananasų gabaliukų, tai labai gardu. Tik gal kitą kartą lakštus šiek tiek sulaistysiu, nes mano skonio receptoriams trūko daugiau drėgmės o dar labai smagu, kad ir namiškių ausys lapsi
pati kelis metus kepdavau medutį pagal vieną receptą, pertepdavau grietine. ir laistydavau lakštus ir t.t... dažniausiai būdavo super skanus, bet kartais norėdavosi šlapesnio. Kai aptikau Cipciuko medutį, pertepimas plata grietinėle - nieko kolkas skanesnio nesu valgiusi. VISUOMET pavyksta, visuomet būna drėgnas (įsigeria ir paliekant virtuvėje ant stalo)... iš visos normos visada darau, nes daug valgančių nuolat, iškepu 30 cm skersmens 12-13 lapų, sutepimui sunaudoju 1 - 1,2 L grietinėlės ... pritariu sakymui 100 proc., kad pavykti jis tiesiog negali