Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 18, 08:02)
Loret30, kaip laikosi tavo tujukai, auginami iš šakelių?

Maniškiai auga, bet dabar klausimas, o kada jau juos galima bus sodinti laukan? Žaliuoja mano tos šakelės ar lapeliai tujų, bet iš kur man žinot, ar jos išleido kokias šaknis? g.gif Ir pasodinus, jaučiu, reikėtų kiekvieną dieną laistyti, jei šilta vasara nusimatytų? nes dabar tai tos šakutės gauna pakankamai daug drėgmės, ar man jas bent metus kokiuose vazoniukuose paauginti ir tik kitais metais sodinti žemėn? g.gif

hi.gif Ačiū,laikosi puikiai.

Kadangi sukišau šakeles šiemet-tai šiemet dar jų nejudinsiu,manau,kad tikrasis rezultatas pasimatys tik pavasarį.Nenugelto nė viena.Dar tokią keistą"pušinę" eglutę sukaišiojau-šakelės augina pumpurėlius.(buksmedžiai irgi žaliuoja)

ax.gif Negaliu nieko patarti,pati eksperimentuoju,bet žinau,kad persodinti nereikia iki pavasario.(šaknelių pas maniškes dar nesimato,vieną apžiūrėjau,neiškenčiau blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 26 gegužės 2010 - 15:30
QUOTE(-Braskeele @ 2010 05 26, 16:19)
Sveikos, sodininkes smile.gif
Reik jusu patarimo...Tik nevarykit skaityt visu temu apie tujas, jei mano klausimas cia nuskambes n-taji karta, nes su mazu "vabalu", traukianciu kompo laidus ir lizdo, tai butu gan sudetinga padaryti doh.gif  biggrin.gif
Zodziu, norim pasisodinti tuju palei tvora, nuo kaimynu "pasislept" biggrin.gif Nelabai as gaudausi tose tuju rusyse, todel nelabai zinau kokios tujos yra tinkamesnes sodint palei tvora, gal kolonines blush2.gif ?
Ir dar- pasidalinkit kur Vilniuje ar jo apylinkese perkate tujas? As pradedancioji "sodininke", tad tasku nelabai zinau unsure.gif Buvau turguj, poroj medelynu, Ermitaze, bet sakyciau brangoka.o mum reik kokiu 50-60 tuju, ir noretusi ne visai jau tokiu mazulyciu po 50 cm. kad po to visa gyvenima laukt, kol jos uzaugs doh.gif Noretusi apie metro aukscio.
Zodziu, busiu labai dekinga tam, kas nepatinges atsakyt i mano klausimus blush2.gif

Na nezinau ar metriniu tuju LT galima bus papigiai pirkti, daug kas is Lenkijos veze 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 05 26, 16:30)
hi.gif Ačiū,laikosi puikiai.

Kadangi sukišau šakeles šiemet-tai šiemet dar jų nejudinsiu,manau,kad tikrasis rezultatas pasimatys tik pavasarį.Nenugelto nė viena.Dar tokią keistą"pušinę" eglutę sukaišiojau-šakelės augina pumpurėlius.(buksmedžiai irgi žaliuoja)

ax.gif Negaliu nieko patarti,pati eksperimentuoju,bet žinau,kad persodinti nereikia iki pavasario.(šaknelių pas maniškes dar nesimato,vieną apžiūrėjau,neiškenčiau blush2.gif )

Ačiū, tai ir aš tada palauksiu iki pavasario wink.gif Nekišiu dar laukan ax.gif Maniškės irgis žaliuoja, patinka joms turbūt augti bute biggrin.gif
Atsakyti
Labutis,prisijungiu į jūsų būrelį 4u.gif .Praėjusiais metais mama buvo išvykusi į kelionę po Italiją,tai juk kažkur užmatė tują su visai kitokiomis sėklomis (turbūt supratot apie ką kalbu),tai va ir nugvelbė šakelę blush2.gif .Šakelės prigaivinti nėišėjo,bet aš tas sėklutes išsidžiovinau ir pasėjau sausio mėn į lovelį,o dabar jau turiu 17vnt daigelių 3cm ūgio.Patarkit į kada man jas atskirai po vieną į vazoniukus susodinti ir į kokią žemę sodint.AČIŪ, išanksto už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif nzn ar cia i tema, ar tuju auginimas nuo puskirparisiu skiriasi? Nes medziai identiski atrodo, tik atspalviai skiriasi, apie juos mazai info randu, tai skaitineju sioj temeleje. Nusiziurejome puskiparisiu gyvatvorei, vienas 7lt, apie metra ugio, tik saknys maiseliuose, atvezti is Olandijos. Gal kas auginat? Mums apie 30 vnt reikia, galvojam, kaip su prigijimu, ar jie gajus?
Atsakyti
QUOTE(Liepaa @ 2010 05 27, 10:57)
sveikos  4u.gif  nzn ar cia i tema, ar tuju auginimas nuo puskirparisiu skiriasi? Nes medziai identiski atrodo, tik atspalviai skiriasi, apie juos mazai info randu, tai skaitineju sioj temeleje. Nusiziurejome puskiparisiu gyvatvorei, vienas 7lt, apie metra ugio, tik saknys maiseliuose, atvezti is Olandijos. Gal kas auginat? Mums apie 30 vnt reikia, galvojam, kaip su prigijimu, ar jie gajus?

gali super augti 10, 20 metų, o papuls tokia žiema kaip pastaroji ir nudegs. Ir šiaip, vakarinės tujos atsparesnės žiemos pab., pavasario pr. nudegimams, ko apie puskiparisius, kurie mėgsta ruduoti, iššusti, nepasakyčiau ax.gif
Atsakyti
g.gif taip ir tujom buna, o cia is patirties tas palyginimas? blush2.gif
Atsakyti
kas tujom būna? Rašiau juk apie vakarines (t. occidentalis), o yra dar ir t. plicata, t. orientalis, t. koraiensis. Čia ne veislės, o rūšys.

Taigi, vakarinės neapdega.
Ir ką reiškia patirtis? Pati todėl ir neauginu, kad matau kituose kiemuose, bei teoriją patvirtina ir matomi egzemplioriai.
Atsakyti
na truputi jau vaizdas man ryskeja. Kur mes isikureme visi tik pradeda sodintis, tai reiks pro senesne gyvenviete pravaziuot ir paciai atkreipti demesi ir palyginti, aciu uz pasidalijima ismintim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 05 08, 20:06)
Ger. žinovai padėkit su konsultacija
Žiemą apšalo mano tujos, bet išskyrus šias dvi, kitos atrodo, kad gyvens.
Kaip manote ar šitos jau beviltiškos? Ar tikėtis dar, kad atsigaus?
user posted imageuser posted image
Paskutinėje nuotraukoje kitos šakelės  pajuodę buvo. Aš net pagalvojau, kad koks "mielas" kaimynas chemikalais užpylė.

mano pernai pasodintu puse tuju tokiu buvo. Pirkau labai pigiai ir nelabai grazus krumeliai buvo(nete susiradau ir atveze.tik tada pamaciau). I vasaros gala beveik visi nurudavo. Palikau visus ziemoti. siais metais jau aiskiai matesi,kurie galutinai nudziuve,kurie ne. is 15 nudziuvusiu(taip,kaip nuotraikoj) 10 atsigavo. petarciau neskubet tokiu rauti lauk. vaizdelis gal ir ne koks,bet,jei dar yra zaliu lapeliu,yra tikimybe,kad atsigaus
Papildyta:
QUOTE(loret30 @ 2010 05 06, 17:57)
Sveikutės
schmoll.gif Nereikia rauti,o persodinkit giliau.Iš kotų išleis naujas šakneles  4u.gif

Man taip irgi patare tuju vienas augintojas. Isbandziau-pasiteisino. Turiu as kelias tujas,kurios vis keliauja is vienos vietos i kita. Vienais metais sodinau giliau,nei buvo pasodintos pries tai,o siemet tas pacias vel kitur sugalvojau persodint,ir tikrai is kamieno saknis isleidusios.
Atsakyti
Patikrinau ir aš savo tujukus, nei vienos šaknelės, bet lapiukai žaliuoja, nu tai gal tos šaknies reikės metus laukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 05, 11:31)

kaip sekasi, saulute1980, tavo tujai? Aš kažkiek dienų palaikiau vandenį, ale vanduo pradėjo ruduot, tai šiandien persodinau, gal pavyks man jai "gyvybės" įpūst  ax.gif

Labai senai čia skaitinėjau, bet į klausimą atsakysiu: mano tuja dar tebėra pamerkta ir vieną šaknelę išleido !!!!!!! dar vis laikau, žiūrėsim kaip bus toliau smile.gif
Atsakyti