Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

laikas nuo laiko atsiranda pavienių tų nudžiuvusių šakelių ,manau nuo sausros ,gal sniegas buvo išlaužęs ir tik dabar pasimatė.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 09 gegužės 2010 - 13:00
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 07, 11:51)

Taigi, gal galit paaiškinti, kuo remiatės ir kaip laistant ar gavus didelį kiekį kritulių nepradės pūti kamienai, neįsimes puviniai.  ax.gif

smile.gif Man taip aiškino žmogus,auginantis tujas jau ne vieną dešimtmetį...nemanau,kad jis melavo...ir manau,kad prieš išmetant augalą buvo verta pabandyti tokį būdą smile.gif .
Atsakyti
aš gi pacitavau S. Nerį - lauk, kol lazda sužaliuos, kas reiškia - niekada. Sudžiuvusios lazdos neatželia, nereiktų klaidinti žmonių.

Be to, tujų šaknys yra dirvos paviršiuję, net 10 cm žemiau šaknies kaklelio gresia uždusint tują. Tokius patarimus duodant, reiktų dar ir savo adresą pateikti, kad žinotų žmonės kur su pretenzijomis dėl nudaigotų tujų kreiptis cool.gif
Atsakyti
Tiek to,nesiginčysiu,nes mano teiginiai-nepagrįsti moksliniais tyrimais smile.gif bet prieš išmesdama tujas nuplikusiomis apačiomis-pamėginčiau jas išgelbėti tokiu būdu.
Atsakyti
[sveiki n labai rupi vienas klausimas ax.gif jau is kelinto kaimyno isgirstu kad tujose yra erkiu g.gif ar tai gali buti teisybe?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 09, 20:45)
aš gi pacitavau S. Nerį - lauk, kol lazda sužaliuos, kas reiškia - niekada. Sudžiuvusios lazdos neatželia, nereiktų klaidinti žmonių.

Be to, tujų šaknys yra dirvos paviršiuję, net 10 cm žemiau šaknies kaklelio gresia uždusint tują. Tokius patarimus duodant, reiktų dar ir savo adresą pateikti, kad žinotų žmonės kur su pretenzijomis dėl nudaigotų tujų kreiptis  cool.gif

QUOTE(loret30 @ 2010 05 09, 21:21)
Tiek to,nesiginčysiu,nes mano teiginiai-nepagrįsti moksliniais tyrimais  smile.gif bet prieš išmesdama tujas nuplikusiomis apačiomis-pamėginčiau jas išgelbėti tokiu būdu.

ei, ei, baikt tongue.gif Taigis turiu savo galvą, ir pati sprendžiu, tai už savo sprendimus pati ir atsakau biggrin.gif Ten tie mano tujos-kuoliukai neaugo, nes dar šalia didžiulis medis auga, gal ten joms žemių per mažai, ar kas. Girdėjau viena ausim, kad žada jį kirsti, tai tada jau bus ir vietos, ir žemės (aišku, jei pasistengs ir kelmą su visoms šaknimis išrauti ax.gif ). O šiaip, tai aš mėgstu paeksperementuoti, tai vat, liko viena greičiausiai negyva tuja, tai su ja ir bus galima paeksperimentuoti ax.gif

O dėl erkių, tai kai erkių aktyvumo metas, manau, kur tų erkių nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 05 09, 21:21)
Tiek to,nesiginčysiu,nes mano teiginiai-nepagrįsti moksliniais tyrimais  smile.gif bet prieš išmesdama tujas nuplikusiomis apačiomis-pamėginčiau jas išgelbėti tokiu būdu.

doh.gif ten buvo ne viena nuotrauka ir ne viena tuja - išmesti siūliau kuolus, o ne nuplikusias tujas, kurių giliau persodinti jokiais būdais nepatarčiau, pasiūliau uždenti apvaliom tujom.
Dėl manęs gali žmogus sodinti kaip tik šauna į galvą, bet jei prašo patarimo, tai veikia principas - nepakenk

QUOTE(isabelaa @ 2010 05 09, 21:28)
[sveiki n labai rupi vienas klausimas ax.gif   jau is kelinto kaimyno isgirstu  kad tujose yra erkiu  g.gif   ar tai gali buti teisybe?

ar nebus sugedęs telefonas? Voratinklinės erkės kenkia augalams, tačiau žmonėms ir naminiams gyvūnams neįsisiurbia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 09 gegužės 2010 - 22:30
ar nebus sugedęs telefonas? Voratinklinės erkės kenkia augalams, tačiau žmonėms ir naminiams gyvūnams neįsisiurbia.
[/quote]
na jau ramiau , nes turim katina tai jis dazniausiai po tujom miega ir i savaite dazniausiai po 4 erkes istraukiu, dar kaimyne tetulyte taip ir pasake kad tujose gyvena jos blink.gif tai jau vaiko prie tuju neleidziu
Atsakyti
Sveiki, ir vis dėl to ir mes nusprendėm tujomis apsodinti patvorį... tik va daug metrų pas mu tai nemažai jų reikia. jeigu pirktumėm mažus daigelius ,t.y 3 metų tai po kiek laiko galim tikėtis matomų rezultatų? Ir ar verta tujas sodinti prie sodo- skaičiau kad sodas neduoda vaisių ten kur tujos auga... Mes planuojam sodinti smaragdinės tujas.
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2010 05 13, 15:47)
*po kiek laiko galim tikėtis matomų rezultatų?
** Ir ar verta tujas sodinti prie sodo-

*jeigu pirksi normaliomis sąlygomis užaugintas-jau pirmus metus pamatysi rezultatus.
**mano viena rutulinė tuja prie obels ir kriaušės neaugo (stovėjo vietoje). kai vaismedžius panaikinome, tai ir prasidėjo augimas spartus.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 13, 15:51)
*jeigu pirksi normaliomis sąlygomis užaugintas-jau pirmus metus pamatysi rezultatus.
**mano viena rutulinė tuja prie obels ir kriaušės neaugo (stovėjo vietoje). kai vaismedžius panaikinome, tai ir prasidėjo augimas spartus.

Va ir aš tą girdėjau, reikės tada pagalvot ką sodinti šalia sodo, nesinori kad viskas būtų kaip ant delno g.gif O tujas planuojam pirkti iš medelyno, LT augintas, tik nedideles, nes 200 metrų reikėtų apsodinti, tai didelės neišeina g.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 09, 21:28)
[sveiki n labai rupi vienas klausimas ax.gif  jau is kelinto kaimyno isgirstu  kad tujose yra erkiu  g.gif  ar tai gali buti teisybe?

Kaimynė beravėdama visą eilę tujų parsinešė namo kelias erkes. Bet ar jos nuo tujos, ar nuo žolės - neaišku.
Atsakyti