Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Mes turim rutulio formos, mažaūges tujas nežinau pavadinimo (per 10 m uzaugo kazkur iki 50 cm). Vieną dieną žiūriu, kad jos kažkokios išsiskleidusios- pasirodo, vaikai lipo, sėdosi ir išlaužė. Jos man po kol kas žaliuoja, bet galvoju ar man jas surišti ar visai nuimti nulaužtas šakeles ( jos dar kažkiek laikosi prie kamieno)? O iš ta nulaužta šakelė pasodinta į žemę žaliuotų? Kokia būtų jūsų nuomonė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vike: 07 gegužės 2010 - 09:35
QUOTE(loret30 @ 2010 05 06, 21:51)
verysad.gif Gaila...o kad išplikusiom apačiom tujas reikia giliau įsodinti-patarė vienas senas tujų ir kt.augalų augintojas ax.gif
smile.gif Bandau ir aš šiemet prisiauginti tujų,nežinau kas išeis-jau mėnuo kaip šakelės inspekte sukaišiotos,dar nė viena nenudžiuvo,bus matyt vasaros pabaigoj manau. g.gif
Mes aplink sodybą susodinom eglutes,žadu mulčiuoti nupjauta žole...eglučių 700 vnt. ,nepamandravosi su geresniu mulčiu ax.gif

Bet įdomu kiek tas pigiau? 70 litrų maišas rudo smulkaus mulčo  seniuose pigiausiai apie 22 Lt kainuoja.

O, geras, bet man baisu būtų judinti senoles tujas, ta prasme iškast ir persodinti giliau, nes baisu, kad neprigis? g.gif Bet turėsiu mintyje ir tą variantą. Pas mane kelios nuogakamienės, tai jei šoninės nepradės leisti šakučių ilgesnių, tai teks persodinti giliau wink.gif
Būtinai lauksiu naujienų, kaip sekasi jūsų mažyliams tujukams wink.gif

QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 21:54)
bet vien tik mulčio neužteks, reikia ir agro plėvelę tiesti.
O jeigu tujos bus su daug sėklų (kaip šiais metais), tai ką darysi? Rankiosi? doh.gif Aš nemulčiuočiau, nebent su nupjauta žole.

o kaip sėklos mulcui trukdo? g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 07 gegužės 2010 - 09:55
QUOTE(Packa @ 2010 05 06, 21:25)
Ten pardavineja kg, viena tona 200 lt. Man reikia apmulciot apie 40 kv metru, tai skaiciavome kad reikia 200 kg, kainos 50 lt.
Papildyta:

Man atrodo, kad smaragdas neturi seklu tiek daug g.gif . O su nupjauta zole nelabai grazus vaizdelis unsure.gif Mulco storis turi buti 5-10 cm, tai zole gal nelabai tures augti g.gif
Gal jau kas patirties su mulcu turi, tai pakomentuokit 4u.gif

bigsmile.gif Oho,tai labai pigiai .

drinks_cheers.gif Su žole nebus vaizdelio,tikrai jeigu tik tiek tereikia-mulčiuokit tuo mulčiu ir galvos nebesukit mirksiukas.gif Smaragdinės tikrai labai retai ir negausiai žydi .g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 07, 09:53)

Niu jeigu jau "senolės"-tai gal geriau nejudinti,bet iki 1,50 m. aukščio-judinčiau drąsiai mirksiukas.gif

smile.gif Būtinai pasigirsiu,arba pasiguosiu,kaip seksis su tujukais 4u.gif

Sėklos mulčiui netrukdo,jos tik prišiukšlina mulčą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 07 gegužės 2010 - 10:09

reportažas apie spygliuočių auginimą
http://www.lrytas.lt...9...834621&sk=5
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 05 07, 11:08)
Niu jeigu jau "senolės"-tai gal geriau nejudinti,bet iki 1,50 m. aukščio-judinčiau drąsiai  mirksiukas.gif

smile.gif Būtinai pasigirsiu,arba pasiguosiu,kaip seksis su tujukais  4u.gif

Sėklos mulčiui netrukdo,jos tik prišiukšlina mulčą   ax.gif

Tai tos senolės ir bus apie 1,50m. daugiau joms niekas neleis augti ax.gif Pas mus susodintos, greičiausiai aukštaūgės, tik mes nusprendėme jų aukštyn neauginti, o karpyti,kad plėstųsi į šonus ax.gif ( kaimynai kiaušiais apmėtytų, jei tujas iki trečio aukšto užauginčiau biggrin.gif Jau dabar, kai susodinom, skundėsi, kad tujos šviesą jiems užstos, tai sergėjau pirmus metus, kad naktį nenukastų biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 07 gegužės 2010 - 10:39
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 07, 10:39)

g.gif Kaip tik nuo kaimynų 2 metrus auginčiau,nėr ko spoksoti...bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas kokį aukštį laikyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 07 gegužės 2010 - 11:00
QUOTE(loret30 @ 2010 05 07, 11:59)
g.gif Kaip tik nuo kaimynų 2 metrus auginčiau,nėr ko spoksoti...bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas kokį aukštį laikyti  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai jei nuosavam, tai ir keturių aukštų tujas auginčiau, gi dabar prie daugiaaukščio namo pasodinau, tai žinai biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Lutpede @ 2010 05 07, 11:26)
reportažas apie spygliuočių auginimą
http://www.lrytas.lt...9...834621&sk=5

niu įdomu, ačiū už reportažą wink.gif Čia kažkas neseniai forume ieškojo bekvapių tujų, tai kaip tik šiame reportaže minima jų veislė wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 07, 11:19)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Tai jei nuosavam, tai ir keturių aukštų tujas auginčiau, gi dabar prie daugiaaukščio namo pasodinau, tai žinai biggrin.gif

smile.gif Aišku tada.
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 05 06, 16:57)
Sveikutės
schmoll.gif Nereikia rauti,o persodinkit giliau.Iš kotų išleis naujas šakneles  4u.gif

įdomu, gal galite pagrįsti moksliniai tyrimais? Niekur nerandu, kad tujų kamienai leistų šaknis ar galima būtų dauginti vegetatyviškai.

Tujos sodinamos taip, kad šaknies kaklelis būtų 5-15cm virš ir tik smėlyje auginamos gali būti lygiai su dirvos paviršiumi. Nereikia pamiršti, kad po teisingo pasodinimo dirva suslugsta.

Taigi, gal galit paaiškinti, kuo remiatės ir kaip laistant ar gavus didelį kiekį kritulių nepradės pūti kamienai, neįsimes puviniai. ax.gif
Atsakyti
Ger. žinovai padėkit su konsultacija
Žiemą apšalo mano tujos, bet išskyrus šias dvi, kitos atrodo, kad gyvens.
Kaip manote ar šitos jau beviltiškos? Ar tikėtis dar, kad atsigaus?
user posted imageuser posted image
Paskutinėje nuotraukoje kitos šakelės pajuodę buvo. Aš net pagalvojau, kad koks "mielas" kaimynas chemikalais užpylė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 08 gegužės 2010 - 18:07
[quote=Lutpede,2010 05 08, 20:06
Paskutinėje nuotraukoje kitos šakelės pajuodę buvo. Aš net pagalvojau, kad koks "mielas" kaimynas chemikalais užpyllė
[/quote]
greičiausiai tujos nenušalo o perdžiuvo ,o tos kurios nujuodavę buvo ,tai ko gero tikrai palaistytos keturkojų ,,kaimynų,, man keliskart jau teko atsodint naujas pušeles ,eglutes bei tujas, kurios augo pakelėje ir kur jas nuolat laistydavo prabėgdami kaimynų du šunys ,tai netekus kantrybės apie kiekvieną sukaliau kuoliukus ir apvyniojau špagatu ,o ar tos dvi jūsų beviltiškos, tai laikas parodys ,bet dekoratyvumo tai jau tikrai ilgokai nebus.... verysad.gif
,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 08 gegužės 2010 - 19:29
Sveiki,
Pastebejau, kad ant tuju vis atsiranda toki padziuvusiu sakeliu, (nedaug, vienas kitas), ar cia normalu, ar kokia lyga jau kimba g.gif
Atsakyti