Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Cobre @ 2011 07 25, 15:51)
Na ir meiles reikia jiems, meiles  wub.gif

Aš juos visus mylėjau, o rezultate 14 vnt išraitų pavasarį. Gyvatvorėje susodintų net neskaičiuoju doh.gif
Tikriausiai nuo daug ko priklauso: vietos, vietovės ir dar 1000 ir vieno rodiklio.
Daugiau nemylėsiu - o gąsdinsiu, kad išmesiu jei neaugs. Su šliaužiančia egle tai suveikė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 25, 16:56)
Aš juos visus mylėjau, o rezultate 14 vnt išraitų pavasarį. Gyvatvorėje susodintų net neskaičiuoju  doh.gif
Tikriausiai nuo daug ko priklauso: vietos, vietovės ir dar 1000 ir vieno rodiklio.
Daugiau nemylėsiu - o gąsdinsiu, kad išmesiu jei neaugs. Su šliaužiančia egle tai suveikė  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Aisku, geriausia, kai taip, kaip Viliausmama daro, kai viskas daroma pagal ilgamete patikrinta schema. Visa kita tikriausiai laimes dalykas.
Pagasdink, gal tikrai suveiks biggrin.gif
Atsakyti
Pasodinau šiandien pušaitę ( iš vazono) ir tujenį. Tas tai man nepatiko - šaknų mažokai tokiam augalui. keikiausi garsiai, kad be reikalo tik vargstu. Pats augaliukas ne mažas. Jei prigis - būtų labai smagu. Sodinau dabar pagal visu viliausmamos pararimus. Vandens pripyliau klanus. Paskui sausom žemėm užbėriau. Nepatiko man tai, kad tam jog augalas išsitiestų reikėjo jį gilokai įkasti. Nežinau ar nebus tai blogai blush2.gif

iš karto pasodinus pagąsdinau - nušiursi - mesiu lauk lotuliukas.gif Kažin ar suveiks g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 25, 23:20)
Nepatiko man tai, kad tam jog augalas išsitiestų reikėjo jį gilokai įkasti.

blink.gif ir vėl laidojimas? Įsivaizduoju, kad augalas riebiau atsakė cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 26, 08:29)
blink.gif ir vėl laidojimas? Įsivaizduoju, kad augalas riebiau atsakė  cool.gif

Tai kad kitai nėjo - arba augtų kaip koks pašlemėkas - išsivartaliojęs rolleyes.gif
Kažin kaip tik jam norėsis būti "palaidotu" dalinai.
Gaila, aišku, jei neaugtų bet.... Turėčiau rimtą kozirų prieš V - iš visokių šūdarankių negalima augaliukų pirkt. Tai taip pat reikia pirkti labai rimtai nusiteikus, kai ir bet kurį kitą daiktą (techniką).
neminkit man ant mazolio - ir taip nervinuos blush2.gif Gal kas nors panašiai esate sodinęs? Man taip pasitaikė pirmą kartą, kad giliau pasodinau nei augo blush2.gif
Atsakyti
tiesiog yra du keliai, sodinti kaip priklauso ( nelaidojant šaknies kaklelio ), augimo kryptį formuoti sutvirtinant atraminiais kuoliukais. Jei netyčia išplikusi apačia, šalia sodinti kitą/-us augalą/-us, kurie paslėptų. Aišku, atsižvelgiant į atstumus tarp augalų ir įvertinus plėtimąsi. Tiesa, tokį kaip tujenis galima ir karpant paformuoti.
Antrasis kelias - pirkti 'gražius' augalus. Nenusivyliau nei vienu iš šio medelyno pirktu augalu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 26, 08:56)
tiesiog yra du keliai, sodinti kaip priklauso ( nelaidojant šaknies kaklelio ), augimo kryptį formuoti sutvirtinant atraminiais kuoliukais. Jei netyčia išplikusi apačia, šalia sodinti kitą/-us augalą/-us, kurie paslėptų. Aišku, atsižvelgiant į atstumus tarp augalų ir įvertinus plėtimąsi. Tiesa, tokį kaip tujenis galima ir karpant paformuoti.
Antrasis kelias - pirkti 'gražius' augalus. Nenusivyliau nei vienu iš šio medelyno pirktu augalu  4u.gif

Deja, nei vienas būdas netiko, nea augalas augo, kaip čia geriau paaiškint g.gif nuo šaknų iš karto palinkęs į dešinę, paskui tokia garbana ir net viršūnė įstriža. O ūgis nemažas. Ir dar šaknys poplikės ir tik vienoje pusėje.
Antras varientas visada thumbup.gif Bet kai reikia tik vieno augalo nevažiuosi toli. Juk ir darbas ir kelionė. Ir reikėtų spec transporto tokio dydžio augalui. O vietinis pasirinkimas skurdokas.
Na, skūpus moka du kartus (aš taip ir V pasakiau).
Bet būsiu atlikus bandymus: galėsiu pasakyti, kaip sekas taip "palaidojus" tujenį. ax.gif
Kvailiausiai, kad viskas daroma greitai doh.gif (vis nurimstu ir vėl nervinuos blush2.gif )
Reikia skubėt veją išlygint ir užsėt. O tam trūksta tik 2 augalų.
Dabar laukiu antrojo ir tą laidosiu blush2.gif
Beja, patirtį jau šiokią tokią turiu: prieš 3-4 maždaug metus taip palaidojau rutulines tujas. Dabar tik prisiminiau. Irgi kitos išeities nebuvo: apačia buvo nuplikus, negraži. Augo jos pas mane jau metus ir buvo negražios. Tada aš jas susodinau po dvi, suspaudus į krūvą. Ir užkasiau išplikimą.
Dabar neturiu priekaištų - man tinka.

user posted image

pati nuraminau save lotuliukas.gif
Rašysiu traktatą " Laidojimo nauda auginant spygliukus" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
spėju, kad laidojimas čia tik įsivaizduojamas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 26, 10:02)
spėju, kad laidojimas čia tik įsivaizduojamas  tongue.gif

Tiek pat kaip tujenio. Iki 10 cm giliau. Nes nebuvo šakučių apačioje. Matyt žolėj buvo augusios. Ir tankokai. Arba mest lauk - arba rizikuot.
Beja, dar vieną "paslaptį" išdavė, kai pagerint augalų prigijimą.
jei bus geras - pasidalinsiu blush2.gif
Atsakyti
Iškilo klausimas. Ar galima tuju gyvatvote sodinti dabar,o ne pavasari? Tai susije su ''darbo rankom,, kuriu pavasarį gali pritrukti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 06, 15:25)
Iškilo klausimas. Ar galima tuju gyvatvote sodinti dabar,o ne pavasari? Tai susije su ''darbo rankom,, kuriu pavasarį gali pritrukti unsure.gif

Tikrai galima. Tuo labiau, kad orai palankūs - palyja dažnai. Tik sodinkit, kaip viliausmama mokė thumbup.gif patiko man tas metodas.
Atsakyti
apmirus temutė paskutiniu laiku.
Kadangi jau ruduo ant nosies pasikartosiu su savo klausimu. Kada pradėti tręšti rudeninėm trašom tujas ir kokios trašos gali pakeisti siūlomas trašas spygliuočiams, nes kaip pastebejau Senukuose ant pokų nera užrašo rudeninės ar pavasario ? Ar tiktų paprastesnės-pigesnės rudeninės trašos skirtos daržui kad ir superfosfatas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukis01: 10 rugpjūčio 2011 - 10:16