QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 26, 08:56)
tiesiog yra du keliai, sodinti kaip priklauso ( nelaidojant šaknies kaklelio ), augimo kryptį formuoti sutvirtinant atraminiais kuoliukais. Jei netyčia išplikusi apačia, šalia sodinti kitą/-us augalą/-us, kurie paslėptų. Aišku, atsižvelgiant į atstumus tarp augalų ir įvertinus plėtimąsi. Tiesa, tokį kaip tujenis galima ir karpant paformuoti.
Antrasis kelias - pirkti 'gražius' augalus. Nenusivyliau nei vienu
iš šio medelyno pirktu augalu
Deja, nei vienas būdas netiko, nea augalas augo, kaip čia geriau paaiškint
nuo šaknų iš karto palinkęs į dešinę, paskui tokia garbana ir net viršūnė įstriža. O ūgis nemažas. Ir dar šaknys poplikės ir tik vienoje pusėje.
Antras varientas visada
Bet kai reikia tik vieno augalo nevažiuosi toli. Juk ir darbas ir kelionė. Ir reikėtų spec transporto tokio dydžio augalui. O vietinis pasirinkimas skurdokas.
Na, skūpus moka du kartus (aš taip ir V pasakiau).
Bet būsiu atlikus bandymus: galėsiu pasakyti, kaip sekas taip "palaidojus" tujenį.
Kvailiausiai, kad viskas daroma greitai
(vis nurimstu ir vėl nervinuos
)
Reikia skubėt veją išlygint ir užsėt. O tam trūksta tik 2 augalų.
Dabar laukiu antrojo ir tą laidosiu
Beja, patirtį jau šiokią tokią turiu: prieš 3-4 maždaug metus taip palaidojau rutulines tujas. Dabar tik prisiminiau. Irgi kitos išeities nebuvo: apačia buvo nuplikus, negraži. Augo jos pas mane jau metus ir buvo negražios. Tada aš jas susodinau po dvi, suspaudus į krūvą. Ir užkasiau išplikimą.
Dabar neturiu priekaištų - man tinka.
pati nuraminau save
Rašysiu traktatą " Laidojimo nauda auginant spygliukus"