Tuja vakarinė "Smaragd" :Augimo greitis: 15-kos metų augalo aukštis 2,5-3 m, plotis -0,8-1 m. Per metus priauga : į aukštį 6-10 cm,į plotį 4cm
Vadinasi gyvatvorę turėsite po... 15 metų. Prigijusi šakelė dar maždaug metus "stovės" Vėliau paaiškės, kad 50 proc neprigijo.
Sakykim, prigijo tiek šakelių kiek reikia. Sekantis etapas - susodinti tokiu tankumu, kad augalas augtų laisvai ir formuotų gražią lają. Visam tam +- dar 2 metai. Persodinsite į vietą - +1metai adaptacijai...
Kiek aš ten priskaičiavau na maždaug 20 metų laukimo iki rezultato. Daugoka
Bandžiau ir aš taip daryti - ir iš sėklų, ir iš auginių. Jei tai ne kasdieninis darbas (verslas) - per ilga ceremonija. Laiko ir kitais klausimais. O ir rezultatas tikrai nedžiugino.
Galima "NAMŲ SĄLYGOM" kokius 5 gražius augaliukus užsiauginti. Na - 20. O kai reikia šimtais -* geriau pataupyti pinigus, ir tuo pačiu savo laiką ir nervus.
Tegul tuo užsiima profesionalai ir tie, kam tai hobi.
Nesupykit, dauginkit, auginkit - jūsų pasirinkimas. Galbūt jums pakaks kantrybės ir laiko laukiant
QUOTE(Viliausmama @ 2011 07 18, 21:40)
Aš pavasarį apdengiau agroplėvele tą eglutę Conicą. Ir nudegė... nedaug, atsigavus dabar labai gražiai. Mat nežinojau, kad liestis negali... Kai nudengiau ir pamačiau apsvilusią, pagalvojau - :na va, dengiiau ir vis tiek š...".
QUOTE(Viliausmama @ 2011 07 19, 17:34)
Bircis,zinokit,kaip jas gelbet nezinau.....Yra didesniu pas jas bedu nei 50cm sniego sluoksnis.Bandykit kokiais eglisakiais dengt storu sluoksniu.....
oi... kokiu
p.s. jetau jetau...nuo zemes ukio tuo pradesiu zliumt: siandien gumbuoliai dali mano sakniniu salieru "nudroze" ,pradzioj braskes, zemuoges. o kur dar visokie virusai, grybeliai ir begales visokiu "dievo vabaleliu"
o lauko pelenai gali apest tujas?
QUOTE(Bircis @ 2011 07 20, 11:20)
o lauko pelenai gali apest tujas?
Pagal sudeti lyg ir neturetu,nes juose nera azoto.Bet mastau,jei perdozuojama(nes ten yra sarmas),pilama ant lapu ,tai gal atmest to varianto ir negalima.Siaip aplamai reikia tresti atokiau nuo medelio,sumaisius trasas su zememis.
Man atrodo, klausiama buvo apie pelėnus. Va kaip gaunasi, kai nenaudojamos lietuviškos raidės
mano manymu, pelėnai neturėtų pačių tujų graužt - jos juk labai "smirdi", todėl visiems kenkėjams netinka. Rašoma, kad pridėjus tujų į kurmių urvus, jie apeina sklypą... Bet randa kitą kelią
Pelėnai nebent šaknis pagraužt gali tikslaus atsakymo nėra
mano manymu, pelėnai neturėtų pačių tujų graužt - jos juk labai "smirdi", todėl visiems kenkėjams netinka. Rašoma, kad pridėjus tujų į kurmių urvus, jie apeina sklypą... Bet randa kitą kelią
Pelėnai nebent šaknis pagraužt gali tikslaus atsakymo nėra
Iš tiesų jei kalbama apie pelenus, jie labai gerai kaip trąša daug kam. O kaip spygliuočiams? Ar nenumuš per daug dirvos rūgštingumo? Juk spygliukai mėgsta didesnio PH dirvožemį
Papildyta:
Iš pradžių ir aš taip pamaniau Bet tada užkliuvau už žodžio "lauko" - ėmiau mąstyt, kas tai per pelenai, kokia čia rūšis Tada ir pagalvojau, kad tai lauko pelėnai - graužikai
Papildyta:
QUOTE(Viliausmama @ 2011 07 20, 19:24)
Aaaaaaaaaaaaa...o as supratau,kad apie pelenus
Na tikrai dar nepasitaike toks atvejis Bet tikrai nemanau-yra skanesniu dalyku jiems
Na tikrai dar nepasitaike toks atvejis Bet tikrai nemanau-yra skanesniu dalyku jiems
Iš pradžių ir aš taip pamaniau Bet tada užkliuvau už žodžio "lauko" - ėmiau mąstyt, kas tai per pelenai, kokia čia rūšis Tada ir pagalvojau, kad tai lauko pelėnai - graužikai
QUOTE(Dajulita @ 2011 07 20, 19:26)
Juk spygliukai mėgsta didesnio PH dirvožemį
didesnis pH reiškia - šarmingesnis ar artimas neutraliam, o mažesni skaičiai - rūgščiam dirvožemiui. Šarmas didina pH, vadinasi norėjot pasakyt, kad mažesnį pH, t.y. rūgštesnį dirvožemį? Tik pušys, eglės vis tik geriau auga šarmingesniame
As zinau tik tiek- dek .augalams pavasari reikia azoto,kad augtu,zaliuotu,bujotu,o antroje vasaros puseje ir rudeni tik fosforas su kaliu,kad pasiruostu augalas ziemai.Uz tai ir kalbu apie visokius importuotus augalus,kurie buna be paliovos pritresti azotu(matet tokius kaip saratukus istraukus augala)-blizgus ir pan..Jie rudeni dar neisnaudoja visu azoto ,jiems duotu trasu ir toliau bujoja,zaliuoja,o jiems juk ziemos miegui reikia ruostis.Ir gauna jie tada soka nuo musu ziemuzeliu.....
Papildyta:
Jie iskilnoja augalus,bet kad estu.............
Papildyta:
QUOTE(Pukis01 @ 2011 07 20, 19:29)
Kas liečia kurmius, tai, kad jie nemėgsta tujų, tai absoliutus melas. Mano visa dirva apie tujas ir po jom išvagota kurmių .
Jie iskilnoja augalus,bet kad estu.............