Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Prašau pasidalinti mintimis. ar paprasta karpomu tuju gyvatvore jau atgyvena? dukra praše pameginti pridauginti sodinuku naujam sklypeliui. Tikslas,manau ,užtvara nuo svetimu akiu ir kad brangiai nekainuotu schmoll.gif O man tai mažas stresiukas,ar skupus nemoka du kartus blush2.gif Pikiavau siandien,patvori pavesi vietos yra,tuju medžiagos irgi... Dar pasiskabiau kolonijines tujos,bet tas modelis irgi,turbut,moraliskai senas g.gif Iš vieno kelmo keli kamienai,tai ji nera liekna ir straini,kaip siuolaikines blink.gif Dekoju iš anksto ir tikiuosi,kad tai nebus pasišnekejimas ir pasitarimas su savim unsure.gif
Atsakyti
na, jei dukra neprames laiko vis pakarpyt, sutankinti ir bus gražu.
taip turėtų būti:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 09, 00:13)
taip turėtų būti:

Ne gyvatvorė, o tiesiog žalia siena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 29, 15:25)
sveikutės,
neklauskit, kokias aš tujas auginu, bet faktas, kad auginu. Pasodinom praeitais metais, buvo apie 1m. aukščio plius, minus. Skaičiau, domėjausi, vienžo, pasodinus, laisčiau, pradėjo ruduot lapeliai, apskabiau. Kelias tujas taip nuskabiau, kad liko vien kotas blink.gif Nu bet kažkur skaičiau, kad vilties dar yra. Tai vat, kas prigijo, tas prigijo, auga, žaliuoja, pumpuruojasi, o tie kotai ir stovi, jokio gyvybės ženklo? g.gif Tai ar dar turiu vilties sulaukti kokio lapelio, ar jau iškast ir mes lauk? g.gif
Aš planuoju ir palikti tujas apie 1m. aukščio, viršūneles praeitais metais apkarpėme, bet nepasakyčiau, kad labai intencyviai leidžia šonines šakas g.gif Gal aš čia per greit noriu tos tvoros? Mano tujos auga rytinėje pusėje, tai saulės ne per daugiausiai gauna ax.gif Gal reikia tujų trašom patręšti  g.gif

butinai reik paterst ir laistyt, pas mane kieme labai daug tuju, tos kur trestos 20cm aukstesnes uz tas kur netrestos:))o siaip tujos labai gajos , tikrai atsigaus bet butinos trasos
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 07 05, 14:37)
Tujom jau ko gero 10 metu, kerpame virsunes, nes aukscio virs 2  metru ir mums daugiau nereikia, sonu karpyti nereikia.  Bet dar karta klausiu: ar kalbedama apie laukines tujas turite omenyje tas karpomas gyvatvorines? Nes siaip jos ir mazos vistik skiriasi nuo koloniniu  g.gif
Savo tujas pirkome senai, zmogaus kontaktu nebeturiu, todel norisi suzinoti kas ir kaip. visai nenoriu moketi -niolikos litu, jei butu galimybe isigyti pigiau. Gal jus, minedama kaina, kalbate apie aukstesnes nei 1 metras tujas? As pirkciau mazesnes, nes na pirmi metai leciau, o paskui jau jos, kaip ant mieliu auga. Tai tokiu tikrai galima internete paieskojus nusipirkti ir pigiau. Ir nebutinai is bobuciu, kurios pripasakos nebutu dalyku.

savo tujas pirkau vos 15cm, berods po 15lt turguj, kasmet tresiau ir karpidavau kas nudziudavo db joms virs 2metu jos yra virs 1 metro zalios ir stiprios, todel, manau nesvarbu ar mazos ar dideles, visos jos prigija, tik reik trasu ir pirma menesi kai pasodinsit daug vandens, o poto jos pacios auga, pas mus smaragdines tujos:)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 08, 23:13)
taip turėtų būti:
user posted image

Neprames,gyvatvores normaliai suformuotos pas mus,gal tik sodrios žalumos truksta,nes netrešiu blink.gif Tik kai tokios grazios smadagdines stukso pakelese,tai ir suabejojau unsure.gif Tai tuo pačiu gal apie trešima paprotink mirksiukas.gif kada ir kiek kartu blush2.gif Trašas gal jau atsirinkot geras?
Atsakyti
Amarille, pirmus kelis metus tręšiau spygliuočiams skirtomis trąšomis. Augt augo, bet, kad labai jau didelis gerumas nuo jų būtų, nepastebėjau. Tačiau kai pradėjau mulčiuot ( žolė + durpės), ir į ūgį/šonus akivaizdžiai pradėjo plėstis ir spalva žymiai sodresnė.
Taip ir stovi trąšos nebenaudojamos wink.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif gal patarsit blush2.gif pasodintos per vėliau (06.18), turbūt per didelės ir vaizdelis dabar nelabai unsure.gif šakelės ruduoja, bet iš vidinės pusės, tai čia mes nepakankamai laistom ar saulėj nukepė ax.gif va vaizdeliai

user posted image

user posted image

iš kitos pusės lyg žalesnės

user posted image

dar nekarpėm, o dabar turbūt reikia laukti kad įsišaknytų ir tik paskui karpyti ax.gif o kada kirpti viršūnės kai pasiekiamas norimas aukštis ar iškart blush2.gif

labai būčiau dėkinga jei patarsit ką blogai darom, nes visai žali šioj srity blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristal* @ 2011 07 09, 13:44)

Vaizdas toks, kad labai aukštus sodinukus pirkot. Kažkoki nutysę- išplikę. Nesu specas tujų auginime, bet man panašiu atveju patarė giliau isodinti (per kastuvo gylį) tokius ištysėlius-išplikusiom šakom. Ta padariau rudenį. Dabar lauksiu rezultatų. Kol kas didelių pakitimų nematau tuo labiau, kad žiemą sniegas dar ir šakeles aplaužė.
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 07 09, 14:59)
Vaizdas toks, kad labai aukštus sodinukus pirkot. Kažkoki nutysę- išplikę. Nesu specas tujų auginime, bet man panašiu atveju patarė  giliau isodinti (per kastuvo gylį) tokius ištysėlius-išplikusiom šakom. Ta padariau rudenį. Dabar lauksiu rezultatų. Kol kas didelių pakitimų nematau tuo labiau, kad žiemą sniegas dar ir šakeles aplaužė.

nepirkom ax.gif jos sode augo krūvoje ta prasme lysvėse per tankiai sukištos buvo, tai ir yra tokios "belekokios" blush2.gif jų mažučių ir negenėjo, nes nebūtų kur plėstis joms blush2.gif tai vat sakau gal ir iš tokios beviltiškos padėties gal kas išeitų unsure.gif
Atsakyti
[quote=*Kristal*,2011 07 09, 14:44]
Sveiki 4u.gif gal patarsit blush2.gif pasodintos per vėliau (06.18), turbūt per didelės ir vaizdelis dabar nelabai unsure.gif šakelės ruduoja, bet iš vidinės pusės, tai čia mes nepakankamai laistom ar saulėj nukepė ax.gif va vaizdeliai

galit genėt ir laistyt laistyt ,nes smėlingoje pajūrio žemėje drėgmės labai mažai,o ypač ,kai tokia sausra buvo birželyje ,gerai būtų kaip Gaudvilė minėjo pamulčiuoti nupjauta vejos žole mirksiukas.gif sutankėt joms prireiks poros o gal ir daugiau metelių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 09 liepos 2011 - 17:09

Nieko aš tujom šiemet nedaryčiau,tik gausiai liečiau.Pavasari treščiau.Mulčiavimas taipogi neblogai.Nukarpyt bet kada suspesite. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a4ra: 09 liepos 2011 - 17:20
QUOTE(a4ra @ 2011 07 09, 18:19)
Nieko aš tujom šiemet nedaryčiau,tik gausiai liečiau.Pavasari treščiau.Mulčiavimas  taipogi neblogai.Nukarpyt bet kada suspesite. smile.gif

Pakenkti tujom trumpai pakerpant virsuneles galima taip pat,kaip plauku galiukus pakerpant mirksiukas.gif gaila,bet tik i sveikata ir grozy. Nereikia plaukt prieš gamta ir karpyt jauno menulio fazeje. Tam skirta delcia...
Atsakyti