Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(bozkute @ 2011 05 23, 17:25)
na kaip sako anyta, dabar yra geras metas sodinti tujas, ypatingai uzaugintas Lietuvoje. Mes ir patys pas save sodinomes pries 3-4 metus birzelio menesi, tai ne viena is gal 100 nenudziuvo, o ir gruntas ne pats idealiausias.

va mane irgi tas labai domina, bandau ieskoti info iki kada galima sodinti smile.gif
Atsakyti
jei tiket bozkute, tai visas menuo sodinimui tinka! Per ta laika galima ne tik tujas issirinkt, nusipirkt, bet ir pasodint. smile.gif
Atsakyti
Pagal viską pirmus metus pasodintų tujų tręšti negalima, o jei pasodinta rugpiučio pabaigoje, tai gal nieko blogo neatsitiks, kad patrešiu?
Atsakyti
Laba
Turiu klausima, ar tinka tujoms mulciuoti pusu zieve? Mums mulco nemazia reikes, o ji pigesne.
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 05 28, 09:35)
Pagal viską pirmus metus pasodintų tujų tręšti negalima, o jei pasodinta  rugpiučio pabaigoje, tai gal nieko blogo neatsitiks, kad patrešiu?

manau, jeigu graziai prigijusios, kad galima. Svarbu, tik ne per daug. As stengiuosi isbarstyti trasas pries lietu, tresiu specialiom tujiniu augalu trasom ax.gif
Papildyta:
QUOTE(KreKre @ 2011 05 28, 18:25)
Laba
Turiu klausima, ar tinka tujoms mulciuoti pusu zieve? Mums mulco nemazia reikes, o ji pigesne.

Mano visa tujine gyvatvore ir zaliasis įv. spygliuociu kampelis puikiausiai jauciasi apmulciuotas pusu zieves mulcu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 29, 01:34)
Mano visa tujine gyvatvore ir zaliasis įv. spygliuociu kampelis puikiausiai jauciasi apmulciuotas pusu zieves mulcu  4u.gif

4u.gif
O gal galit pasidalinti, kur perkate ivairius spygliuocius ar koki medelyna rekomenduoti. Nes noriu pradeti ieskotis kur ir ka reiks pirkti, kainas susilyginti ir panasiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2011 06 04, 12:26)
4u.gif
O gal galit pasidalinti, kur perkate ivairius spygliuocius ar koki medelyna rekomenduoti. Nes noriu pradeti ieskotis kur ir ka reiks pirkti, kainas susilyginti ir panasiai  ax.gif

uz Karmėlavos labai geras medelynas yra smile.gif priešais kavine senas bebras smile.gif ir augalai tikrai iperkami nei kituose kur teko lankytis:)
Atsakyti
Pernai buvau įjunkusi į naują medelyną Garliavoje, Sodų gatvėje, jie prie autostrados. Gavau keletą retesnių spygliuočių kultivarų, ypač skirtų mažiems ploteliams ir alpinariumams, ir už tikrai padorią kainą. + buvo įvairių dekoratyvinių žolių ir kitų įdomesnių augalų. Bet šiandien nulėkiau pasidairyti ir grįžau nusivylusi -kaip ir kitur, šiemet ten vyrauja tradicinis mūsų medelynų asortimentas. Pagrinde pušys/tujos. Pliusas už japonines lanksvas ir šeivamedžius - mačiau keletą kultivarų.

Dar visokių įdomybių galima gauti Sodo skrynioje Raudondvario pl. Kainos nemažos, bet galima aptikti tikrų "deimančiukų" + užsisakyti iš katalogo - atveža. O šeimininkai (ypač -as) visad mielai apie augalus papasakoja.

Aikštelėje už `Senojo bebro` irgi esu buvusi ir pirkusi, palyginti dideli medžiai/krūmai už padorią kainą. Bet tai buvo prieš metus, šiemet netikrinau.

Kikoje dažniausiai pirkdavau per išpardavimus wink.gif, Floros simfoniją tik apžiūriu.
Atsakyti
QUOTE(tatosyte @ 2011 05 27, 19:01)
va mane irgi tas labai domina, bandau ieskoti info iki kada galima sodinti smile.gif

Galima sodint iki pat rudens tujas.Svarbiausia,kad jos butu labai gerai iskastos(nenukertant saknu ir kad nuo ju nebutu nubyrejusi zeme),nelaikomos nuo iskasimo iki pasodinimo netinkamai ir tinkamai pasodintos (tai 50 proc.sekmes).Zinoma-idealiausia -pasirinkti vesesne diena arba velesni vasaros vakara.
Papildyta:
QUOTE(kojote7 @ 2011 05 23, 15:57)
Man irgi parūpo dėl tujų (smaragdinių) sodinimo laiko. Skambinau šiandien į du medelynus, tai viename sakė, kad galima sodinti iš grunto, tik reikia vis lieti, o kitame sakė, kad jau per vėlu, tik iš vazonėlių. Kadangi kaina gan skiriasi, tai ir bijau, kad norint sutaupyti gali tekt mokėti dvigubai sad.gif? Gal žinovai patartų ką daryti? Ar laukti rudens, ar galiu sodinti iš grunto ar tik iš vazonėlių?

Pasodinus tuja labai gerai reikia prilieti vandens(1-2 kibirai vandens),o paskui uzzerti sausomis zememis,mulcumi ar pan ir daugiau pamirsti apie laistyma.Dek.augalai liejami labai gausiai ,bet retai.Jei Lietuvoje labai didele sausra(1-1.5men.nelyja-kas buna laaabai retai),subadoma strypu apie augala,paliejama labai gausiai ir vel uzzeriama sausa zeme(kad nesusidarytu pluta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 09 birželio 2011 - 18:00
ax.gif toks klausimux profem... o per kiek laiko tuja uzauga: pvz. Smaragd nuo 30cm iki 1.5 metro Lietuveles salygomis?

gal... kas ...ir sodinuku gali pasiulyti?!
Atsakyti
kasmet paauga po 30 cm. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2011 06 27, 18:51)
kasmet paauga po 30 cm.  4u.gif  4u.gif

hi.gif dekui!
Atsakyti