Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Bircis @ 2011 05 18, 08:53)
Tai mano (na taip man atrodo) doh.gif  vos ne per viena diena apsisnargliavo - salta ir lietinga - gera terpe grybienai.

Bet del tuju  ax.gif tai as pradejau abejot g.gif : mama pasodino tujas, as "zalias" sodininkas, neanalizavau veisles, nupirkau trasu tujoms ir spygliuociams, apraviu, palaistau tuo mano funkcijos baigiasi - bet ar ten is ties tujos ?! Kai dabar tiek prisiziurejau apie ju veisles - esu beveik tikra, kad ten kadagys. Siandien planuoju vaziuot ir apziuret, jei orai nepaves. Nei pernai, nei uzpernai tokio sh..nebuvo, bet kriauses sirgo (gal neisviesejo nes buvo sausiau, nesimate). Tenka atsiprasyt tuju  blush2.gif busiu jas apkalbejus be reikalo ir dar ne i ta tema  ax.gif pakliuvus.

Labai dziaugiuosi, kad parasete cia biggrin.gif , nes buciau ir po siai dienai nezinojusi kodel taip serga mano kriauses drinks_cheers.gif
Vakar abu savo kazokinius kadagius islupau, nes po lietaus tos bjaurybes ant saku buvo tieeeekk daaaug, amo netekau praskleidusi apatines sakas blink.gif blink.gif
Ir dar, alpinariume ant sliauziancio geltonojo kadagio poros saku taip pat radau sio grybo, ispjoviau ir nuolat stebesiu doh.gif
Per tvora uzmaciau, kad abu kaimynai augina didziausius kazokinius kadagius-kai tik susitiksim, eisiu sviesti ir ju, nes visi jau buvom nusprende, kad musu sodu zeme netinkama kriausems augti doh.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2011 05 17, 16:51)
Ir vysniu ir kriaušiu kazkokios ligos nesiotojas yra kadagys....na as ne zinove tik tiek zinau, kad jei sode yra kriausiu ar vysniu kadagio buti negali....

schmoll.gif netiesa.
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 18, 09:12)
Labai dziaugiuosi, kad parasete cia  , nes buciau ir po siai dienai nezinojusi kodel taip serga mano kriauses 

..
Ir dar, alpinariume ant sliauziancio geltonojo kadagio poros saku taip pat radau sio grybo, ispjoviau ir nuolat stebesiu doh.gif
...

i "sveikata" drinks_cheers.gif
----
ne tik ispjaut saks, bet ir nupurksti REIKIA.

---

As ir rausiu lauk, ir siemet jau "super atidziai" purksiu, rinksiu kriausiu lapus (gal net nuskinsiu, kad nenupustu kur i miska, dar ras sau tas biesas koki "nameli" biggrin.gif ) nors ax.gif gal ir bergzdzios bus pastangos - pagal ta straipsi, net 6 km sporoms ne kliutis doh.gif
Atsakyti
suprantu, kad biski ne i tema, bet gal pravers:

Kriaušių rūdis sukelia kriaušinė gleivėtrūdė ( Gymnosporangium sabinae (Dieks.)). Kriaušės ypač smarkiai serga ten, kur paplitęs šios ligos tarpininkas kazokinis kadagys ( Juniperus sabinae L.). Obelys serga obelų rūdimis, kurias sukelia kitas parazitas - obelinė gleivėtrūdė. Jos tarpininkas paprastasis kadagys ( Juniperus communis ). Agrastai ir serbentai dažnai serga viksvinėmis rūdimis, jų tarpininkas - viksvos. Serbentinė veimutrūdė (Cronartium ribicola). Gyvena ant pušies. Šeimininkas serbentai, agrastai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bircis: 18 gegužės 2011 - 15:43
Labas vakarelis,

norejau pasiteirauti, ar galima tujas mulciuoti pjuvenomis arba misko durpemis (zoles neuztenku, nes viskas eina i darza lotuliukas.gif )? smile.gif
Kazkur girdejau, kad durpe nudegina tuju saknis, tai dabar nebezinau kaip cia protingiau pasielgus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 18, 09:23)

As neauginu kadugio ir kriauses neturiu, todel negaliu pasakyti ar tai tiesa ar ne, as tik parasiau, ka mus moke per ekologine augalininkyste, o jei chemija naudojant tai tikriauisiai gali gyventi augalai visokie kokie tik yra....
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2011 05 18, 21:16)
As neauginu kadugio ir kriauses neturiu, todel negaliu pasakyti ar tai tiesa ar ne, as tik parasiau, ka mus moke per ekologine augalininkyste, o jei chemija naudojant tai tikriauisiai gali gyventi augalai visokie kokie tik yra....

esmė tame, kad kadagių yra įvairių ir ne visi yra tarpininkai. Kazokinis - kriaušių rūdžių, dar gali būti tarpinis, bet tikrai ne uolinis, šliaužiantis ir visa grupė kitų.
Vyšnių ligas peržiūrėjau ir joks kadagys kaip tarpininkas nepaminėtas, liga persiduoda per ligotus lapus ir kt. medelių užkrėstas dalis 4u.gif

Tiesiog norėjau pasakyt, kad žodžio kadagys net ir be chemijos nereikia bijoti 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, pries 3 menesiui pasodinom tujas, bet ju lapai dabar pradejo geltonuoti unsure.gif ne visu, bet daugumos unsure.gif gal patartumete ka daryti, kas joms atsitiko g.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
Parduodamos apie 70 tuju. 80-100 cm aukščio. Vilniaus raj.
Kaina - 10 Lt
Atsakyti
O) as siandien buvau medelyne,norejau pirkti tuju gyvatvorei,tai mane atkalbejo,kad jau velu.Tik nebent tos,kurios auga vazonuose,bet jos brangesnes.Gal dar buciau pirkusi ka nors ir be tuju,bet irgi sako jau velu,visi medeliai sulapoje,taip ir likau be nieko iki rudens
Atsakyti
Man irgi parūpo dėl tujų (smaragdinių) sodinimo laiko. Skambinau šiandien į du medelynus, tai viename sakė, kad galima sodinti iš grunto, tik reikia vis lieti, o kitame sakė, kad jau per vėlu, tik iš vazonėlių. Kadangi kaina gan skiriasi, tai ir bijau, kad norint sutaupyti gali tekt mokėti dvigubai sad.gif? Gal žinovai patartų ką daryti? Ar laukti rudens, ar galiu sodinti iš grunto ar tik iš vazonėlių?
Atsakyti
QUOTE(kojote7 @ 2011 05 23, 15:57)
Man irgi parūpo dėl tujų (smaragdinių) sodinimo laiko. Skambinau šiandien į du medelynus, tai viename sakė, kad galima sodinti iš grunto, tik reikia vis lieti, o kitame sakė, kad jau per vėlu, tik iš vazonėlių. Kadangi kaina gan skiriasi, tai ir bijau, kad norint sutaupyti gali tekt mokėti dvigubai sad.gif? Gal žinovai patartų ką daryti? Ar laukti rudens, ar galiu sodinti iš grunto ar tik iš vazonėlių?

na kaip sako anyta, dabar yra geras metas sodinti tujas, ypatingai uzaugintas Lietuvoje. Mes ir patys pas save sodinomes pries 3-4 metus birzelio menesi, tai ne viena is gal 100 nenudziuvo, o ir gruntas ne pats idealiausias.
Atsakyti