Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(fashion @ 2010 05 04, 12:19)
Ir ar ne per velu persodinimui?

persodinimui su dideliu žemių kiekiu tinka bet koks metas (tik ne žiema lotuliukas.gif ), o tinkamiausias metas - iki gegužės vidurio. Nors aš esu persodinus ir rugpjūčio mėnesį. Nieko neatsitiko.
Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2010 05 02, 16:30)
sveikos,
nusignybiau tujos šakelę su medžio gabalėliu ir pasimerkiau į vandenį - ar gerai padariau? ar geriau kišt į žemę? ar yra šansų, kad išaugs ar kaip kitaip reikia?
ačiū

kaip sekasi, saulute1980, tavo tujai? Aš kažkiek dienų palaikiau vandenį, ale vanduo pradėjo ruduot, tai šiandien persodinau, gal pavyks man jai "gyvybės" įpūst ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 05, 11:28)
persodinimui su dideliu žemių kiekiu tinka bet koks metas (tik ne žiema lotuliukas.gif ), o tinkamiausias metas - iki gegužės vidurio. Nors aš esu persodinus ir rugpjūčio mėnesį. Nieko neatsitiko.

o kokia zeme tujom tinka? nes i ta vieta, i kuria ruosiames persodinti, yra gerokas priemolis. kazin ar tiks jom g.gif
Atsakyti
Sveikutės

QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 30, 17:38)
Niu raut lauk, širdį skaudėtų, tiek darbo įdėta ax.gif

schmoll.gif Nereikia rauti,o persodinkit giliau.Iš kotų išleis naujas šakneles 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 05 04, 12:12)
Mes persodinom didesnes - netoli 2 metrų. Prigijo gerai. daug laistėm.

wub.gif Labai gražios tujos.
Ir mes persodinom nemažas,prigijo visos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 06 gegužės 2010 - 15:54
QUOTE(loret30 @ 2010 05 06, 16:57)
Sveikutės
schmoll.gif Nereikia rauti,o persodinkit giliau.Iš kotų išleis naujas šakneles  4u.gif

Ech, jau išrautos....:/ Bet eksperimentuoju, bandysiu pati tujų "užsiveisti". Labai tikiuosi, kad pasiseks ax.gif
Atsakyti
Sveiki hi.gif

Radau jur galima pigiau nupirkti mulca, tai dar noriu paklausti: Jei apmulciosiu tujas, kiokiam laikotarpiui uzteks man to mulcio, kiek sezonu man nereikes mulcioti?
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 05 06, 19:03)

Radau jur galima pigiau nupirkti mulca,

O koks mulčas?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 19:51)
O koks mulčas?

Pamirsau paklausti kokiu medziu, bet medziu ir kazkoks "nugesintas", o kas tai yra, nelabai zinau ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 06, 17:52)

Ech, jau išrautos....:/ Bet eksperimentuoju, bandysiu pati tujų "užsiveisti". Labai tikiuosi, kad pasiseks ax.gif

verysad.gif Gaila...o kad išplikusiom apačiom tujas reikia giliau įsodinti-patarė vienas senas tujų ir kt.augalų augintojas ax.gif
smile.gif Bandau ir aš šiemet prisiauginti tujų,nežinau kas išeis-jau mėnuo kaip šakelės inspekte sukaišiotos,dar nė viena nenudžiuvo,bus matyt vasaros pabaigoj manau. g.gif

QUOTE(Packa @ 2010 05 06, 18:03)
Radau jur galima pigiau nupirkti mulca, tai dar noriu paklausti: Jei apmulciosiu tujas, kiokiam laikotarpiui uzteks man to mulcio, kiek sezonu man nereikes mulcioti?

Mes aplink sodybą susodinom eglutes,žadu mulčiuoti nupjauta žole...eglučių 700 vnt. ,nepamandravosi su geresniu mulčiu ax.gif

Bet įdomu kiek tas pigiau? 70 litrų maišas rudo smulkaus mulčo seniuose pigiausiai apie 22 Lt kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 05 06, 20:10)
Pamirsau paklausti kokiu medziu, bet medziu ir kazkoks "nugesintas",

bet vien tik mulčio neužteks, reikia ir agro plėvelę tiesti.
O jeigu tujos bus su daug sėklų (kaip šiais metais), tai ką darysi? Rankiosi? doh.gif Aš nemulčiuočiau, nebent su nupjauta žole.
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 05 06, 21:51)
verysad.gif Gaila...o kad išplikusiom apačiom tujas reikia giliau įsodinti-patarė vienas senas tujų ir kt.augalų augintojas ax.gif
smile.gif Bandau ir aš šiemet prisiauginti tujų,nežinau kas išeis-jau mėnuo kaip šakelės inspekte sukaišiotos,dar nė viena nenudžiuvo,bus matyt vasaros pabaigoj manau. g.gif
Mes aplink sodybą susodinom eglutes,žadu mulčiuoti nupjauta žole...eglučių 700 vnt. ,nepamandravosi su geresniu mulčiu ax.gif

Bet įdomu kiek tas pigiau? 70 litrų maišas rudo smulkaus mulčo  seniuose pigiausiai apie 22 Lt kainuoja.

Ten pardavineja kg, viena tona 200 lt. Man reikia apmulciot apie 40 kv metru, tai skaiciavome kad reikia 200 kg, kainos 50 lt.
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2010 05 06, 21:54)
bet vien tik mulčio neužteks, reikia ir agro plėvelę tiesti.
O jeigu tujos bus su daug sėklų (kaip šiais metais), tai ką darysi? Rankiosi? doh.gif Aš nemulčiuočiau, nebent su nupjauta žole.

Man atrodo, kad smaragdas neturi seklu tiek daug g.gif . O su nupjauta zole nelabai grazus vaizdelis unsure.gif Mulco storis turi buti 5-10 cm, tai zole gal nelabai tures augti g.gif
Gal jau kas patirties su mulcu turi, tai pakomentuokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 05 06, 22:25)
. O su nupjauta zole nelabai grazus vaizdelis unsure.gif Mulco storis turi buti 5-10 cm, tai zole gal nelabai tures augti g.gif
Gal jau kas patirties su mulcu turi, tai pakomentuokit 4u.gif

Vuo ir man nepatinka žolės mulčiavimas. Nes silosas tada toks gaunasi blush2.gif schmoll.gif , negražu... Tai aš raviu.
Atsakyti